KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
03 Mart 2026 Salı
°C

Ceylan önkol anısına yarışma

İnsan Hakları Derneği (İHD) Bingöl Şubesi, 28 Eylül 2009 tarihinde Diyarbakır İli Lice İlçesi Şenlik Köyü Mezrası'nda küçükbaş hayvanlarını otlatırken patlayan bir cisimle hayatını kaybeden küçük Ceylan'ın anısına yarışma düzenleyecek.

Ceylan önkol anısına yarışma
05 KASIM 2010 CUMA 08:10
0
2352
0
AA aa

 

28 Eylül 2009 tarihinde Diyarbakır İli Lice İlçesi Şenlik Köyü Mezrası'nda küçükbaş hayvanlarını otlatırken patlayan bir cisimle hayatını kaybeden Ceylan Önkol'un anısına İHD Bingöl Şubesi, şiir, resim ve öykü yarışması düzenleyecek.
 
Konu ile ilgili dün saat 12.30'da dernek binasında basın açıklaması düzenleyen İHD Bingöl Şube Başkanı Nihat Aksoy, 10-17 Aralık İnsan Hakları Haftası münasebetiyle bu yıl Ceylan Önkol ve bu şiddet ortamında yaşamını yitiren bütün çocuklar anısına şiir, resim ve öykü yarışması düzenleyeceklerini ve yarışmada katılım dilinin Kürtçe ve Türkçe olabileceğini bildirdi.
 
Yarışmayı düzenlemelerindeki amaçlarını açıklayan İHD Bingöl Şube Başkanı Aksoy, “Bu yarışmayı yapmamızdaki amaç, yaşanan insan hakları ihlallerine karşı duyarlılık alanını biraz daha genişletmektir. Amacımız bu yarışmayı geleneksel hale getirmektir. Yarışmaya herkes katılabilir ama çocukların yazdığı şiir-öykü ve çizdiği resimlerin fazlalığı bizleri daha mutlu edecektir. Temizliğin, saflığın en sade hali çocukluktur. Belki de çocukluktaki masumiyet ve temizliği yitirdiğimiz için şiddet sarmalına girmiş bulunmaktayız. Belki de bir çocuğumuzun çizeceği bir resim, yazacağı bir şiir , bir türlü barışı yaratamayan büyüklerimizden daha çok katkı sunacaktır barışa” dedi.
 
Aksoy, yarışma koşullarını şu sözlerle açıkladı: “Katılım dili Kürtçe (Kurmanci-Zazaki) ve Türkçe'dir. Eserler daha önce hiçbir yerde yayınlanmamış olmalıdır. Katılımcılar yarışmaya şiir dalında iki, öykü ve resim dalında bir eserle katılabilirler. Katılımcıların eserlerini, kısa özgeçmiş ve yazışma adresleriyle birlikte en geç 30 Kasım 2010 tarihine kadar dernek şubemize ulaştırmaları gerekmektedir. Aralık ayının ilk haftasında yarışmaya katılan eserler, resim ve edebiyat öğretmenlerinden oluşan jürimiz tarafından değerlendirilecek ve dereceye giren eserlerine sahiplerine 10-17 Aralık tarihleri arasında yapılacak İnsan Hakları Haftası etkinlikleri dahilinde çeşitli ödüller verilecektir. İnsan Hakları Haftası dahilinde özel etkinliklerimiz olacaktır. Etkinlik takvimi kesinleştiğinde, bu takvim siz değerli basın mensuplarıyla paylaşılacaktır.”
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
03.03.2026
03:37
Genç şefler iftarda hünerlerini sergiledi
Genç şefler iftarda hünerlerini sergiledi
Bingöl Üniversitesi ve Maçka Belediyesi iş birliğiyle hazırlanan iftar programı, Vali Dr. Cahit Çelik ve il protokolünün katılımıyla gerçekleştirildi. Genç şef adaylarının Bingöl ve Karadeniz yemeklerinden oluşan menüsü, davetlilerden beğeni aldı.
03.03.2026
03:36
Bingöl`de ABD ve İsrail`in İran`a Yönelik Saldırılarına Protesto
Bingöl'de ABD ve İsrail'in İran'a Yönelik Saldırılarına Protesto
ABD ve İsrail'in İran'a yönelik saldırıları, Bingöl Kent Meydanı'nda düzenlenen basın açıklamasıyla protesto edildi. Programda yapılan konuşmalarda saldırılar kınanırken, İslam dünyasına birlik ve ortak duruş çağrısı yapıldı.
03.03.2026
03:34
Yeni kanun teklifi: Bedelli askerliğe zam var
Yeni kanun teklifi: Bedelli askerliğe zam var
AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, 19 maddelik kanun teklifini açıklarken bedelli askerliğe yüzde 25,2 zam geleceğini belirtti. Kripto Varlıklara işlem vergisi geleceğini, şans ve bahis oyunlarındaki reklamların da gider sayılmayacağını kaydeden Güler, kıymetli taşlara da yüzde 20 vergi öngörüldüğünün altını çizdi. İşte teklifin detayları…
03.03.2026
03:33
Bingöl`de park halindeki araç alev topuna döndü
Bingöl'de park halindeki araç alev topuna döndü
Bingöl'de park halindeyken alev topuna dönen otomobil, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü.
03.03.2026
03:32
Bilaloğlu`nda kaza! 2 yaralı
Bilaloğlu'nda kaza! 2 yaralı
Bingöl–Elâzığ karayolu Bilaloğlu (Mendo) Köyü mevkiinde kontrolden çıkan otomobilin karıştığı kazada 2 kişi yaralandı. Yaralılar, Bingöl Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.
03.03.2026
03:30
Umut Kervanı`ndan Genç`te Ramazan Seferberliği
Umut Kervanı'ndan Genç'te Ramazan Seferberliği
Bingöl Umut Kervanı İnsani Yardım ve Eğitim Kültür Derneği Genç İlçe Temsilciliği, Ramazan ayında ihtiyaç sahibi ailelere gıda, et, nakdi yardım ve çeşitli desteklerde bulundu. Yapılan yardımların toplam tutarı on binlerce lirayı buldu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın