KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
31 Ağustos 2026 Pazartesi
°C

Ceza yok kolaylık var

31.12.2014 tarihine kadar sanayi siciline kayıt işlemini tamamlayanlar hakkında Sanayi Sicil Kanununun 9’uncu maddesinde öngörülen idari para cezası uygulanmayacağını bildiren İlhan, teşvik niteliğindeki kolaylıklara dikkat çekti.

Ceza yok kolaylık var
20 EYLÜL 2013 CUMA 03:37
0
1894
0
AA aa

Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdür Vekili M.Mesut İlhan, 6948 sayılı Sanayi Sicil Kanunu'nun 2. Maddesine göre Sanayi sicil kaydı yaptırmayan işverenlere 9. Maddede öngörülen idari para cezası bundan böyle uygulanmayacağını bildirdi.

Açıklamasında, para cezası yerine kayıt yaptıran işverenlerin yararlandığı teşvik niteliğindeki kolaylıklara dikkat çeken İlhan: “24.04.1957 Tarih ve 95932 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren 6948 sayılı Sanayi Sicil Kanunu'nun 2. Maddesine göre sanayi işletmelerinin faaliyete başlamalarından iki ay içerisinde sanayi sicil kaydı yapılması gerekmekteydi. Sanayi sicil kaydı yaptırmayan işverenlere 9. Maddede öngörülen idari para cezası uygulanmaktaydı. 02 Ağustos 2013 tarihli ve 28726 sayılı Resmi Gazete´de yayımlanarak yürürlüğe giren 6945 sayılı Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunun 2´nci maddesi kapsamında; 31.12.2014 tarihine kadar sanayi siciline kayıt işlemini tamamlayanlar hakkında Sanayi Sicil Kanununun 9´uncu maddesinde öngörülen idari para cezası uygulanmayacaktır.”

İlhan, Sanayi sicil kaydı yaptıranların yararlanacağı kolaylıkları şöyle sıraladı;

1. İhraç kaydıyla mal teslimlerinde KDV Tecil-Terkin işleminden faydalanırlar.

2. Elektrik faturalarını Sanayi Abonesi Tarifesinden öderler.

3. Kamu İhale Kanununda yer alan yerli isteklilerin belirlenmesinde avantajlıdırlar.

4. Dolaylı olarak iş imkânı sağlarlar.

5. Kamu Kurum ve Kuruluşlarının sağladığı desteklerden yararlanırlar.

Sanayi sicil kaydı yaptıran işletmelerin yukarıdaki avantajlardan yararlanabilmeleri için;

1- Kapasite raporu fotokopisi(Oda tarafından aslı gibidir diye onaylı)

2-Sanayi Sicil Beyannamesi

3-Yıllık İşletme cetveli

4-Kuruluş ve değişikliklerin yer aldığı Ticaret Sicili gazetesi fotokopileri

5-İmza sirküleri fotokopisi

6- Kiralık makine olması halinde kira sözleşmesi fotokopisi

7-Oda Sicil Kayıt Sureti

8-Vergi Levhası Fotokopisi

9-İşletme Binası tapu fotokopisi veya kiralıksa kira sözleşmesi fotokopisi

10-Fırat Elektrik Perakende Satış A.Ş. (Aksa Elektrik)'ten bu firma için elektrik/fatura alınacak/getirilecek

11-SSK İşyeri Hizmet Belgesi

Evraklarıyla birlikte İl Müdürlüğümüze müracaat etmeleri gerekmektedir. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
31.08.2026
05:25
Bingöl`e 89 hekim atanacak!
Bingöl'e 89 hekim atanacak!
130. Dönem Devlet Hizmeti Yükümlülüğü (DHY) kurası kapsamında Bingöl'deki sağlık tesislerine 20'si uzman, 69'u pratisyen olmak üzere toplam 89 hekimin ataması yapılacak. Kentte ilk kez Algoloji uzmanı görevlendirilirken, Genç Devlet Hastanesi de iki yeni uzmanlık branşına kavuşacak.
31.08.2026
05:24
Kira sözleşmelerinde e-Devlet zorunluluğu geliyor
Kira sözleşmelerinde e-Devlet zorunluluğu geliyor
Ev sahibi ve kiracı arasındaki sözleşmelerin dijital ortamda hazırlanmasına yönelik e-Devlet uygulamasında 72 bin 581 sözleşme onaylandı. Hazine ve Maliye Bakanlığı, uygulamanın kapsamını genişleterek tüm kira sözleşmelerinin e-Devlet üzerinden yapılmasını zorunlu hale getirmek için çalışma yürütüyor.
31.08.2026
05:22
Servi Şehitleri ve Gazileri Anıtı dualarla açıldı
Servi Şehitleri ve Gazileri Anıtı dualarla açıldı
Bingöl'ün Genç ilçesine bağlı Servi bölgesinde yaptırılan Servi Şehitleri ve Gazileri Anıtı, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 104. yıl dönümünde düzenlenen törenle hizmete açıldı.
31.08.2026
05:18
HÜDA PAR Lideri Yapıcıoğlu Bingöl`den seslendi: Ümmetin vahdeti için canımızı taşın altına koymaya hazırız
HÜDA PAR Lideri Yapıcıoğlu Bingöl'den seslendi: Ümmetin vahdeti için canımızı taşın altına koymaya hazırız
HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, partisinin Bingöl 5. Olağan Kongresinde yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İslam âlemine yönelik 'vahdet' çağrısına destek vererek, 'Ümmetin vahdeti için gerekirse canımızı da taşın altına koymaya hazırız.' mesajı verdi.
31.08.2026
05:17
Bingöl`de sağanak ve fırtına! Çatı caddeye savruldu!
Bingöl'de sağanak ve fırtına! Çatı caddeye savruldu!
Meteoroloji uyarısının ardından Bingöl kent merkezinde etkili olan sağanak yağış ve şiddetli fırtına günlük yaşamı olumsuz etkiledi. Genç Caddesi'nde bir apartmanın çatısı fırtınanın etkisiyle caddeye savrulurken, olay sırasında yoldan geçen kimsenin olmaması olası bir faciayı önledi.
31.08.2026
05:15
Bingöllü güreşçiler minderi salladı: 8 derece birden!
Bingöllü güreşçiler minderi salladı: 8 derece birden!
15 ülkeden 1.019 sporcunun katıldığı Malatya Uluslararası Güreş Turnuvası'nda Bingöl rüzgârı esti. Bingöllü sporcular organizasyonu 2 şampiyonluk, 4 ikincilik ve 2 üçüncülük olmak üzere toplam 8 dereceyle tamamladı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın