KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
20 Mayıs 2024 Pazartesi
°C

Cezaevi idaresine protesto!

Mahkûm yakınları cezaevi önünde protesto düzenleyip müdürü istifaya çağırırken, yaşananların basına yansımasının ardından gelen mesajlar ise uygulamaların vahametini gösterir nitelikteydi!

Cezaevi idaresine protesto!
02 ŞUBAT 2020 PAZAR 21:51
7
3836
6
AA aa

‘Mahkûmların kötü muamele' gördüğü iddiası üzerine Bingöl M Tipi Açık ve Kapalı Cezaevi önünde toplanan mahkûm yakınları, ‘müdür istifa', ‘Bingöl burada müdür nerede?' sloganları attı.

Toplanan grup adına konuşan mahkûm yakını Saddam Balat; “Cezaevi müdürü, cezaevinin yüzde 50'sini kendi himayesi altına almış. Burada tavuk çiftliği yapmış. Mahkûmlara zulmediyorlar. Mahkûmların izinlerini kesiyor, izinlere göndermiyor. Adalet Bakanlığı'na sesleniyorum, bu müdürün hakkından gelsin” iddiasında bulundu.

Başka bir mahkûm yakını ise, “Sebepsiz yere bazı mahkûmları açıkta kalması gerekirken kapalı cezaevine almışlar. Mahkûm hastaneden rapor alıyor, rapor aldığı için de hücre cezası veriyorlar. Sebebi nedir? Suçu nedir? Müdür bey açıklasın” şeklindeki iddiada bulundu.

Protestonun ardından grup, olaysız şekilde cezaevi önünden ayrıldı.

BAŞSAVCILIKTAN AÇIKLAMA

Protestodan sonra Bingöl Başsavcısı Fatih Çoban, yaptığı açıklamada; “Bingöl Cezaevinde mahkûmların herhangi bir isyan girişimi söz konusu değildir. Bir kısım mahkûm yakını cezaevindeki uygulamaları protesto etmek için cezaevi önünde toplanmışlar, kısa bir süre slogan atmışlar ve Emniyet güçleri tarafından dağıtılmışlardır. Şu an itibariyle olumsuz bir durum yoktur” dedi.

MESAJLARDA SORUNA DİKKAT ÇEKTİLER

Olayların basına yansımasının ardından yapılan ihbarlarda ve özellikle sosyal medya üzerinden mesaj gönderen birçok kullanıcı, Cezaevi Müdürünün haksız uygulamalarda bulunduğu iddialarına vurgu yaptı.

Bingöl cezaevinden tahliye olan bir kişinin mesajı ise yaşananların vahametini gösterir nitelikteydi; “Mahkûmlar ciddi sorunlar yaşıyorlar. Müdür, mahkûmlara ceza içinde ceza yaşatıyor. Havaların soğuk olmasına rağmen gündüzleri kaloriferler yakılmıyor, yemekler de az veriliyor. Gündüz koğuş kapıları kilitleniyor, mahkûmlar sabah 6'da kalkıp akşam 5'e kadar ayakta tutuluyor.”

Ulaştırılan bir diğer mesajda ise Cezaevinde şebeke suyunun kapatılıp kuyu suyunun verildiği, sadece denetimlerde şebeke suyunun açıldığı, su içilmediği için mahkûmların kantinden hazır su almaya mecbur bırakıldığı öne sürüldü.

Cezaevinde müdürün mahkûmlara kötü muamelede bulunduğu, geçişi esnasında ayağa kalkmayanları azarladığı iddialarının iletildiği bir başka mesajda ise tavuk besleyen müdürün cezaevini kendi keyfiyetine göre kullandığı, mahkûmların yanı sıra gardiyanlara da kötü muamelede bulunduğu öne sürüldü.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_55274)
04 Şubat 2020 Salı 12:15
bence müdür gardiyanlarda inceden bir soruşturma geçersin sonuçta el elden üstündür
Misafir Kullanıcı (@Misafir_55247)
04 Şubat 2020 Salı 07:37
Büyük ihtimalle müdür görevini gereği gibi yapıyordur ve Olumsuz,yanlış,keyfi işlere onay vermediği için bu protesto var. Tahminim bu yönde
Misafir Kullanıcı (@Misafir_55261)
04 Şubat 2020 Salı 10:02
@Misafir Kullanıcı Mahkuma şahsi arabanı yıkatmak görevini yapmaksa çiftlik kurup mahkuma bir lokma vermeyip bütün işi mahkuma yaptırmak görevini yapmaksa eşini çocuklarını aranmadan içeriye sokup piknik yapmak görevini yapmaksa mahkuma sağlanan alanı kısıtlamakla oturma alanını daraltarak tahrik ettirmeye çalışmak görevini yapmaksa şebeke suyunu kesip kuyu suyuna insanları mecbur bırakmak görevini yapmaksa inşallah sizde bir gün düşersiniz cezaevine başınıza gelir bu tür uygulamalar o zaman dersiniz görevini yapıyor
Misafir Kullanıcı (@Misafir_55218)
03 Şubat 2020 Pazartesi 19:11
Bingöl cezaevi gerçekten çevre illere göre çok iyi durumda. Gardiyanlar çok iyi. Fakat bu müdür gerçekten hem mahkumlara hemde gardiyanlara kan kusturuyor. Bu adamın adalet bakanlığınca buradan alınması gerekiyor.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_55196)
03 Şubat 2020 Pazartesi 11:06
müdür görevini yaptığı için hedef olmuştur
Misafir Kullanıcı (@Misafir_55190)
03 Şubat 2020 Pazartesi 09:56
Özel şahsi araçlarını mahkumlara yıkatıp hem devletin suyunu sabununu Kullanıp hemde devletçilik yapıyor
Misafir Kullanıcı (@Misafir_55172)
03 Şubat 2020 Pazartesi 01:35
Adalet Bakanlığı gereğini yapar inşallah
20.05.2024
13:56
YRP il başkanı istifa etti! Temayülde kimler aday?
YRP il başkanı istifa etti! Temayülde kimler aday?
Yeniden Refah Partisi Bingöl İl Başkanı Mahfuz Arslan, parti genel merkezinin 'Temayül Yoklaması' kararı üzerine il başkanlığından ve partisinden istifa ettiğini resmen açıkladı. Bugün parti binasında temayül yoklaması yapılacak. Peki yeni süreçte kimler il başkanlığına aday olacak, süreç nasıl işleyecek?
20.05.2024
11:47
Bingöl`de ölmenin maliyeti kaç para?
Bingöl'de ölmenin maliyeti kaç para?
Ülkenin içinde bulunduğu ekonomik durum, yüksek enflasyon ve alım gücünün düşmesi, yaşamın her alanı gibi cenaze masraflarını da etkiledi. Bingöl'de bir cenazenin defin sırasından sonrasına uzanan masrafları ne kadar? İşte o detaylar ve taziyelerde bütçeleri zorlayan gelenekler…
19.05.2024
23:11
Görür`den kritik Bingöl uyarısı;
Görür'den kritik Bingöl uyarısı; 'Deprem üretme zamanı dolmuş'
Katıldığı bir programda Tunceli ve Bingöl için kritik deprem uyarısını bir kez daha yineleyen Prof. Dr. Naci Görür; 'Erzincan, Bingöl-Karlıova arası endişe ettiğimiz yer. Deprem olma periyodu dolmuş, tehlikeli bir duruma gelmiş artık. Deprem üretme zamanı dolmuş' dedi.
19.05.2024
22:53
Bingöl`de 19 Mayıs coşkusu
Bingöl'de 19 Mayıs coşkusu
Bingöl'de 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nın 105'inci yılı coşkuyla kutlandı.
19.05.2024
01:15
Bingöl`de 342 araca far cezası!
Bingöl'de 342 araca far cezası!
Bingöl Emniyet Müdürlüğü, sürücüleri rahatsız eden xenon far ve usulsüz ışık kullanımına yönelik il geneli yapılan denetimlerde 2024 yılının ilk 4,5 aylık sürecinde 342 araç sahibi ve sürücüsüne idari cezai işlem uygulandığını duyurdu.
18.05.2024
23:21
Bingöl`de çalıntı araçlar ele geçirildi
Bingöl'de çalıntı araçlar ele geçirildi
Bingöl'de İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerce 7 çalıntı araç ele geçirildi, 1 şüpheli gözaltına alındı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın