KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
31 Aralık 2025 Çarşamba
°C

Chp başbakan'a yük trenindeki silahları sordu

CHP İzmir Milletvekili Ahmet Ersin, Başbakan Erdoğan'ın Yanıtlaması İstemiyle Verdiği Soru Önergesinde, Bingöl'ün Genç İlçesi Yakınların Devrilen Yük Trenindeki Silahları Sordu.

Chp başbakan`a yük trenindeki silahları sordu
02 HAZİRAN 2007 CUMARTESİ 14:51
0
959
0
AA aa
CHP İzmir Milletvekili Ahmet Ersin, Başbakan Erdoğan'ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, Bingöl'ün Genç ilçesi yakınların devrilen yük trenindeki silahları sordu. Ersin, Erdoğan'a "gümrüklerimiz yol geçen hanı mı" sorusunu yöneltti.
CHP'li Ersin Meclis Başkanlığına verdiği soru önergesinde, İran'dan Suriye'ye sefer yapan ve Bingöl'ün Genç İlçesi yakınlarında, demiryolunun bombalanması sonucu devrilen yük trenindeki konteynırlarda, çok sayıda silah ve mühimmat bulunduğunun ortaya çıktığını hatırlattı. Silah ve mühimmatın, Ortadoğu'daki bazı terör örgütleri için götürüldüğü iddialarını dile getiren Ersin "Türkiye'nin uluslararası uyuşturucu kaçakçılığında, önemli bir transit ülke olduğu bilinmektedir. Bu son olay, önceki örnekler de göz önüne alındığında, Türkiye'nin aynı zamanda uluslararası silah kaçakçılığında da, transit ülke olduğu ve bölgedeki terör örgütlerine silahların Türkiye üzerinden ulaştırıldığı izleniminin doğmasına neden olmaktadır. Devrilen yük trenindeki konteynırlarda, yaklaşık 1500 sandıkla İran'dan Suriye'ye taşınan silahların, gümrükten nasıl geçtiği kamuoyunun kafasını karıştırmaktadır" dedi.
Ersin, önergesinde Başbakan Erdoğan'a "gümrüklerimiz yolgeçen hanı mı? Terör örgütlerinin cirit attığı bölgede, sorunlu bir ülkeden diğerine, transit taşıma yapan yük trenindeki silah yüklü konteynırlar, gümrükten nasıl geçti? Konteynırlarda arama yapılmadı mı? Yapılmadıysa neden?" sorularını yöneltti. 
 



YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
31.12.2025
15:53
Uzunyayla`ya Üç Dalda Ödül
Uzunyayla'ya Üç Dalda Ödül
Bingöl merkezli üretim gücüyle Türkiye ve Avrupa pazarında adından söz ettiren Uzunyayla Tuğla, 'Bingöl'ün Değerleri Ödül Töreni'nde ihracat, yeşil dönüşüm ve vefa kategorilerinde üç ayrı ödüle layık görüldü.
31.12.2025
15:25
Bingöl Şehir Stadyumu Yenileniyor
Bingöl Şehir Stadyumu Yenileniyor
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Bingöl Şehir Stadyumu'nun yenilenmesi için Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından çalışma başlatıldığını, proje tamamlandığında kamuoyuna açıklanacağını duyurdu.
31.12.2025
14:55
Bingöl–Diyarbakır Karayolu Tır Trafiğine Kapatıldı
Bingöl–Diyarbakır Karayolu Tır Trafiğine Kapatıldı
Bingöl'de etkisini artıran yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle Bingöl–Diyarbakır karayolunun belirli kesimleri ile Genç–Yenisu il yolu araç trafiğine kapatıldı.
31.12.2025
14:17
Firince-İskender Demircioğlu MTAL Açıldı
Firince-İskender Demircioğlu MTAL Açıldı
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in katılımıyla açılan Firince-İskender Demircioğlu Ticaret Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Bingöl'de mesleki eğitime yeni bir güç kazandırdı.
31.12.2025
13:55
Bingöl`ün Değerleri Ödüllerle Buluştu
Bingöl'ün Değerleri Ödüllerle Buluştu
Bingöl'ün ekonomik ve sosyal hafızasına yön veren isimler, Bingöl TSO tarafından düzenlenen 'Bingöl'ün Değerleri' ödül töreninde onurlandırıldı.
31.12.2025
13:13
Karlıova buz tuttu: Yetişkinler cefasını, çocuklar ise  sefasını sürdü
Karlıova buz tuttu: Yetişkinler cefasını, çocuklar ise sefasını sürdü
Adını karlı ovadan alan ve kışın büyük bir kısmını kar altında geçiren Bingöl'ün Karlıova İlçesi, eksi 22 dereceleri gördü. İlçe buz tutarken yetişkinler cefasını çekti, çocuklar ise ara sokaklarda kayarak sefasını sürdü.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın