KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
25 Mayıs 2026 Pazartesi
°C

CHP Bingöl İl Teşkilatı Kimin Tarafında? Özel mi? Kılıçdaroğlu mu?

CHP'de mahkemenin verdiği 'mutlak butlan' kararı sonrası parti karıştı. Genel merkezde arbede ve polis müdahalesi yaşanırken, gözler şimdi il örgütlerine çevrildi. CHP Bingöl İl Başkanı Hasan Aktaş'ın açıklaması ise 'Bingöl teşkilatı hangi tarafta?' sorusunun yanıt niteliğinde oldu.

CHP Bingöl İl Teşkilatı Kimin Tarafında? Özel mi? Kılıçdaroğlu mu?
24 MAYIS 2026 PAZAR 23:59
1
403
0
AA aa

Cumhuriyet Halk Partisi'nde “mutlak butlan” kararıyla başlayan kriz, parti genel merkezinde tansiyonu zirveye taşıdı. Mahkeme kararıyla Özgür Özel yönetiminin hukuken düşmesi ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun yeniden göreve dönüş yolunun açılması sonrası parti içerisinde sert ayrışmalar yaşandı.

Kararın ardından Ankara'daki CHP Genel Merkezi'nde Özgür Özel ve Kemal Kılıçdaroğlu taraftarları karşı karşıya gelirken, yaşanan arbede sonrası polis ekipleri genel merkeze girdi. Gözaltılar ve karşılıklı suçlamalar siyaset gündemine damga vurdu.

CHP Genel Merkezi'nde Gergin Saatler

İstinaf mahkemesinin verdiği “mutlak butlan” kararıyla, Özgür Özel'in genel başkan seçildiği 38. Olağan Kurultay'ın “yok hükmünde” sayıldığı belirtildi. Kararla birlikte yalnızca Özel yönetiminin değil, kurultay sonrası alınan birçok kararın da hukuken geçersiz hale geldiği ifade edildi.

Kararın ardından CHP Genel Merkezi'nde iki grup arasında sert tartışmalar yaşandı. İddiaya göre Kılıçdaroğlu'nun genel merkezdeki tablosu indirildi, bina önünde arbede çıktı. Polis ekiplerinin genel merkezin arka kapısından giriş yaptığı ve güvenlik önlemlerini artırdığı öğrenildi.

Özgür Özel'e Destek Açıklamaları Peş Peşe Geldi

Süreç sonrası bazı CHP milletvekilleri ve il başkanları açık şekilde Özgür Özel'e destek açıklaması yaptı.

CHP Burdur Milletvekili İzzet Akbulut, Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte siyaset yapmayacağını açıklarken, CHP Bursa Milletvekili Hasan Öztürk de benzer yönde açıklama yaptı.

CHP Malatya İl Başkanı Barış Yıldız ise Ankara'da il başkanlarının TOMA'larla karşılandığını belirterek, “Genel Başkanımız Özgür Özel'in arkasındayız” dedi.

CHP Bingöl İl Başkanı Hasan Aktaş: “Siyasi kimliğimizden utanır olduk!”

Yaşanan gelişmeler sonrası gözler Bingöl teşkilatına çevrildi. CHP Bingöl İl Başkanı Hasan Aktaş'ın Bingöl Online'a yaptığı açıklama, parti içerisinde nasıl bir pozisyon alınacağına dair tartışmaları beraberinde getirdi.

Aktaş açıklamasında, partiyi “mutlak butlan” sürecine taşıyan gelişmelere tepki göstererek, “Partimizin mutlak butlan kararına muhatap edenleri, ahlak ve hukuk dışı davrananları ve şikayetçi olanları kınıyorum. Parti'ye yazık ettiler. CHP 103 yıllık bir partidir. Pavyon kapılarında delege ayarlamak kabul edilecek bir davranış değildir” ifadelerini kullandı.

Kurultay sürecindeki iddialar ve tutuklamalara da değinen Aktaş, “Tanıklar, belgeler, tutuklamalar ve iddialar karşısında siyasal kimliğimizden utanır olduk” dedi.

“Bingöl İl Örgütü Görevinin Başında”

Hasan Aktaş, açıklamasının devamında Kılıçdaroğlu ile Özgür Özel arasındaki gerilimden üzüntü duyduklarını belirterek, “Bingöl il örgütü olarak partimizin çatısı altında çalışmalarımıza devam ediyoruz. CHP 103 yıllık bir çınardır. Bu badireyi de atlatıp en kısa zamanda yapılacak kurultay ile partimiz rotasını çizecektir. Görevimizin başında çalışmalarımıza devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Aktaş'ın açıklamasında doğrudan desteklen tarafın belirtilmemesi dikkat çekerken, “Tanıklar, belgeler, tutuklamalar ve iddialar karşısında siyasal kimliğimizden utanır olduk” sözleri, Kılıçdaroğlu'ndan yana olduğu izlenimini doğurdu.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
24.05.2026
21:58
Genç`te Yeni Bir Yaşam Alanı Yükseliyor
Genç'te Yeni Bir Yaşam Alanı Yükseliyor
Genç İlçe Belediyesi tarafından Kültür Mahallesi'nde yapımı sürdürülen park projesinde çalışmalar devam ediyor. Daha önce olumsuzluklarla anılan alanın, modern ve güvenli bir sosyal yaşam alanına dönüştürülmesi hedefleniyor.
24.05.2026
16:36
Bingöl`de Mezarlıklarda Bayram Mesaisi Tamamlandı
Bingöl'de Mezarlıklarda Bayram Mesaisi Tamamlandı
Bingöl Belediyesi, Kurban Bayramı öncesi vatandaşların mezarlık ziyaretlerini daha temiz ve düzenli bir ortamda gerçekleştirebilmesi amacıyla şehir merkezindeki 10 mezarlıkta bakım, onarım ve çevre düzenleme çalışmalarını tamamladı.
24.05.2026
15:48
Bingöl`de 33 Şehit, 33`üncü Yıldönümünde Dualarla Anıldı
Bingöl'de 33 Şehit, 33'üncü Yıldönümünde Dualarla Anıldı
'Yıkıcıya, bölücüye, darbeciye asla fırsat vermeyeceğiz' diyen Bingöl Valisi Cahit Çelik; 'Devletimizce takip edilen kararlı politikalarla bir daha bu topraklarda terör belası yaşamayacak; binlerce yıl birlik ve beraberlik içinde, dostça ve kardeşçe yaşamaya devam edeceğiz' dedi.
24.05.2026
15:04
1,5 Tonluk ‘Tosun Paşa` alıcısını bekliyor
1,5 Tonluk 'Tosun Paşa' alıcısını bekliyor
Kurban Bayramı öncesi hareketliliğin başladığı Bingöl Canlı Hayvan Pazarı'nda yaklaşık 1,5 ton ağırlığındaki 'Tosun Paşa' vatandaşların ilgi odağı haline geldi. Dev cüssesiyle dikkat çeken kurbanlık, alıcısını bekliyor.
24.05.2026
14:45
Bingöl`de
Bingöl'de 'Büyü' Vaadiyle 500 Bin TL'lik Vurgun: 3 Şüpheli Tutuklandı
Bingöl'de sosyal medya üzerinden 'büyü yapma' bahanesiyle bir vatandaşı yaklaşık 500 bin TL dolandırdığı belirlenen 3 şüpheli, Van'da düzenlenen eş zamanlı operasyonla yakalanarak tutuklandı.
24.05.2026
12:07
Bingöl 153 Çözüm Merkezi Akıllı Şehir Çalıştayı`nda Tanıtıldı
Bingöl 153 Çözüm Merkezi Akıllı Şehir Çalıştayı'nda Tanıtıldı
Bingöl Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından geliştirilen 153 Çözüm Merkezi Sistemi, Bingöl Akıllı Şehir Dönüşüm Çalıştayı'nda tanıtıldı. Sistemle vatandaş taleplerinin dijital ortamda yönetilmesi ve veriye dayalı hizmet planlaması katılımcılarla paylaşıldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın