CHP Bingöl Kadın Kolları, Saliha Ozan cinayetinde Hükümete yüklendi
CHP Bingöl Kadın Kolları Gülten Baylaz tarafından yapılan açıklamada; Kadın cinayetleri politiktir! Kadın cinayetleri siyasi tercihlerin, suskunluğun, cezasızlığın ürünüdür! Ve diyoruz ki: Kadınları koruyamayanlar, bu halkın vicdanında da, sandığında da hesap verecek! O koltuklardan inecek, o saraylardan çıkacaklar!'
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bingöl İl Kadın Kolları Başkanı Gülten Baylaz, boşanmak istediği eşi tarafından öldürülen Saliha Akkaş ve artan kadın cinayetlerine tepki göstermek amacıyla bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Baylaz, CHP Bingöl Merkez Kadın Kolları üyeleriyle birlikte yaptığı açıklamada, kadınların yaşam haklarının sistematik bir şekilde ihlal edildiğini belirterek iktidarı sert sözlerle eleştirdi.
Baylaz, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
“Cumhuriyet Halk Partisi Bingöl/ Merkez Kadın Kolları olarak, görmezden gelinen, göz göre göre yaşanan tüm kadın cinayetlerine karşı sesimizi yükseltmek için toplandık. Hayatlarına, tüm kadınların hayatlarına sahip çıkmak isteyen kadınlar olarak buradayız! Kadınlar öldürülürken susanlara, kadın cinayetlerini yok sayanlara karşı meydanlardayız! Sokaklardayız! Dün, bu ülkenin yasalarının yapıldığı yerde, TBMM'de görev yapan bir kadını, Saliha Akkaş'ı kaybettik. Boşanmak istediği erkek tarafından, hakkında koruma kararı olmasına rağmen, vahşice katledildi. Göz göre göre gelen bir cinayetti bu! Dün Saliha'yı, önceki gün Sinem'i, ondan önce Ayşe'yi kaybettik… Temmuz ayında 31 kadın erkekler tarafından öldürüldü, 30 kadın ise şüpheli şekilde hayatını kaybetti. Artık kadınların çığlıklarının, iktidarın sert ve kalın duvarlarına çarpıp geri döndüğü zamanlardayız. O çığlıkları duymayanlar, kadınların yaşam mücadelesini görmezden gelenler, toplumsal cinsiyet eşitsizliğini bilerek, isteyerek büyütenlerdir! Ama biz buradayız. Kadınlar buradayız ve duyuyoruz o çığlıkları! Saliha, aldığı 40'tan fazla bıçak darbesine rağmen hayatta kalmak için saatlerce mücadele etti. Tıpkı çocuğunun gözleri önünde katledilen Meryem Çap gibi, tıpkı hayata tutunmak isterken öldürülen tüm kadınlar gibi… Direniyor kadınlar! Yaşamak için direniyor! Biz söylüyoruz: Kadın cinayetleri politiktir! Kadın cinayetleri siyasi tercihlerin, suskunluğun, cezasızlığın ürünüdür!
Ve diyoruz ki: Kadınları koruyamayanlar, bu halkın vicdanında da, sandığında da hesap verecek! O koltuklardan inecek, o saraylardan çıkacaklar! Hesap soracağız, hesap! Hayatlarımızdan, haklarımızdan vazgeçmiyoruz, vazgeçmeyeceğiz! Boşanmak isteyen kadınlar, hakkında koruma kararı olmasına rağmen korunamayan kadınlar katledilmeye devam ediyor. TBMM, kendi çatısı altında görev yapan bir kamu çalışanını dahi koruyamıyorsa; kimi koruyacak? Hangi kadının yaşam hakkını savunacak? Buradan iktidara sesleniyoruz: Buna da mı sessiz kalacaksınız? TBMM çatısı altında çalışan bir kadının öldürülmesini de mi görmezden geleceksiniz? Saliha için sessiz kalmayacağız! Bir kadının daha adı bir cinayet dosyasına yazılmasın diye susmayacağız! 6284 sayılı yasa uygulansın diye mücadele edeceğiz! ''İstanbul Sözleşmesi yaşatır'' demeye devam edeceğiz! Ve biz kadınlar, bu karanlık düzeni değiştireceğiz! Kadınlar olmadan kurtuluş yok, tek başına! İktidara ve içinden “kadın” çıkarılan Aile Bakanlığı'nın suskun Bakanına sesleniyoruz: Kadınlar bu ülkede devrim yapacak! Özgür kadınların ülkesi, Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında kurulacak! Saliha Akkaş için, yaşam hakkı elinden alınan tüm kadınlar için… Adaletin suskunluğuna, erkek şiddetine, cezasızlığa, görmezden gelinen hayatlara karşı isyanımız var! Bu sessizliğe razı değiliz, bu düzeni kabul etmiyoruz! Hayatı savunmak için BAŞKALDIRIYORUZ!"
Baylaz, açıklamanın ardından tüm kadınların yaşam hakkı için mücadeleye devam edeceklerini vurguladı.
Biz Az'lılar bu baylazlardan ne zaman kurtulacağız? Hiç bilgi birikim donanımları yok. Vasıfları eski vekil çocukları yeğenleri olmak ve mafyatik şovlar. Toplumun önünde Aşiretimizi böyle tipler temsil ettiği için UTANIYORUM.
@Misafir Kullanıcı kız sen Üçyaka nın neresindensin de zamanında dişleri tınakları ile bir yerlere gelmiş insanlara dil uzatıyorsun eski vekil çocuklarına ne verdinde bu kadar gocundun IP sini yediğim
Bingöl Üniversitesi 2026'yı 'Üretim Yılı' İlan Etti
Bingöl Üniversitesi, 2026'yı 'Üretim Yılı' ilan ederek tüm fakülte ve meslek yüksekokullarına Avrupa Birliği projesi hedefi koydu. Rektör Prof. Dr. Erdal Çelik, 'Her birimden en az bir AB projesi bekliyoruz' dedi.
13.01.2026
13:43
Bingöl genelinde karla mücadele sürüyor, 219 köy yolu kapalı
Bingöl'de etkili olan kar yağışı sonrası 219 köy yolu ulaşıma kapanırken, İl Özel İdaresi ekipleri çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.
13.01.2026
13:00
Bingöl'de kar bereketi
Bingöl genelinde iki gündür aralıksız süren kar yağışı, hem kent merkezinde hem de ilçelerde günlük yaşamı olumsuz etkiledi. Kent genelinde ulaşımda aksamalar yaşanırken, eğitim öğretime ara verildi, ekiplerin karla mücadelesi ise hız kesmeden sürüyor.
13.01.2026
12:50
Bingöl'de kesinleşmiş hapis cezası bulunan 7 zanlı yakalandı
Bingöl'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmada, kesinleşmiş hapis cezası bulunan 7 zanlı yakalandı.
13.01.2026
12:35
Murat Nehri'nde Kum Ocakları Tartışması: 'Başka Canlar Gitmesin'
Bingöl'ün Genç ilçesinde bir çocuğu kurtarmaya çalışırken hayatını kaybeden Aydın Tutkal'ın ölümü sonrası harekete geçen ilçe sakinleri, 4 bin 200 imzayla yetkililere seslendi ancak herhangi bir adım atılmadı. Nehirdeki tehlike büyüyor, sessizlik sürüyor. İşte Bingöl Basın Konseyi üyesi Gazeteci Murat Gökçe ile röportajın detayları…
12.01.2026
15:29
Bayram'dan yeni yönetime net mesaj; 'Boyun Eğerseniz, Bir Ömür Eğik Kalır!'
Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanlık seçiminin ardından görevi devreden 52 yıllık Başkan Ali Bayram, yeni yönetime seslendi; 'Yiyicilere karşı sert olmazsanız bir kez boyun eğersiniz, bir ömür eğik kalır. O hâlinizi severler, kıymetli olursunuz, belki parayı da bulursunuz. Tercih sizin' dedi. Bayram, ağabeylik yapı tecrübe paylaşımına da açık olduğunun altını çizdi.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın