KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
24 Mayıs 2025 Cumartesi
°C

Chp gençlerden fena 'fırça' yedi

CHP'nin muhalefet anlayışını eleştiren üniversite öğrencileri, Grup Başkan Vekili Kemal Kılıçdaroğlu'na zor anlar yaşattı. Yeditepe'li öğrenciler, CHP'nin soldan uzaklaştığını ve partide genç kalmadığını savundu.

Chp gençlerden fena `fırça` yedi
15 ŞUBAT 2008 CUMA 10:35
0
1266
0
AA aa
Yeditepe Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Kulübü öğrencileri, dün anamuhalefet partisini ziyaret etti. Kabulde soruları cevaplandıran Grup Başkan Vekili Kılıçdaroğlu, ummadığı bir tepkiyle karşılaştı.
Grup adına konuşan Şener Akdemir, Türk gençleri olarak, üniversitelerde gerginlik yaşanmasını istemediklerini söyledi.

 Daha sonra söz alan bir öğrenci, 'CHP'nin sol değil, muhafazakar bir parti olduğunu' belirtirken, partide gençlerin bulunmadığından yakındı.

Aynı öğrenci, "Bu hafta partinin Meclis grup toplantısını izledik, genç yok. Hepsi 65 yaşın üzerinde.'' dedi.

Bir başka öğrenci de ''CHP, AK Parti'nin 'A' dediğine 'B' diyor, 'B' dediğine 'A' diyor. Güzel şeylerin arkasında yer almıyor." eleştirisini getirdi.

Buna karşılık Kılıçdaroğlu, ''AKP'nin güzel yaptığı bir şeyi söyleyebilir misiniz?'' diye sordu. Öğrenci, parti programında "Darbe anayasasını değiştireceğiz'' denilmesine rağmen, CHP'nin yeni anayasa yapılmasına karşı çıktığını hatırlattı.

Daha önceki anayasa değişikliklerine destek verdiklerini vurgulayan Kılıçdaroğlu, bu kez "1980'in izleri hangi maddelerde var?'' diye sordu.

Öğrenci, "Kenan Evren'in yargılanamayacağına yönelik madde.'' cevabını verdi. Bunun üzerine Kılıçdaroğlu, şu savunmayı yaptı:

"AKP, bunu getiriyor mu, getirsin destekliyor muyuz, desteklemiyor muyuz? AKP, toplumsal mühendisliğe anayasal güvence getirmek istiyor.''


YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın