KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
27 Haziran 2026 Cumartesi
°C

'CHP için de aynısını yapın'

AK Parti'den Başsavcı Yalçınkaya'ya çağrı

`CHP için de aynısını yapın`
10 KASIM 2008 PAZARTESİ 09:59
0
1173
0
AA aa
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Bülent Gedikli, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya'nın, Deniz Feneri dosyasının bir örneğini istemesini, "Bizim hesaplarımız şeffaf. Sayın Başsavcı asıl CHP'nin hesaplarını incelesin" sözleriyle değerlendirdi.

Partisinin Çankaya İlçe Kongresi'nde konuşan AK Parti'nin Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Bülent Gedikli, Deniz Feneri Derneği'nden partilerine yardım aktarıldığı iddialarıyla ilgili dava dosyasının Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya tarafından talep edilmesine değindi.

Benzer bir iddianın CHP için de gündeme getirilmesine rağmen bu partiyle ilgili bir işlem yapılmadığını belirten Gedikli, "Buradan net bir şekilde ifade etmek istiyorum. Partimizin hesapları şeffaftır. Herkese açıktır. CHP ile ilgili de Almanya'dan bir vakıftan yardım aldığı ile ilgili iddialar gündeme taşınmıştı. Ancak Yargıtay Cumhuriyet Savcısı ortadaki deliller ortada iken CHP ile ilgili herhangi bir inceleme yapılmasına gerek duymadı. Başsavcı bizimle ilgili iddialar üzerine ise neden aynı yolu izlemedi. CHP için de aynısını yapsın. Hesaplarını araştırsın" diye konuştu.

Hesaplarının asıl incelenmesi gereken partinin CHP olduğunu savunan Bülent Gedikli, "Anayasa Mahkemesi'nin, bu partinin hesaplarıyla ilgili öyle önemli kararları var ki, bu kararlarda hesaplarda tahrifat, sahtecilik var, evrakta sahtecilik var. Bundan dolayı savcılığa gönderildiler. Siz böyle bir durum varken hangi partinin hesaplarını incelersiniz" şeklinde konuştu.
Bülent Gedikli, AK Parti'nin tüm hesaplarının açık olduğunu ve an be an izlendiğini kaydetti.


HABERTÜRK

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
26.06.2026
13:55
Bingöl Belediyesi Sosyal Yaşam Merkezi`nde Yaz Kursları Başlıyor
Bingöl Belediyesi Sosyal Yaşam Merkezi'nde Yaz Kursları Başlıyor
Eğitimden sanata, spordan kişisel gelişime kadar birçok alanda ücretsiz kursların düzenleneceği Bingöl Belediyesi Sosyal Yaşam Merkezi'nde başvurular başladı. Kayıtlar 3 Temmuz'a kadar devam edecek.
26.06.2026
13:19
Bingöl`de 56 Bin 386 Öğrenci Karne Sevinci Yaşadı
Bingöl'de 56 Bin 386 Öğrenci Karne Sevinci Yaşadı
2025-2026 eğitim öğretim yılının sona ermesiyle Bingöl'de 56 bin 386 öğrenci karne aldı. Çapakçur İlkokulu'nda düzenlenen törende protokol üyeleri öğrencilerin heyecanına ortak oldu.
26.06.2026
13:13
Bingöl Dahil 10 İlde Suç Örgütü Operasyonu
Bingöl Dahil 10 İlde Suç Örgütü Operasyonu
'Karacellatlar' adlı silahlı suç örgütüne yönelik İstanbul merkezli operasyonda, Bingöl'ün de aralarında bulunduğu 10 ilde düzenlenen baskınlarda 34 şüpheli gözaltına alındı. Şüpheliler hakkında toplam 87 gözaltı kararı bulunuyor.
25.06.2026
21:22
Bingöl`de trafiğe tek yön ayarı!
Bingöl'de trafiğe tek yön ayarı!
İl Trafik Komisyonu kararıyla dört noktada tek yön uygulamasına geçildi. Kalium AVM çevresinde ise trafik akışı, duraklar ve park düzeni yeniden planlandı.
25.06.2026
21:20
Bingöl Merkezli Dolandırıcılık Operasyonu: 4 Tutuklama
Bingöl Merkezli Dolandırıcılık Operasyonu: 4 Tutuklama
Bingöl merkezli 4 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan 6 şüpheliden 4'ü tutuklanırken, 2 şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
25.06.2026
21:20
Bingöl`de Orman Yangını Paniği
Bingöl'de Orman Yangını Paniği
Bingöl merkeze bağlı Gökçeli köyünde çıkan orman yangını, ekiplerin hızlı müdahalesi sayesinde büyümeden kontrol altına alındı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın