KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
26 Ağustos 2025 Salı
°C

Chp iki cami arası beynamaz kaldı

Bakan Yılmaz, TV8'de katıldığı bir programda soruları yanıtlarken 'Halkımızın çok güzel tabirleri var; 'iki cami arasında beynamaz' derler Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz barış sürecindeki tavrı açısından CHP'nin 'iki cami arasında beynamaz' kaldığını savundu.

Chp iki cami arası beynamaz kaldı
18 MART 2013 PAZARTESİ 08:12
0
2011
0
AA aa

Yılmaz TV8'de katıldığı bir programda soruları yanıtlarken "Halkımızın çok güzel tabirleri var; "iki cami arasında beynamaz' derler. CHP'nin ne dediğini ben bir siyasetçi olarak değil bir vatandaş olarak anlamadım. CHP'ye baktığınız zaman bunu görüyorsunuz zaten. Değişik gruplar çok farklı yerlere çekiyorlar ve gerçekten bir tutarlı politika göremiyorsunuz. Keşke olsa" dedi.

Bu tür sorunların sadece iktidar partisine bırakılmaması gerektiğini savunan Bakan Yılmaz, "Bu sorunun çözümüne bütün partiler katkıda bulunmalı. Ama böyle iç tartışmalarla herkesin bir tarafa çektiği durumda net bir pozisyon göremiyorsunuz" dedi.

“MHP'NİN TAVRI TÜM MHP'LİLERE GENELLENMEMELİ”

MHP'ye oy veren pek çok vatandaşın da bu süreci desteklediğini, terörün bitmesini istediğini kaydeden Yılmaz, "Yani bütün MHP'liler genellenmemeli. MHP'liler arasında da bu süreci destekleyenler bence vardır. Milliyetçilik demek milletini sevmek, milletin sorunlarının çözülmesini, milletinin ilerlemesini istemek demek" dedi.

Cevdet Yılmaz terör sorunundan sıyrılıp ekonomik sorunlara yoğunlaşılması gerektiğini savunurken: “Bizim bu süreci beğenmeyenler çıksınlar kendileri ne yapacaklar onu söylesinler. Halkın karşısına çıkıp tutarlı ve anlamlı bir şekilde, maddeler halinde söylesinler bakalım. Onlar ne yapacaklar, sorunu nasıl çözecekler anlatsınlar bakalım" diye konuştu.

Kalkınma Bakanı Yılmaz, demokrasiyi geliştirmenin "taviz vermek, birinden bir şey alıp birine vermek" demek olmadığını bildirdi.

Demokrasiyi geliştirmenin "herkesin hak ve özgürlüklerini geliştirmek" olduğunu savunan Yılmaz: “Bu vatandaşımıza belki yıllardır yanlış aksettirildi. Hâlbuki bizim kimseye bir şey verdiğimiz yok, biz demokrasiyi geliştiriyoruz. Temel hak ve hürriyetler en geniş anlamda yaşansın diye uygun ortam oluşturuyoruz. Biz birinin elinden alıp başkasına vermiyoruz. Herkesin hak ve hukukunu gözeten bir anlayışla hareket ediyoruz" şeklinde konuştu. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
26.08.2025
13:34
Bingöl Kent Konseyi Öncülüğünde Çocuk Şenliği Düzenlenecek
Bingöl Kent Konseyi Öncülüğünde Çocuk Şenliği Düzenlenecek
Bingöl Kent Konseyi tarafından, Bingöl Belediyesi, Kent Konseyi Kadın Meclisi ve Gençlik Meclisi iş birliğiyle, Özel Bingöl Hastanesi'nin ana sponsorluğunda 'Çocuk Şenliği' düzenleniyor.
26.08.2025
13:25
Okumanın Yaşı Yok! Eski Başkan Üniversite Sıralarında
Okumanın Yaşı Yok! Eski Başkan Üniversite Sıralarında
2025 YKS sonuçlarına göre Bingöl Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümüne yerleşen Genç eski Belediye Başkanı Ariç, azmiyle gençlere örnek oldu.
26.08.2025
12:38
Rektör Çelik, Bingöl Teknoloji Geliştirme Bölgesi için Bakanlıktan destek sözünü aldı
Rektör Çelik, Bingöl Teknoloji Geliştirme Bölgesi için Bakanlıktan destek sözünü aldı
Beraberindeki heyetle Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Ar-Ge Teşvikleri Genel Müdür Yardımcısı Coşkun Çekiciler'i ziyaret eden Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Çelik; 'Bingöl'ü, Doğu Anadolu Bölgesi'nin önemli bir inovasyon ve teknoloji merkezi haline getirmek en öncelikli hedeflerimiz arasında' dedi. Genel Müdür Yardımcısı Çekiciler ise 'Tüm destekleri vermeye hazırız' dedi.
26.08.2025
12:00
Zorunlu Trafik Sigortası`nda önemli değişiklik
Zorunlu Trafik Sigortası'nda önemli değişiklik
Milyonlarca araç sahibini yakından ilgilendiren yeni düzenleme hayata geçiyor. Zorunlu trafik sigortasında sigorta yenileme, yeni sigorta yapma ve hasar sonrası basamak işlemleriyle ilgili kurallar yeniden belirlendi. Uygulama, 1 Ocak 2026 itibarıyla başlayacak.
26.08.2025
11:45
Bingöl`de 7 yıl cezası bulunan firari yakalandı
Bingöl'de 7 yıl cezası bulunan firari yakalandı
Bingöl'de uyuşturucu ve cezaevine yasaklı eşya sokma suçlarından 7 yıl 2 ay hapis cezası bulunan ve 4 yıldır firari olan şahıs, İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince yakalandı.
26.08.2025
11:44
12Bingölspor kupada ilk sınavına çıkıyor
12Bingölspor kupada ilk sınavına çıkıyor
Ziraat Türkiye Kupası 1. Eleme Turu müsabakasının ilk maçını 2 Eylül'de 2. Lig ekiplerinden Mardin 1969 Spor'la oynayacak olan 12Bingölspor, zorlu maçı kazanarak moral bulmak istiyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın