CHP Genel Başkan Adayı Haluk Koç, Genel Başkanlığa adaylığını koyarken kişisel bir karar almadığını ya da kişisel bir beklentiyle hareket etmediğini belirterek, ''Çıkışım, CHP'nin kötü yönetilmesine karşı demokratik bir feryattır'' dedi.
Koç, Tepekule Kongre Merkezi'nde düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, CHP'nin 22 Temmuz seçimleri sonrasında yoluna özeleştiride bulunmadan devam ettiğini, parti olarak AK Parti iktidarına karşı muhalefet noktasında ciddi sıkıntılar yaşandığını savundu.
''CHP sonu belli maceralara yelken açmaya devam edemez'' diyen Koç, CHP'nin yönetim anlayışı değişikliğine ihtiyaç duyduğunu ve öncelikli olarak parti içinde demokrasinin kurumsallaştırılması gerektiğini söyledi.
Partinin tüzük değişikliğine ihtiyaç duyduğunu belirten Koç'un, ön seçim ile il ve ilçe teşkilatlarının ancak seçimle görevden alınabileceklerine ilişkin tüzük önerileri, salonda bulunanlar tarafından alkışlandı. Koç, sözlerini şöyle sürdürdü:
''Korkmadan, sinmeden, vesayet altına girmeden, bağımsız, özgür CHP'liler olmak zorundayız. Bu baskıyı üzerimizden atalım, sonra Türkiye'deki demokrasi tartışmalarına taraf olalım. Sonra 'Dön arkana kendi evine bak, kendi uygulamalarına bak' derler adama.''
'SİYASETİ RAYINDAN ÇIKARARAK...''
Parti üst yönetiminin ''siyaseti rayından çıkararak, çıkara dönük beklentilere teslim ettiğini'' savunan Haluk Koç, demokratik kitle örgütleriyle iç içe olunması ve kadınlar ile gençlerin tekrar siyasete kazandırılması gerektiğini söyledi.
''Birilerinin elinde kağıt-kalem, Genel Merkezde hesap yaptığını'' söyleyen Koç, ''Ankara'daki hesap Anadolu'ya uymuyor, akıllı binada oturuyorlar ama akıllı binada oturmakla akıllı olunmuyor demek ki'' dedi.
Koç, CHP içinde yeni bir hareketin, değişim isteğinin başladığını ve bu hareketin artık durdurulmasının mümkün olmadığını iddia etti. Mevcut liderlik anlayışıyla başarının yakalanmasının mümkün olmadığını savunan Koç, sözlerini şöyle sürdürdü:
''Diyelim ki kurultayı kazandınız, ne yapacaksınız? 40 yılda oluşturamadığınız iktidar vizyonunu 41. yılda mı oluşturacaksınız? CHP'nin geleceği Türkiye için çok önemli. CHP, AKP dayatmalarına karşı demokratik bir seçenek oluşturmalı. Benim temel görevim, AKP ve o taşeron zihniyetini sandıkta durduracak bir CHP'nin oluşturulması, sol, sivil, demokratik, özgür, halkçı ve devrimci CHP'yi sandığa hazırlamaktır.''
Koç, adaylığının ayrıştırıcı değil, bütünleştirici, kavgacı değil, barışçı yapıda olduğunu söyledi.
AA