KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
20 Ağustos 2026 Perşembe
°C

Chp yerel seçim startını verdi

CHP kongresinin sonucunu bile beklemeden Gürsel Tekin başkanlığında toplanan CHP İstanbul Yönetim Kurulu ve 32 ilçe başkanı Mart 2009 yerel seçimleri için kolları sıvadı.

Chp yerel seçim startını verdi
20 EKİM 2007 CUMARTESİ 14:53
0
1044
0
AA aa
Yazı boyutunu büyütmek için            
 CHP İstanbul İl Örgütü, Mart 2009 tarihinde yapılacak yerel seçimler için start verdi. Gürsel Tekin yönetiminde yeniden yapılanma çalışmalarını tamamlayan CHP İstanbul İl Yönetim Kurulu üyeleri ile CHP İstanbul ilçe başkanları, yerel seçim stratejisinin ana hatlarını belirledi. CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin yerel seçimlerde İstanbul'u yeniden kazanmak için yola çıktıklarını belirterek; “Öncelikle İstanbul'u AKP karanlığından kurtararak, CHP'yi iktidara taşıyacak yolu açacağız” dedi.
22 Temmuz genel seçimlerinin ardından atandığı İstanbul İl Başkanlığı'nda başlattığı yeniden yapılanma çalışmalarıyla dikkat çeken Gürsel Tekin, 20 kişilik yeni il yönetim kurulu üyeleri ve bir bölümü yeni atanan 32 ilçe başkanı ile Bostancı Prenses Hotel'de bir araya geldi. CHP Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Sevigen'in de katıldığı “yerel seçim stratejisi belirleme toplantısı” yaklaşık 3,5 saat sürdü.
Toplantı öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin, Türkiye'nin çok önemli bir dönemden geçtiğini ancak toplumun bir kesiminin bunun farkında olmadığını belirterek şunları söyledi:
“Bir anlamda yarın yapılacak referandumla birlikte start alan Anayasa değişiklikleri önemli bir süreç. Bunun yanı sıra TBMM'den çıkan tezkere kararı ile Türkiye artık bir savaşın eşiğine gelmiş durumda. Türkiye için oldukça zor bir dönem başlıyor. Bu süreçte yaklaşık bir yıl sonra yerel seçimler de yapılacak. Bugün yaptığımız bu toplantıyla, bir anlamda CHP olarak İstanbul'da yerel seçim startını veriyoruz. Yeniden oluşturduğumuz yönetim kurulu, ilçe başkanlıkları ve tüm İstanbul örgütü olarak toplumla kucaklaşmaya başlıyoruz. CHP İstanbul İl Örgütü olarak yeniden meydanlara, sokaklara iniyoruz. Toplumun bizi görmek istediği her yerde olacağız. Öncelikle İstanbul'da yerel seçimleri kazanarak, İstanbul'u AKP karanlığından kurtarıp, CHP'yi iktidara taşıyacak yolu açacağız.”


500 bin kişilik Cumhuriyet Yürüyüşü
29 Ekim günü Bağdat Caddesi'nde 500 bin kişinin katılımıyla “Cumhuriyet Yürüyüşü” yapacaklarını belirten CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin, yürüyüşe CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın da katılacağını söyledi. Cumhuriyete gönül vermiş herkesi bu yürüyüşe beklediklerini belirten CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin, “Hangi, parti ve görüşten olursa olsun Cumhuriyete inanan, gönül veren kadın-erkek, 7'den 70'e herkesi Türk bayraklarıyla bu yürüyüşe katılmaya çağırıyorum” dedi.
Gürsel Tekin başkanlığındaki 20 kişilik yeni CHP İstanbul İl Yönetim Kurulu ve 32 İlçe Başkanı, ilk kez hep birlikte kamuoyunun önüne çıkarak medya mensuplarına poz verdi. Daha sonra CHP Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Sevigen'in de katılımıyla “yerel seçim stratejisi belirleme toplantısı” yapıldı. Basına kapalı olarak gerçekleştirilen toplantı yaklaşık 3,5 saat sürdü.
CHP'den Telekom grevine destek
CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin, toplantı sonrasında bazı yönetim kurulu üyeleri ve ilçe başkanlarıyla birlikte grevdeki Telekom çalışanlarını ziyaret etti. Türk Telekom'un Acıbadem'deki Anadolu Yakası Bölge Müdürlüğü'ne giden Gürsel Tekin başkanlığındaki CHP heyeti, büyük ilgiyle karşılandı. Grevdeki işçilerle tokalaşarak moral destek veren CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin, Telekom çalışanlarının hak arayışına sonuna kadar destek olacaklarını söyledi. CHP'nin ziyaretinden duydukları memnuniyeti belirten Türk Telekom grev sözcüleri ve sendika yöneticileri ise MHP ve diğer partilerin destek ziyaretinde bulunmamasını eleştirdiler.

Haber7
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
20.08.2026
01:04
Bingöl`den bir Sadin Babo geçti
Bingöl'den bir Sadin Babo geçti
Bingöl'ün sevilen simalarından Sadin Babo, geride yüzlerce hatıra, sıcak bir tebessüm ve gönüllerde silinmeyecek bir iz bırakarak hayatını kaybetti. Mehmet Emin Barslan, Sadin Babo'nun ardından kaleme aldığı duygu yüklü yazısında, onun yalnızca bir insan değil, değişen Bingöl'ün hafızasında yaşayan bir değer olduğunu anlattı.
20.08.2026
01:02
Bingöl`e 190 okul bahçe görevlisi kontenjanı
Bingöl'e 190 okul bahçe görevlisi kontenjanı
Millî Eğitim Bakanlığı bünyesinde okulların güvenliğini artırmak amacıyla planlanan 30 bin okul bahçe görevlisinin illere göre kontenjanları belli oldu. Bingöl için 190 kişilik kontenjan ayrıldı. Görevlilerin yaklaşık 9 ay süreyle çalıştırılması ve ücretlerinin asgari ücret seviyesinde olması planlanıyor.
20.08.2026
01:00
Uçar:
Uçar: '100 yıl sonra tarihi bir fırsatla karşı karşıyayız'
Bingöl'de 'Barışın Sözünü Halkla Kuruyoruz' buluşmaları kapsamında yeni sürece ilişkin değerlendirmelerde bulunan DBP Eş Genel Başkanı Çiğdem Kılıçgün Uçar, yeni sürecin Türkiye'nin demokratikleşmesi ve kalıcı barış açısından önemli bir fırsat sunduğunu belirtti. Meclis'teki çerçeve yasanın sürecin başlangıcı olarak değerlendirilmesi ve toplumsal desteğin güçlendirilmesi gerektiğini ifade eden Uçar, Türkiye'nin 100 yıl önce kaybettiği bir fırsatın yeniden ortaya çıktığını vurguladı.
20.08.2026
00:59
MEB`den yeni eğitim yılı genelgesi
MEB'den yeni eğitim yılı genelgesi
2026-2027 eğitim öğretim yılı 14 Eylül'de başlayacak. Millî Eğitim Bakanlığı'nın 81 ile gönderdiği genelgeyle okullarda cep telefonu kullanımından deneme sınavlarına, veli görüşmelerinden kayıt ücretlerine kadar birçok başlıkta yeni dönemde uygulanacak esaslar belirlendi. Bakanlık dışındaki deneme ve tarama sınavlarına okullarda izin verilmeyecek, veli görüşmeleri ise yalnızca Okul Randevu Sistemi üzerinden yapılacak.
20.08.2026
00:57
Bingöl-Muş yolunda kaza: 3 yaralı
Bingöl-Muş yolunda kaza: 3 yaralı
Bingöl-Muş karayolunun Kardeşler köyü mevkisinde iki aracın çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 3 kişi yaralandı. Yaralılar, sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından Bingöl Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.
20.08.2026
00:53
Bingöl`de HİZMET-İŞ kongresi! Akdemir güven tazeledi
Bingöl'de HİZMET-İŞ kongresi! Akdemir güven tazeledi
HİZMET-İŞ Sendikası Bingöl Şubesi'nin 2. Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi. Genel kurulda Abdülmecit Akdemir yeniden şube başkanlığına seçilerek güven tazeledi. Kongrede çalışma hayatının sorunlarından taşeron işçilere, KİT'lerdeki kadro beklentisinden vergi adaletine ve 'Terörsüz Türkiye' hedefine kadar birçok başlık gündeme geldi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın