KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
17 Temmuz 2025 Perşembe
°C

Chp'de sürpriz isimler

"İstanbul'da iktidara yürüyoruz" diyorlar. Bakın hangi isimlerin nabızlarını yokluyorlar...

Chp`de sürpriz isimler
12 EKİM 2008 PAZAR 10:23
0
1229
0
AA aa
CHP'de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı için ismi sık sık gündeme getirilen CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu'nun yanısıra CHP dışı sürpriz isimlerin de nabız yokladığı bildirildi. Adaylık için, eski belediye başkanı Ali Müfit Gürtüna, İstanbul Sanayi Odası Başkanı Tanıl Küçük, TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy ve eski Anap Genel Başkanı Ali Talip Özdemir gibi isimlerin nabız yokladığı öğrenildi. CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin, son dönemde CHP'ye büyük bir yöneliş olduğunu söyledi. Tekin, “İstanbul'da iktidara yürüyoruz. İstanbul'da seçimi almamak için hiçbir sebep yok” diye konuştu.

CHP'de, Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Bihlun Tamaylıgil başkanlığında oluşturulan yerel seçim komisyonu çalışmalarını hızlandırdı. Yerel seçimlerde izlenecek strateji, aday belirleme ve propaganda konusunda sık sık toplantılar düzenleyen komisyon çalışmalarını önümüzdeki günlerde sıklaştıracak.
İstanbul'a özel bir önem veren parti yönetimi ise İstanbul adayını “ince eleyip sık dokuyarak” seçecek. Ortaya çıkarttığı yolsuzluk dosyalarıyla gündem yaratan CHP Grup Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu'nun adının İstanbul için sık sık gündeme getirilmesi örgütlerde heyecan uyandırırken, CHP dışında sürpriz isimlerin de adaylık için nabız yokladığı bildirildi. Adaylık için, eski belediye başkanı Ali Müfit Gürtüna'nın yanı sıra, İstanbul Sanayi Odası Başkanı Tanıl Küçük, TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy ve eski Anap Genel Başkanı Ali Talip Özdemir gibi isimlerin de nabız yokladığı ileri sürüldü.

-CHP EN HAZIR PARTİ-

CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin, CHP'nin İstanbul'da yerel seçimlere en hazır parti olduğunu ifade ederken, bu yöndeki çalışmalarının önümüzdeki günlerde hızlanarak devam edeceğini bildirdi. Tekin, ANKA'nın sorularını yanıtlarken, “Aday çalışmalarımız sürüyor. Çalışmamalarımız bitince sayın Genel Başkanımız Deniz Baykal tarafından açıklanacak. Öyle zannediyorum adaylarımız Kasım ayı içerisinde netleşir” dedi.
Tekin, adaylık için çok sayıda ismin parti ile diyalog içinde olduğunu belirtirken henüz kesinleşmiş isim olmadığına dikkat çekti. Kamuoyunda tanınmış bir çok ismin CHP ile anıldığının hatırlatılması üzerine Tekin, “İstanbul'da iktidara yürüyoruz. İstanbul'da seçimi almamak için hiçbir sebep yok. Arkadaşlarımızın çok ciddi çalışmaları devam ediyor. Bu kadar çalışan bir siyasi partinin iktidar olmaması için hiç bir sebep yok. Örgütler kenetlendi” diye konuştu. Tekin şunları söyledi:

-İKTİDARA YÜRÜYORUZ-

“İstanbul'la ilgili aday adayı talebi olan 9 kişi var. Dışardan da önemli arkadaşlarımız var. Son derece ehliyetli yetişkin isimler. İstanbul'un çok ciddi sorunları var. Son 15 yıllık AKP iktidarı döneminde sorunlar çığ gibi büyüdü, sorunlar çözülemez hale geldi. İstanbul'u dünyanın özlediği bir kent haline getirebilecek bir adaya ve kadroya ihtiyaç var. Kemal Bey, İlhan Bey de çok yakışır. O arkadaşlarımızın böyle bir talebi yok ama kamuoyunda tartışılıyor. Bunlar güzel şeyler. İstanbul'da iktidara yürüyoruz. İstanbul'da seçimi almamak için hiçbir sebep yok. İlk kez bir siyasi parti bugüne kadar yaptığım araştırmalara göre, yedi aydır İstanbul'un sorunlarıyla ilgili çalışmalar yapıyoruz.

ANKA
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
17.07.2025
13:47
28 milyon TL`lik destek planı açıklandı
28 milyon TL'lik destek planı açıklandı
Fırat Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu toplantısı, Elazığ Valiliği'nde bölge valileri ve kurum temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirildi. Toplantıda, TRB-1 bölgesindeki mikro ve küçük işletmelerin yeşil dönüşüm yatırımları için 28 milyon TL bütçeli hibe desteği programı tanıtıldı.
17.07.2025
13:36
Bingöl Valiliği orman yangınlarına karşı uyardı
Bingöl Valiliği orman yangınlarına karşı uyardı
'Şehrimizin oksijen kaynağı ormanlarımızı koruma konusunda vatandaşlarımızdan azami hassasiyet bekliyoruz' vurgusu yapılan açıklamada, yapılması gerekenler de sıralandı…
17.07.2025
03:59
Otomobil şarampole devrildi: 2 ölü, 3 yaralı
Otomobil şarampole devrildi: 2 ölü, 3 yaralı
Bingöl-Elazığ'da yolunda otomobilin şarampole devrilmesi sonucu meydana gelen kazada, 2 kişi hayatını kaybetti, 3 kişi ağır yaralandı.
17.07.2025
03:42
Bingöl`de 4 adet ruhsatsız silah ele geçirildi
Bingöl'de 4 adet ruhsatsız silah ele geçirildi
Bingöl'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmada, 4 adet ruhsatsız silah ele geçirildi, 4 şahıs hakkında işlem başlatıldı.
17.07.2025
03:39
Bingöl`de Bin 651 kök kenevir bitkisi ele geçirildi
Bingöl'de Bin 651 kök kenevir bitkisi ele geçirildi
Bingöl'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmada, bin 651 kök kenevir bitkisi ele geçirildi. 3 şüpheli hakkında adli işlem başlatıldı.
17.07.2025
03:29
Yılmaz`dan ‘Yeni Anayasa ile Güçlü Demokrasi` vurgusu
Yılmaz'dan 'Yeni Anayasa ile Güçlü Demokrasi' vurgusu
15 Temmuz'un ardından milli iradenin güçlenmesi, yeni anayasa çalışmaları, terörsüz Türkiye ve Türkiye Yüzyılı vizyonunu değerlendiren Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz; 'Demokratik standartlarımızı yükseltmek, daha iyi noktalara getirmek durumundayız. Yeni Anayasa ve onunla bağlantılı diğer çalışmalarla inanıyorum ki Türkiye gelecekte çok daha güçlü bir demokrasi olacaktır. Millî iradeye hiç kimse saldırmayı aklının ucundan dahi geçiremeyecektir' dedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın