KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
02 Mayıs 2025 Cuma
°C

Chp'li gürsel tekin'e iki yıl hapis cezası

CHP'nin son dönemlerde parlayan gözde isimine mahkeme şoku. Görevi kötüye kullanmaktan yargılanan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin'e iki yıl hapis cezası verildi.

Chp`li gürsel tekin`e iki yıl hapis cezası
29 ARALIK 2009 SALI 08:32
0
1333
0
AA aa

Tekin'e, Kadıköy belediye başkan yardımcılığı yaptığı dönemde, bir sinemaya, işyeri açma ve işletme şartlarını yerine getirmemesine rağmen imar mevzuatına aykırı olarak sahte evrak düzenlediği ve görevini kötüye kullandığı iddiasıyla 2008 yılının Aralık ayında dava açılmıştı. Bir senedir süren dava aleyhinde sonuçlanan Tekin, kararı 'siyasi' olarak değerlendirirken, temyize gittikleri bilgisini verdi.

CHP içinde 'çarşaf açılımı'nın mimarı olarak nitelendirilen İstanbul İl Başkanı ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclis Üyesi Gürsel Tekin, hapis şokuyla sarsıldı. Görevi kötüye kullanmaktan ceza alan Tekin, konuyla ilgili Zaman'a konuştu. CHP İl Başkanı, 'İtirazımızı yaptık. Kararın temyizden dönmemesi mümkün değil.' diye konuştu. Hâkimler ve savcıların müfettiş raporlarına göre hareket ettiklerini belirten Tekin, belediyecilik ve imar ile ilgili tam ve detaylı bilgiye sahip olmadıklarını kaydetti. 'Ben Kadıköy belediye başkan yardımcılığı görevindeyken buna benzer bir sürü ruhsat verdim. Zaten şu anda bana ceza verilen sinema çalışır durumda. Nasıl oluyor da ruhsat ile ilgili sorun olan bir yer senelerdir faaliyette olur? Karar tamamen siyasidir.' ifadelerini kullandı. Söz konusu sinema ruhsatında 4 kişinin imzası olduğuna dikkat çeken Tekin, ancak imza atanlardan sadece kendisi aleyhine dava açıldığını dile getirdi. Tekin'in ceza almasına neden olan sinema salonu için Kadıköy Belediyesi Encümeni'nce yıkım kararı alınmış ancak yıkım gerçekleştirilmemişti.

(Samanyolu)

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
02.05.2025
18:30
Zerginur`dan gururlandıran başarı!
Zerginur'dan gururlandıran başarı!
Bingöl Merkez Sarayiçi İlkokulu Öğrencisi Zerginur Bükey, Singapur ve Asya Okulları Matematik Olimpiyatında bronz madalya alarak Singapur'da yapılacak matematik olimpiyatlarına katılma hakkı elde etti.
02.05.2025
18:13
'Basın özgürlüğü yoksa, adaletin kalan yolu kapalıdır'
Saadet Partisi Bingöl İl Başkanı Tiryaki, 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü açıklamasında; 'Fikir özgürlüğüne kelepçe vurmak isteyenler, bu milletin ufkunu karartmak isteyenlerdir. Farklı düşünceler bu ülkenin zenginliğidir. Her eleştiri bir tehdit değil, bir uyarıdır. Özgür bir toplum, ancak özgür fikirlerle var olabilir. Basın bu özgürlüğün taşıyıcısıdır' dedi.
02.05.2025
17:56
Eğitim sendikalarına promosyon için birlik çağrısı!
Eğitim sendikalarına promosyon için birlik çağrısı!
Sendikaların amacının tüm bankaları ihaleye sevk edip rekabet ortamı oluşturmak olması gerektiğini belirten Cebba: 'Buradan tüm sendikalara açık çağrımızdır! Gelin, yeni bir hüsrana birlikte engel olalım. Hep birlikte eğitim camiası için buluşup ortak bir karar verelim. Bu yönde bütün gücümüzü eğitim çalışanları için kullanalım.'
02.05.2025
17:33
Bingöl`de uyuşturucuya geçit yok
Bingöl'de uyuşturucuya geçit yok
Bingöl'de polis ekipleri tarafından yapılan çalışmada, farklı tür ve miktarlarda uyuşturucu madde ele geçirildi.
02.05.2025
00:02
Başkan Arıkan zam müjdesini 1 Mayıs`ta verdi
Başkan Arıkan zam müjdesini 1 Mayıs'ta verdi
Toplu iş sözleşmesine yüzde 40 oranında zam yaptıklarının müjdesini veren Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan; 'Emeği ve alın teriyle çalışan tüm işçi kardeşlerimize hayırlı olsun.'
01.05.2025
23:56
Bingöl`de rüzgâr ortalığı birbirine kattı!
Bingöl'de rüzgâr ortalığı birbirine kattı!
Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü'nün yaptığı uyarı sonrası Bingöl'de akşam üstü etkili olan kuvvetli rüzgâr birçok noktada çatıları uçurdu. Yeşilyurt Mahallesi'nde 5 katlı bir apartmanın fırtınada uçan çatısı, sitenin bahçesindeki çocuğun üzerine düştü.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın