KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Temmuz 2025 Cuma
°C

Chp'li öymen'e tepkiler artıyor

KESK Bingöl Şubeler Platformu, CHP'li Onur Öymen'in meclis konuşmasında yaptığı Dersim ve Şeyh Said ile ilgili açıklamasına sert  tepki gösterdi...

Chp`li öymen`e tepkiler artıyor
23 KASIM 2009 PAZARTESİ 06:31
0
1212
0
AA aa
KESK Bingöl Şubeler Platformu tarafından yapılan yazılı açıklamada Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen'in, Meclis'teki demokratik açılım ön görüşmeleri sırasında yaptığı konuşmasına tepki gösterildi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen'in meclis konuşması da halkın sorunlarını değil kendi ve partisinin zihniyetini ortaya koyduğu belirtilen açıklamada şu sözler kaydedildi:

“Halkın önüne çıkıp “ Biz sizi daha önce böyle susturmuştuk tekrar aynısını yaşatırız.” Demek önceki politika ve zihniyetin iflas ettiğini zamanın değiştiğinin bilincinde olmamaktır. Demokratikleşme ve Kürt sorununun demokratik çözümünün tartışıldığı bir dönemde bunların dile getirilmesi; sorunların çözümünde ve demokratikleşmenin önüne geçmektir. Bir de bunların katliamcı zihniyetle ortaya konulması CHP'nin asıl bilinçaltında yatan yok etme mantığıyla olaylara ve sorunlara yaklaştığını gösteriyor. Demokrasi hiç kimseye sorunu yok etmeyle çözme şansı vermez. O gün Seyit Rıza ve Şeyh Sait ile insanları ölüme götüren zihniyet ne ise bu gün de aynıdır. 86 yıllık bir geçmişi yaşayan Cumhuriyet böyle bir yaklaşımı bir kenarı bırakmalıdır. Çağdaşlaşma ve demokratikleşme sürecine giren her devlet ve ulus geçmişin hatalarıyla yüzleşme ve hesaplaşmayı ön görür. Buna da her kesim ve her anlayıştan olan kesimler de destek sunar.  Bu süreçte eski politikalar ve eskinin dili geçersiz kılınır. Burada “ yeni bir yaşam yeni bir dille yaratılır” esas alınır. Siz eskinin dili ve argümanıyla yaklaşırsanız yeniyi değil geçmişi tekrara düşersiniz. Geçmişin politikalarını yeniden piyasaya sürmek isteyenler şunu unutmamalıdır: Ne dersim eski dersim ne de Kürtler eski Kürtlerdir. Ortaya konulan tepkiler apaçık bir göstergedir. Yaşanan tartışmalar da geçmişte uygulanan politikaların boşa çıkarmıştır. Bizler KESK olarak halkımızı bu zihniyeti mahkûm etmeye çağırıyoruz.”

 

Mehmet Ali YILDIRIM

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
18.07.2025
03:19
Bingöl OSB Genişleme Alanı Altyapı İhalesi yapılacak
Bingöl OSB Genişleme Alanı Altyapı İhalesi yapılacak
'Bu başarı kalbi ve yüreği Bingöl için çarpanların ortak eseridir' diyen Vali Usta: 'Bingöl sanayicisi, girişimcisi ve tüm dinamikleriyle omuz omuza, kararlılıkla çalışmaya devam edeceğiz' dedi.
18.07.2025
03:18
Adalet Bakanlığı`na 20 bin yeni personel alınacak
Adalet Bakanlığı'na 20 bin yeni personel alınacak
Kabine Toplantısı sonrası alınan kararları açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Adalet Bakanlığı'na 20 bin yeni personelin alınacağını duyurdu.
18.07.2025
03:16
'Bağımlılık, terör kadar tehlikeli'
Yeşil Yıldız Bağımlılıklarla Mücadele Derneği Bingöl İl Başkanı Şahin Gültekin yaptığı açıklamada bağımlılıkla mücadelenin terörle mücadele kadar önemli ve stratejik bir güvenlik meselesi olduğunu belirterek, devlet, aile ve sivil toplumun bu konuda topyekûn bir seferberlik başlatması gerektiğini vurguladı.
18.07.2025
03:13
TED AD Bingöl Koleji Eğitim Hayatına Başlıyor
TED AD Bingöl Koleji Eğitim Hayatına Başlıyor
Türkiye'nin en köklü eğitim kurumlarından biri olan Türk Eğitim Derneği (TED), Türkiye'nin dört bir yanına nitelikli eğitimi ulaştırma vizyonu doğrultusunda, yeni bir eğitim yuvasını Bingöl'e kazandırıyor. TED AD Bingöl Koleji, 2025-2026 eğitim-öğretim yılında Bingöl'de de kapılarını öğrencilere açmaya hazırlanıyor.
18.07.2025
03:11
'El birliğiyle Bingöl'ü bir turizm merkezi haline getireceğiz'
Meclis'te yaptığı konuşmasında milletvekillerine şehrin turizm noktalarını sıralayıp ziyaret ve gelişim için destek çağrısında bulunan Milletvekili Korkutata: 'Bingöl'e gelen misafirlerimiz yalnızca doğanın ve tarihin değil, aynı zamanda insanımızın eşsiz misafirperverliğiyle de buluşmaktadır' dedi.
18.07.2025
03:10
Uyuşturucu ve hırsızlıktan ceza almışlardı! Yakalandılar
Uyuşturucu ve hırsızlıktan ceza almışlardı! Yakalandılar
Bingöl'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmada kesinleşmiş hapis cezası bulunan 3 şüpheli yakalandı. Şahıslar cezaevlerine teslim edildiler.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın