KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
28 Ağustos 2026 Cuma
°C

Chp'li sarı: sürecin içeriğini bilmiyoruz

Genel Başkan Yardımcısı Perihan Sarı, CHP İzmir Milletvekili Musa Çam ve beraberindeki partililerden oluşan heyet, bir dizi temas ve incelemelerde bulunmak üzere Bingöl'e geldi.

Chp`li sarı: sürecin içeriğini bilmiyoruz
15 NİSAN 2013 PAZARTESİ 07:49
0
2067
1
AA aa

CHP İl Başkanlığı'nda bir basın açıklaması yapan Sarı, özellikle çözüm sürecine ilişkin bazı değerlendirmelerde bulundu.

"ÇÖZÜM SÜRECİ BİZLER TARAFINDAN BİLİNMEYEN BİR KONU"

Ana muhalefet partisi olarak Çözüm Süreci'nin içeriğine ilişkin tam olarak bilgi sahibi olmadıklarını söyleyen Sarı: “Hükümet tarafından başlatılmış olan ve adına 'İmralı Süreci' ya da 'Çözüm Süreci' denen ama içeriği ve akışı tam olarak ne kamuoyu tarafından ne parlamento tarafından ne de ana muhalefet partisi olarak bizler tarafından bilinmeyen bir konu. Başbakan açıkladığı zaman sürecin sonunda biz bu sürece koşulsuz destek vereceğiz. Biz bu soruna Kürt sorunu diyoruz. Biz bu soruna terör sorunu diyoruz. Biz bu soruna aynı zamanda bir barış konusu olarak bakıyoruz” dedi.

Muhalefetin sesinin bastırılmaya çalışıldığını söyleyen Sarı: “Cumhuriyet Halk Partisi'nin birçok milletvekili, birçok yöneticisi, il ve ilçe örgütlerinin üyelerimiz halkın içinde halkla birlikte halka yakın bir çalışma yürütmekteler. Medyadan umudumuz yok. Medyanın özgür olmadığını, medyanın bağımsız haber vermeyeceğini o nedenle muhalefetin sesini bastırmaya dönük bir tutumu sürdüreceğini de ne yazık ki bir durum olarak saptamış oluyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi olarak barıştan hiç ödün vermeden gerçek anlamda ve sürekli bir barış için hem ülkemizde hem bölgemizde ve çevremizde barış için hiç ödün vermeden çaba harcamayı sürdüreceğiz" şeklinde konuştu.

"ULUDERE OLAYINI DA DEĞİNMEK GEREKİYOR"

Cumhuriyet Halk Partisi'nin sosyal demokrat bir parti olarak barıştan yana, temel hak ve özgürlüklerden yana olan bir parti olduğunu kaydeden Sarı: “Kamuoyuna 'Oslo Görüşmeleri' olarak yansıyan görüşmelerin sonrasında hükümetin gerçekte bir hak ve özgürlük konusunu tartışmadığı, bir terör konusunu tartışmadı. Ama seçim dönemindeki bir çatışmasızlık durumunu hep gündemde tutarak bir süreci yönettiğini anlıyoruz. Bu arada Uludere olayına da değinmek gerekiyor. Sınırda 34 yurttaşımızın, 34 genç ve çocuk yurttaşımızın yaşamını yitirmesine neden olan bu olayın failleri henüz açıklanmadı” diye belirtti.

"AK Parti çoğunluk partisi de olsa toplumun çoğunluğunu oluşturan kesimin barış olarak talep ettiği şey bu değil" diyen Sarı, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Barış bu ülkede halkların arasındaki gerginliğin husumetin ortadan kalktığı, bu ülkedeki halkların barış ve kardeşlik içinde yaşadığı bir durum. Sürekli bir barış için, hem ülkemizde bir barış için hem çevremizde ve bölgemizde barış için hiç ödün vermeden çaba harcamayı sürdüreceğiz. Biz bu sorunu gerçek aydınlarla çözmeye talibiz."

Bingöl'ün Solhan ilçesindeki "CHP İlçe Teşkilatı'nın istifası" ile ilgili olarak bir soru üzerine Sarı: “Solhan ilçe başkanımızla bir değerlendirme yapacağız. Olayın nedenlerini ve nerden kaynaklandığını ayrıntılı olarak kendileriyle yönetim kuruluyla görüşerek saptamaya çalışacağız" dedi.

CHP heyeti, basın açıklamasının ardından CHP İl Başkanı Mustafa Kurban, il ve ilçe örgütlerinden üyelerle toplantı yaptı.

CHP heyetinin Bingöl temasları kapsamında kent merkezinde ve ilçelerde çeşitli incelemelerde bulunacağı ve tespit ettiği sorunlarla ilgili bir değerlendirme yapacağı belirtildi. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
DERTKEŞ (@Misafir_13122)
15 Nisan 2013 Pazartesi 10:46
İzmir'de ayrı Bingöl'de ayrı konuşan CHP asla DÜRÜST olamıyor... Ayrıca Musa ÇAM'ın oturuş şekli de CHP'nin bölgeye verdiği önemi gösteriyor... Sanırsın ki %90 oy aldıkları bir yerdeler... KArdeşim! Böyle oturacağına kalk da partinin % 3 olan oyunu % 4 yapmak için çalış.
28.08.2026
03:03
Genç`te araç uçuruma yuvarlandı: 4 ölü, 5 yaralı
Genç'te araç uçuruma yuvarlandı: 4 ölü, 5 yaralı
Bingöl'ün Genç ilçesinde hafif ticari aracın yaklaşık 600 metrelik uçuruma yuvarlandığı kazada 4 kişi hayatını kaybetti, 5 kişi ağır yaralandı. Hayatını kaybedenlerden ikisinin çocuk yaşta olduğu öğrenildi.
28.08.2026
03:00
Bingöl STK`ları tek çatı için harekete geçti
Bingöl STK'ları tek çatı için harekete geçti
İstanbul'da faaliyet gösteren yaklaşık 15 Bingöl STK'sının temsilcileri Genç'te bir araya geldi. Eylül sonunda yapılması planlanan geniş katılımlı toplantıda, federasyonların tek çatı altında birleştirilmesi masaya yatırılacak. Uzlaşı sağlanamaması halinde ise ortak hareketi sağlayacak alternatif bir yapılanma modeli değerlendirilecek.
28.08.2026
02:59
Bingöl`ün asfalt kapasitesi 4 katın üzerine çıkıyor
Bingöl'ün asfalt kapasitesi 4 katın üzerine çıkıyor
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Yeni Asfalt Plenti'nin açılışında yaptığı açıklamada, saatte 260 ton üretim kapasitesine sahip tesisle Bingöl'ün yol hizmetlerinde önemli bir kapasite artışı sağlanacağını söyledi. Yılmaz, 'Terörsüz Türkiye ve terörsüz bölge' vizyonunun da yatırım ikliminin önündeki engelleri kaldıracağını belirtti.
28.08.2026
02:58
Yılmaz:
Yılmaz: 'Bingöl'e 222 yeni derslik kazandıracağız'
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Bingöl genelinde eğitim yatırımlarının sürdüğünü belirterek, devam eden 18 yatırımın 16'sının okul olduğunu açıkladı. Yılmaz, tamamlanacak okullarla kente 222 yeni derslik kazandırılacağını söyledi.
28.08.2026
02:51
Borçlu esnafa kredi yolu açıldı
Borçlu esnafa kredi yolu açıldı
Yeni düzenlemeyle vergi ve SGK prim borcu bulunan esnaf da belirli şartlarla Hazine destekli kredi kullanabilecek. Bingöl Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Zülküf Alpay, düzenlemeyi 'esnafımızın finansmana erişiminin önündeki önemli bir engelin kaldırılması' olarak değerlendirdi.
28.08.2026
02:49
Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi`nde revizyon hazırlığı: Bakanlar Meclis`ten seçilebilir
Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nde revizyon hazırlığı: Bakanlar Meclis'ten seçilebilir
AK Parti içinde hazırlanan bir raporda, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin tamamen değiştirilmeden yeniden düzenlenmesine yönelik dikkat çeken öneriler gündeme geldi. Taslakta bakanların milletvekilleri arasından seçilmesi, bazı yürütme yetkilerinin Bakanlar Kurulu'na aktarılması ve bakan yardımcılığı makamının yerine müsteşarlık sisteminin getirilmesi öneriliyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın