KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
21 Haziran 2026 Pazar
°C

Cıa, avrupa'ya 800 uçuş yapmış!

Uluslararası Af Örgütü, CIA uçaklarının 2001-2005 yılları arasında terörizm zanlısı mahkumları taşımak için Avrupa havaalanları üzerinden 800 uçuş yaptığını açıkladı.

Cıa, avrupa`ya 800 uçuş yapmış!
06 ARALIK 2005 SALI 12:42
0
2227
0
AA aa
İnsan hakları savunucusu örgütün verilerine göre, CIA tarafından kullanılan altı uçağın uçuş belgeleri, söz konusu yıllar arasında uçakların yaklaşık 800 kere Avrupa havaalanlarına iniş ve bu havaalanlarından kalkış yaptığını kanıtlıyor. Örgüt, belgelerin ABD Federal Havacılık İdaresi'nden elde edildiğini belirtti.

Uluslararası Af Örgütü, bu rakamların CIA'ya yöneltilen ‘terörizm zanlısı mahkumları Avrupa'daki ya da işkence uygulanan herhangi bir ülkedeki gizli ABD hapishanelerine götürdüğü' suçlamasını kuvvetlendirdiği yorumunu yaptı. Uluslararası Af Örgütü Bölgesel Programlar Direktörü Claudio Cordone, tutukluların işkence ya da kötü muamele görebileceği ülkelere götürülmesinin ‘diplomatik güvence' olsun olmasın, uluslararası hukukun doğrudan doğruya ihlal edilmesi anlamına geldiğini dile getirdi.

Söz konusu güvencelerin anlamsız olduğunu dile getiren Cordone, ''sistematik işkence uyguladıkları bilinen ülkeler bu tür uygulamaların var olduğunu her zaman inkar ederler'' dedi.

ABC NEWS'UN İDDİASI: CIA'NİN AVRUPA'DAKİ HAPİSHANELERİ KASIM AYINDA KAPANDI

ABD'nin, El Kaide üyesi olduğundan şüphelenilen kişileri tuttuğu Avrupa'daki gizli CIA hapishanelerinin kasım ayında kapandığı ileri sürüldü.

Avustralya Yayın Kuruluşu ABC News, eski ve şimdiki CIA görevlilerine dayanarak verdiği haberde, gizli hapishanelerin, basında varlıklarına ilişkin haberlerin çıkmasından hemen sonra kapandığı belirtildi. Haberde CIA kaynaklarının, Doğu Avrupa'daki gizli hapishanelerde tutulan 11 El Kaide üyesinin, bu hapishanelerin kapanmasının ardından ''Kuzey Afrika'da bulunan bir CIA bölgesine götürüldüklerini'' söyledikleri kaydedildi.

Haberde, hapishanelerde tutulan 8 üst düzey El Kaide yetkilisiyle onların dışındaki 3 tutsağın Doğu Avrupa'daki eski bir Sovyet hava üssünde tutuldukları ve daha sonra bu mahkumlardan bazılarının ikinci bir ülkeye götürüldükleri öne sürüldü. ABC'nin haberinde, Polonyalı kaynakların gizli hapishanenin bulunduğu ileri sürülen bölgede bir üs bulunduğunu teyit ettikleri de iddia edildi.

HABER7
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
20.06.2026
17:49
YKS Adaylarının Ailelerine Mobil İkram Desteği
YKS Adaylarının Ailelerine Mobil İkram Desteği
Bingöl İl Müftülüğü ve TDV Bingöl Şubesi, YKS süresince sınav merkezlerinde bekleyen aday yakınlarına mobil ikram aracıyla çeşitli ikramlarda bulunarak sınav heyecanına ortak oldu.
20.06.2026
17:43
AK Parti Bingöl Gençlik Kolları`ndan YKS Günü İkram Desteği
AK Parti Bingöl Gençlik Kolları'ndan YKS Günü İkram Desteği
YKS'nin ilk oturumunda sınav merkezleri önünde stant kuran AK Parti Bingöl Gençlik Kolları, adaylara ve ailelerine çeşitli ikramlarda bulundu. Gençlik Kolları Başkanı Aslan, sınav heyecanını adaylar ve aileleriyle birlikte paylaşmak istediklerini belirtti.
20.06.2026
00:31
'TOKİ konutlarının teslimi kira piyasasını rahatlatacaktır'
Tüm Emlakçılar Derneği Bingöl Başkanı Serhat Bukan, Şeyh Ahmet mevkiinde yapımı tamamlanan yaklaşık 800 konutluk TOKİ projesinin teslim edilmesi çağrısında bulunarak, sürecin kira piyasasını rahatlatacağını söyledi.
19.06.2026
23:56
Bingöl Balı İçin Ortak Adım
Bingöl Balı İçin Ortak Adım
Avrupa Birliği coğrafi işaret tesciline sahip Bingöl Balı'nın kalite standartlarının korunması ve marka değerinin güçlendirilmesi amacıyla Bingöl Valiliği'nde önemli bir iş birliği protokolüne imza atıldı.
19.06.2026
23:40
Bingöl Üniversitesi Halayda Türkiye İkincisi Oldu
Bingöl Üniversitesi Halayda Türkiye İkincisi Oldu
Bingöl Üniversitesi Halk Oyunları Ekibi, Antalya'da düzenlenen Ünilig Halk Dansları Türkiye Şampiyonası'nda önemli bir başarıya imza attı. Halaylar kategorisinde yarışan ekip, Türkiye ikinciliğini elde etti.
19.06.2026
23:38
Bingöl`de 45 günde tamamlanan cami ibadete açıldı
Bingöl'de 45 günde tamamlanan cami ibadete açıldı
Bingöl merkeze bağlı Erentepe Köyü'nde hayırseverlerin desteğiyle 45 gün gibi kısa bir sürede inşa edilen cami, yoğun katılımlı bir programla hizmete sunuldu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın