KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
10 Mayıs 2026 Pazar
°C

Çiftçi borçları 1 yıl ertelendi

Bingöl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, ‘Çiftçi Kayıt Sistemi'ne kayıtlı çiftçilerin borçlarının yüzde 3 faiz ile 1 yıl süreyle ertelendiğini bildirdi.

Çiftçi borçları 1 yıl ertelendi
07 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ 04:13
0
1765
0
AA aa

Bingöl İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada çeşitli afetler nedeniyle zarar gören üreticilerin, Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerine olan borçlarının 1 yıl süreyle ertelenmesine ilişkin Bakanlar Kurulu kararının resmi gazetede yayımlandığı belirtildi.

Açıklamada: “Yangın, aşırı sıcak, samyeli, çiğ, heyelan, taban suyu yükselmesi, sel-su baskını, fırtına, aşırı yağış, kar fırtınası, dolu, kırağı, don, kuraklık, yıldırım düşmesi ve hortum afetlerine maruz kalan ve bu afetler sebebiyle ekilişleri, ürünleri, hayvan varlıkları, tesisleri veya seraları zarar gören Çiftçi Kayıt Sistemine (ÇKS) ve Bakanlık Diğer Sistemlerine göre kayıtlı gerçek veya tüzel kişi üreticilerin, 24.04.1969 tarihli ve 1163 sayılı Kooperatifler Kanunu kapsamında olup Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının görev alanı içerisinde yer alan tarımsal amaçlı kooperatiflerin ve Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğünün ( diğer kamu kurum ve kuruluşları hariç ) T.C Ziraat Bankası A.Ş. ( Banka ) ve Tarım Kredi Kooperatiflerine ( TTK ) olan düşük faizli kredi kullandırılmasına ilişkin Bakanlar Kurulu Kararları kapsamındaki kredi borçlarının yüzde 3 faizle ertelenmesi yapılacaktır” denildi.

Gerçek ve tüzel kişilerden ekilişlerinden, ürünlerinden, hayvan varlıklarından, tesislerinden veya seralarından en az yüzde 30 oranında zarar görmüş olmaları gerektiği belirtilen açıklamada: “Bu durumları İl/İlçe hasar tespit komisyonlarınca belirlenmiş olması gerekmektedir. Hasar Tespit Komisyonu kararından itibaren 1 ay içerisinde Kararname kapsamında borç ertelemesi isteyen çiftçilerin kredi kuruluşlarına da dilekçe ile müracaat etmesi sağlanacaktır. Hasar Tespit Komisyonları 31.12.2014 tarihine kadar meydana gelebilecek olan afetler ile ilgili çalışmalarda devamlı görev yapacaklardır” ifadelerine yer verildi. Borç ertelemesi için üreticilerin Bingöl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl / İlçe Müdürlüklerine müracaat etmeleri gerektiği kaydedildi. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
10.05.2026
18:49
Vali Çelik, yeni saha alanını yerinde inceledi!
Vali Çelik, yeni saha alanını yerinde inceledi!
Bingöl Şehir Stadyumu'nun yeniden yapılacak olması nedeniyle, 2. Lig'e yükselen 12 Bingölspor'un iç saha maçlarını Aşağı Çarşı'da oynayabilmesi için yeni proje hazırlanıyor. Bingöl Valisi Cahit Çelik, saha alnında incelemelerde bulunarak çalışmaların hızlandırılması talimatını verdi.
10.05.2026
16:54
‘Milyonluk usulsüzlük
'Milyonluk usulsüzlük' iddiası!
Bingöl 3. Kısım Sanayi Sitesi Denetim Kurulu Başkanı Faruk Başaran, 2024 yılı hesaplarına ilişkin bağımsız denetim raporlarında milyonlarca liralık usulsüzlük tespit edildiğini iddia ederek, genel kurul sürecine ilişkin kamuoyuna açıklamada bulundu.
10.05.2026
16:52
Bingöl`de eğitim yatırımları sürüyor
Bingöl'de eğitim yatırımları sürüyor
Bingöl'de eğitim altyapısını güçlendirmeye yönelik yatırımlar devam ederken, kent genelinde yapımı süren okul ve sosyal tesis projelerinde incelemelerde bulunuldu. Projelerde sosyal alanlar, teknolojik altyapı, erişilebilirlik standartları ve güvenli eğitim ortamlarının ön planda tutulduğu ifade edildi.
10.05.2026
16:51
Bingöl yaylalarına göç başladı
Bingöl yaylalarına göç başladı
Diyarbakır'ın Çermik ilçesinden yola çıkan göçerler, havaların ısınmasıyla birlikte Bingöl yaylalarına doğru uzun ve meşakkatli yolculuğa başladı.
08.05.2026
21:02
Bingöl ADEM-2`den ‘Kadın El Emeği` Sergisi
Bingöl ADEM-2'den 'Kadın El Emeği' Sergisi
Bingöl'de Aile Destek Merkezi-2 bünyesinde eğitim alan kursiyerlerin hazırladığı el emeği ürünler, Kalium AVM'de açılan 'Kadın El Emeği' sergisiyle vatandaşların beğenisine sunuldu. Sergide yer alan eserlerin büyük emek ve özveriyle hazırlandığını kaydeden Nermin Çelik, bu ürünlere sahip çıkmanın aynı zamanda kadın emeğine sahip çıkmak anlamına geldiğini vurguladı.
08.05.2026
20:54
Bingöl Umut Kervanı yardımlarını sürdürüyor
Bingöl Umut Kervanı yardımlarını sürdürüyor
Bingöl Umut Kervanı Derneği, 2026 yılı Nisan ayında Bingöl'de 258 aileye 514 bin 583 TL değerinde ayni ve nakdi yardım ulaştırdı. Derneğin yurt içi ve yurt dışındaki toplam yardım tutarının ise 1 milyon 474 bin 233 TL olduğu açıklandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın