KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
06 Haziran 2026 Cumartesi
°C

'Çiftçi ve Esnaf Primleri Ödeyemiyor'

İYİ Parti Bingöl İl Başkanı Hasan Kızılboğa, esnaf ve çiftçinin sağlık güvencesi konusunda sıkıntı yaşayacağını belirterek, 'Esnaf ve çiftçimiz, Bağ-Kur primlerini ödeyemiyor. Bu konuda acil destekleme yapılmalıdır' dedi.

`Çiftçi ve Esnaf Primleri Ödeyemiyor`
13 OCAK 2022 PERŞEMBE 14:02
5
1697
0
AA aa

İYİ Parti Bingöl İl Başkanı Hasan Kızılboğa, girdi maliyetlerinde artış nedeniyle tarım ve hayvancılıkla uğraşan üreticilerin Tarım Bağ-Kur primini ödeyemediğini dile getirerek, “Çiftçimiz, Yüzde 100 ile 400 civarında artan mazot, gübre, ilaç, tohum fiyatları nedeniyle toprağına küsmek üzere. Çiftçilerimiz, Bağ-Kur primlerini düzenli olarak ödeyemiyor. Asgari ücrete gelen zam sonrasında 1700 TL'ye yaklaşan primlerini yatırması söz konusu bile değil. Çiftçilerimiz, artan mazot, gübre, tohum ve ilaç masraflarını ödeyebilmek için her şeyden kısıyor, ilk önce kıstıkları ise maalesef kendi sosyal güvenlik primleri olacak. Ülkeyi yönetenler, Çiftçilerimizin taleplerini duymalı ve prim ücretlerinde yeni bir düzenleme yapılmalı ve çiftçilerimize destek verilmeli” ifadelerini kullandı.

Salgın nedeniyle uzunca bir süre kapalı kalan esnafların da Bağ-Kur primlerini ödeyemediğine dikkat çeken Başkan Kızılboğa, “Bağkur primi 1700 TL oldu. Esnaflar dükkân kirası ödeyemiyor. Yanında çalışan işçinin parasını SSK'sını zor ödüyor. Kendisi için ise ödeme yapacak parası kalmıyor. Eve ekmeği zor götüren esnaflarımıza yeni destekler verilmeli. Bağ-Kur prim ödemeleriyle ilgili de yeni düzenleme ile prim miktarı azaltılmalıdır” şeklinde konuştu.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
05.06.2026
14:20
TOKİ Bingöl`de 88 konut satacak!
TOKİ Bingöl'de 88 konut satacak!
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Toplu Konut İdaresi Başkanlığının (TOKİ) 64 ilde satışa sunacağı yaklaşık 20 bin konuta ilişkin merak edilen 10 sorunun yanıtını paylaştı. Bingöl'de satışa sunulacak konut sayısı ise 88 olarak açıklandı.
05.06.2026
14:09
İzahı olmayınca mizahı olur! Kiğı`da yol balığı…
İzahı olmayınca mizahı olur! Kiğı'da yol balığı…
Daha önce çukurlara fidan dikmiştiler, bu kez su dolu çukurlardan balık çıkarıp 'yol balığı' mizahıyla paylaştılar. Kiğı Online Bilim Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Cüneyt Cici; 'Başka illerde dağlar delinip tüneller, devasa yollar yapılırken bizler halen çukursuz ve açık bir yol diye haykırıyorsak, bu ilimiz için bir ayıptır!' diye sitemini paylaştı.
05.06.2026
13:44
Emiroğlu, Bingöl`de Engellilerin Sorunlarını Dinledi
Emiroğlu, Bingöl'de Engellilerin Sorunlarını Dinledi
HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Yunus Emiroğlu, Bingöl Engelliler Platformu temsilcileriyle bir araya gelerek engelli bireylerin karşılaştığı sorun ve talepleri dinledi. Emiroğlu, sorunların takipçisi olacaklarını söyledi.
05.06.2026
01:04
Vicdanın Rotası; Sumud Filosu Konferansı
Vicdanın Rotası; Sumud Filosu Konferansı
Tavz-Der tarafından Solhan'da düzenlenen konferansta, Global Sumud Filosu'nda yer alan Eğitimci-Aktivist Nevzat Öylek, yaşadığı süreci ve Gazze gerçeğini anlattı. Gazze'de açlık, susuzluk ve sağlık hizmetlerine erişim konusunda ciddi sorunların bulunduğunu belirten Öylek, özellikle çocukların ve sivillerin ağır bedeller ödediğini dile getirdi.
04.06.2026
23:14
Bingöl Ilıcalar`da Feci Kaza: 1 ölü, 2 yaralı
Bingöl Ilıcalar'da Feci Kaza: 1 ölü, 2 yaralı
Bingöl merkez Ilıcalar Beldesi'nde meydana gelen kazada bir kişi yaşamını yitirirken, iki kişi yaralandı. Araç, aniden yola çıkan ata çarptıktan sonra hurdaya döndü.
04.06.2026
22:09
'Köyler Arası Efrayim Bebeğe Umut Turnuvası'
Bingöl'ün SMA tip-1 hastası bebeği Efrayim Gökalp için bu kez köyler sahaya iniyor. Düzenlenmesi planlanan futbol turnuvasından elde edilecek tüm gelir tedavi kampanyasına aktarılacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın