KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
07 Eylül 2026 Pazartesi
°C

'Çiftçi ve Esnaf Primleri Ödeyemiyor'

İYİ Parti Bingöl İl Başkanı Hasan Kızılboğa, esnaf ve çiftçinin sağlık güvencesi konusunda sıkıntı yaşayacağını belirterek, 'Esnaf ve çiftçimiz, Bağ-Kur primlerini ödeyemiyor. Bu konuda acil destekleme yapılmalıdır' dedi.

`Çiftçi ve Esnaf Primleri Ödeyemiyor`
13 OCAK 2022 PERŞEMBE 14:02
5
2046
0
AA aa

İYİ Parti Bingöl İl Başkanı Hasan Kızılboğa, girdi maliyetlerinde artış nedeniyle tarım ve hayvancılıkla uğraşan üreticilerin Tarım Bağ-Kur primini ödeyemediğini dile getirerek, “Çiftçimiz, Yüzde 100 ile 400 civarında artan mazot, gübre, ilaç, tohum fiyatları nedeniyle toprağına küsmek üzere. Çiftçilerimiz, Bağ-Kur primlerini düzenli olarak ödeyemiyor. Asgari ücrete gelen zam sonrasında 1700 TL'ye yaklaşan primlerini yatırması söz konusu bile değil. Çiftçilerimiz, artan mazot, gübre, tohum ve ilaç masraflarını ödeyebilmek için her şeyden kısıyor, ilk önce kıstıkları ise maalesef kendi sosyal güvenlik primleri olacak. Ülkeyi yönetenler, Çiftçilerimizin taleplerini duymalı ve prim ücretlerinde yeni bir düzenleme yapılmalı ve çiftçilerimize destek verilmeli” ifadelerini kullandı.

Salgın nedeniyle uzunca bir süre kapalı kalan esnafların da Bağ-Kur primlerini ödeyemediğine dikkat çeken Başkan Kızılboğa, “Bağkur primi 1700 TL oldu. Esnaflar dükkân kirası ödeyemiyor. Yanında çalışan işçinin parasını SSK'sını zor ödüyor. Kendisi için ise ödeme yapacak parası kalmıyor. Eve ekmeği zor götüren esnaflarımıza yeni destekler verilmeli. Bağ-Kur prim ödemeleriyle ilgili de yeni düzenleme ile prim miktarı azaltılmalıdır” şeklinde konuştu.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
07.09.2026
10:12
Bingöl Umut Kervanı`ndan 172 aileye yardım eli
Bingöl Umut Kervanı'ndan 172 aileye yardım eli
Bingöl Umut Kervanı Derneği, ağustos ayında 172 aileye 473 bin 199 TL değerinde ayni ve nakdi yardım ulaştırdı. Dernek, yurt dışı ve Filistin-Gazze'ye de 722 bin 699 TL yardım yaparken, ay boyunca gerçekleştirilen toplam yardım 1 milyon 195 bin 898 TL'ye ulaştı.
07.09.2026
09:36
Bingöl`de kamyonet şarampole yuvarlandı: 3 yaralı
Bingöl'de kamyonet şarampole yuvarlandı: 3 yaralı
Bingöl-Sancak yolu Kadran köyü mevkiinde sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği kamyonetin şarampole yuvarlanması sonucu 3 kişi yaralandı.
07.09.2026
08:49
Okul masrafları Bingöl`de aileleri zorluyor: Eğitim gideri 7 bin TL`ye dayanıyor
Okul masrafları Bingöl'de aileleri zorluyor: Eğitim gideri 7 bin TL'ye dayanıyor
Bingöl Eğitim Sen Başkanı Murat Korlaelçi, yeni eğitim-öğretim yılı öncesinde artan kırtasiye, kıyafet, çanta, ayakkabı ve ulaşım giderlerine dikkat çekerek, 'Çocukların eğitim hakkı ailelerin ekonomik gücüne bırakılamaz' dedi.
07.09.2026
08:47
Bingöl`de uyuşturucu operasyonu: 2 şüpheli tutuklandı
Bingöl'de uyuşturucu operasyonu: 2 şüpheli tutuklandı
Bingöl'de polis ekiplerince gerçekleştirilen uygulama ve operasyonlarda toplam 365,43 gram esrar ele geçirildi. Uyuşturucu madde ticareti yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan 2 şüpheli, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.
07.09.2026
08:47
12Bingölspor`dan umut veren başlangıç
12Bingölspor'dan umut veren başlangıç
Geç kurulan kadrosuyla kısa sürede hazırlıklarını tamamlayıp İnegöl deplasmanına çıkan 12Bingölspor, 1-0 geriye düştüğü maçta 2-1 öne geçti. Galibiyet 90+4'te kaçsa da temsilcimiz sergilediği futbolla sezona umut verdi.
07.09.2026
08:45
Bingöl`de kuvvetli rüzgâr çatıları uçurdu
Bingöl'de kuvvetli rüzgâr çatıları uçurdu
Bingöl'de aniden etkisini artıran kuvvetli rüzgâr, bazı ev ve kurumlara ait binaların çatılarını yerinden sökerek çevreye savurdu. Olaylarda can kaybı veya yaralanma yaşanmazken, bazı yapılarda maddi hasar meydana geldi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın