KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
16 Nisan 2026 Perşembe
°C

Çiftçiler bilgilendirildi

Solhan ilçesine bağlı Arakonak Beldesi'ndeki çiftçiler, Sütaş yatırımı konusunda bilgilendirildi.

Çiftçiler bilgilendirildi
08 KASIM 2019 CUMA 16:50
5
4505
4
AA aa

Bingöl'de önümüzdeki yıl içinde faaliyete geçecek olan Sütaş Entegre Tesisleri'nden dolayı çalışmalara başlayan Bingöl Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, Arakonak Beldesi'ndeki çiftçileri, yatırım konusunda bilgilendirdi.

Arakonak'ta düzenlenen toplantıda konuşan Tarım ve Orman İl Müdürü Burhan Bahadır, Sütaş'ın hayata geçirilmeye başlanan yatırımın Bingöl'e ve bölgeye büyük katkılar sağlayacağını söyledi.

Bahadır, “Eğitimleri kursları ve sizlerle bir araya gelerek bu konuda farkındalık oluşturmayı çok önemsiyoruz. İlimiz genelinde bu güne kadar İl ve İlçe merkezlerine bağlı tüm köylerimizde bu tür toplantı ve bilgilendirme faaliyetleri gerçekleştirdik. Bugüne kadar toplamda 6.151 üreticimize yönelik düzenlemiş olduğumuz toplantılar, kurslar vb. faaliyetlerle bir araya gelme imkânı bulduk. Bununla birlikte açtığımız 11 adet sertifikalı, 7 adet sertifikasız olmak üzere 18 Kurs programı ile de 278 üreticimize ulaştık. Ayrıca diğer sektörlerde faaliyet gösteren pek çok işletme sahibi ve çalışanları ile öğrencilerimize toplamda 12 adet ve 612 kişi olmak üzere eğitim düzenledik. Her daim siz kıymetli üreticilerimizin ve sektör paydaşlarının yanında ve destek olmaya özen gösteriyoruz. TARSİM Bölge Müdürlüğümüz ve diğer sektör paydaşlarımızla birlikte, siz değerli üreticilerimizin üretim esnasında karşılaşacağınız riskleri en aza indirgemek adına bakanlık olarak yoğun bir çaba sarf ediyoruz. Tarım Sigortaları uygulamaları çiftçilerimiz için çok önemli ve gereklidir” dedi.

TARSİM Erzurum Bölge Müdürü Meriç Özdemir ise, tarım sigortalarının çiftçilere sağlayacağı faydalar ve sigortalama işlemlerinin nasıl yapılacağı ile ilgili üreticilere bilgilendirme sunumu gerçekleştirdi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_52497)
08 Kasım 2019 Cuma 22:32
Öncelikle bu anlamlı ve güzel bilgilendirme toplantılarından dolayı başta Tarım il Müdürlüğü personellerine teşekkür ediyorum.Bir gül için bin diken sulayan anlayışla hareket ediyorsunuz Allah hepinizden razı olsun ağzı olan konuşsun siz çalışmaya devam edin elbet birilerinin nasırına basıyorsunuz ki ciyak ciyak eleştiriler oluyor moralinizi yüksek tutun üç beş kendini bilmez için çalışma ve iş şevkiniz kırılmasın
Misafir Kullanıcı (@Misafir_52487)
08 Kasım 2019 Cuma 20:48
sütasida anlatamiyorsunuz sigortaciylan gezin bakalim ne kazandirdiniz ne bilgilendirdiniz ne üretirdin ciftciye sahit oldum sigortayi anlatiyorsunuz bir köyde 20 -30 kisi toplaniyor sigortaci anlatiyor köylü dagiliyor 1-2 kisi sigorta ya yapiyor ya yapmiyor kac senedir sigortacilar geziyor üretim para etmiyor sigortanin karsiligi yok kardesim ciftcinin haklarini savunsaydiniz koperatifi anlatirdiniz her köyün koperatifi olmali koperatifler birligi olmali memlekete sütasa sigortaya köle etmeyin
Misafir Kullanıcı (@Misafir_52541)
09 Kasım 2019 Cumartesi 23:12
@Misafir Kullanıcı Köylü ürettiğini satamazsa kooperatif neye yarar kurulan kooperatifler satamıyor zaten sütün bol olduğu dönemde herkes yok fiyatına sütü düşük fiyattan almaya çalışıyor Sütaş bütün bu söylediğiniz kooperatifçilik sisteminin oluşması için ilaç gibi olacak köylü ne fiyattan sütü vereceğini bilecek kardeşim artık zarar ziyanları devlet karşılamıyor tarım sigortasında devlet yüzde elli hibe veriyor bu eğitim faaliyetlerinin neyini eleştiriyorsunuz bi bitmediniz sürekli eleştiri eleştiri adamlar çalışsa kabahat çalışmasa kabahat
Misafir Kullanıcı (@Misafir_52507)
09 Kasım 2019 Cumartesi 07:32
@Misafir Kullanıcı Helal olsun evet kooperatif olmazsa olamaz tek çare kooperatif hayvancılığı geliştiremezsiniz gerisi hikaye hep toplantı bu ülkede yüz tane paket hazırlandı hep hikaye
16.04.2026
05:35
Bingöl`de ekmeğe zam geldi!
Bingöl'de ekmeğe zam geldi!
Vatandaşlar, zammı ekmek satın aldıkları sırada öğrenirken, önceden kamuoyuna bilgilendirme yapılmaması tepkilere neden oldu.
16.04.2026
05:33
Salcı;
Salcı; 'Herkes Kendini Sorgulamalı'
Hungobungo Doğa Derneği Başkanı Bilal Salcı, Siverek ve Kahramanmaraş'ta yaşanan okul saldırılarına ilişkin yaptığı açıklamada, olayların toplumsal ve eğitimsel sorunların sonucu olduğunu belirterek eğitim sistemi, okul güvenliği ve toplumsal yaşam alışkanlıklarına dair dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu.
16.04.2026
05:33
Çirişli Tüneli`nde Hedef 2029`a Kaydı
Çirişli Tüneli'nde Hedef 2029'a Kaydı
Bingöl-Erzurum yolunda kış aylarında ulaşımı zorlaştıran Çirişli Geçidi'ni devre dışı bırakacak tünel için daha önce 2026 yılı işaret edilirken, son açıklamalarda açılış hedefi 2029 olarak güncellendi. Bölgedeki diğer tünel projelerinde de takvim netleşti.
16.04.2026
05:32
Oyuncu Sefa Zengin, Berdibek`in davetiyle Meclis`te
Oyuncu Sefa Zengin, Berdibek'in davetiyle Meclis'te
'Kurtlar Vadisi' dizisindeki 'Erdal Kömürcü' karakteriyle tanınan oyuncu Sefa Zengin, AK Parti TBMM Grup Toplantısı'na AK Parti Bingöl Milletvekili Feyzi Berdibek'in davetiyle katıldı. Zengin, toplantı öncesinde bakanlar ve parti yetkilileriyle bir araya geldi.
16.04.2026
05:30
Bingöl`de nisan ayında karla mücadele
Bingöl'de nisan ayında karla mücadele
Nisan ayının ortasında olunmasına rağmen Bingöl'ün köy ve mezralarında yolları kapatan metrelerce yükseklikteki karla mücadele sürüyor.
15.04.2026
01:46
Midesinden yarım kilodan fazla uyuşturucu çıktı!
Midesinden yarım kilodan fazla uyuşturucu çıktı!
Bingöl'de polis ekiplerince gerçekleştirilen çalışmada, mide ve bağırsaklarında uyuşturucu madde taşıdığı belirlenen şüpheli yakalandı. Gözaltına alınan şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği adli makamlarca tutuklandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın