KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
06 Mart 2026 Cuma
°C

Çiftçiler bilgilendirildi

Solhan ilçesine bağlı Arakonak Beldesi'ndeki çiftçiler, Sütaş yatırımı konusunda bilgilendirildi.

Çiftçiler bilgilendirildi
08 KASIM 2019 CUMA 16:50
5
4446
4
AA aa

Bingöl'de önümüzdeki yıl içinde faaliyete geçecek olan Sütaş Entegre Tesisleri'nden dolayı çalışmalara başlayan Bingöl Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, Arakonak Beldesi'ndeki çiftçileri, yatırım konusunda bilgilendirdi.

Arakonak'ta düzenlenen toplantıda konuşan Tarım ve Orman İl Müdürü Burhan Bahadır, Sütaş'ın hayata geçirilmeye başlanan yatırımın Bingöl'e ve bölgeye büyük katkılar sağlayacağını söyledi.

Bahadır, “Eğitimleri kursları ve sizlerle bir araya gelerek bu konuda farkındalık oluşturmayı çok önemsiyoruz. İlimiz genelinde bu güne kadar İl ve İlçe merkezlerine bağlı tüm köylerimizde bu tür toplantı ve bilgilendirme faaliyetleri gerçekleştirdik. Bugüne kadar toplamda 6.151 üreticimize yönelik düzenlemiş olduğumuz toplantılar, kurslar vb. faaliyetlerle bir araya gelme imkânı bulduk. Bununla birlikte açtığımız 11 adet sertifikalı, 7 adet sertifikasız olmak üzere 18 Kurs programı ile de 278 üreticimize ulaştık. Ayrıca diğer sektörlerde faaliyet gösteren pek çok işletme sahibi ve çalışanları ile öğrencilerimize toplamda 12 adet ve 612 kişi olmak üzere eğitim düzenledik. Her daim siz kıymetli üreticilerimizin ve sektör paydaşlarının yanında ve destek olmaya özen gösteriyoruz. TARSİM Bölge Müdürlüğümüz ve diğer sektör paydaşlarımızla birlikte, siz değerli üreticilerimizin üretim esnasında karşılaşacağınız riskleri en aza indirgemek adına bakanlık olarak yoğun bir çaba sarf ediyoruz. Tarım Sigortaları uygulamaları çiftçilerimiz için çok önemli ve gereklidir” dedi.

TARSİM Erzurum Bölge Müdürü Meriç Özdemir ise, tarım sigortalarının çiftçilere sağlayacağı faydalar ve sigortalama işlemlerinin nasıl yapılacağı ile ilgili üreticilere bilgilendirme sunumu gerçekleştirdi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_52497)
08 Kasım 2019 Cuma 22:32
Öncelikle bu anlamlı ve güzel bilgilendirme toplantılarından dolayı başta Tarım il Müdürlüğü personellerine teşekkür ediyorum.Bir gül için bin diken sulayan anlayışla hareket ediyorsunuz Allah hepinizden razı olsun ağzı olan konuşsun siz çalışmaya devam edin elbet birilerinin nasırına basıyorsunuz ki ciyak ciyak eleştiriler oluyor moralinizi yüksek tutun üç beş kendini bilmez için çalışma ve iş şevkiniz kırılmasın
Misafir Kullanıcı (@Misafir_52487)
08 Kasım 2019 Cuma 20:48
sütasida anlatamiyorsunuz sigortaciylan gezin bakalim ne kazandirdiniz ne bilgilendirdiniz ne üretirdin ciftciye sahit oldum sigortayi anlatiyorsunuz bir köyde 20 -30 kisi toplaniyor sigortaci anlatiyor köylü dagiliyor 1-2 kisi sigorta ya yapiyor ya yapmiyor kac senedir sigortacilar geziyor üretim para etmiyor sigortanin karsiligi yok kardesim ciftcinin haklarini savunsaydiniz koperatifi anlatirdiniz her köyün koperatifi olmali koperatifler birligi olmali memlekete sütasa sigortaya köle etmeyin
Misafir Kullanıcı (@Misafir_52541)
09 Kasım 2019 Cumartesi 23:12
@Misafir Kullanıcı Köylü ürettiğini satamazsa kooperatif neye yarar kurulan kooperatifler satamıyor zaten sütün bol olduğu dönemde herkes yok fiyatına sütü düşük fiyattan almaya çalışıyor Sütaş bütün bu söylediğiniz kooperatifçilik sisteminin oluşması için ilaç gibi olacak köylü ne fiyattan sütü vereceğini bilecek kardeşim artık zarar ziyanları devlet karşılamıyor tarım sigortasında devlet yüzde elli hibe veriyor bu eğitim faaliyetlerinin neyini eleştiriyorsunuz bi bitmediniz sürekli eleştiri eleştiri adamlar çalışsa kabahat çalışmasa kabahat
Misafir Kullanıcı (@Misafir_52507)
09 Kasım 2019 Cumartesi 07:32
@Misafir Kullanıcı Helal olsun evet kooperatif olmazsa olamaz tek çare kooperatif hayvancılığı geliştiremezsiniz gerisi hikaye hep toplantı bu ülkede yüz tane paket hazırlandı hep hikaye
06.03.2026
02:53
Saadet Partisi`nden Bingöl İçin acil önlem çağrısı
Saadet Partisi'nden Bingöl İçin acil önlem çağrısı
Saadet Partisi Bingöl İl Başkanı M. Fatih Tiryaki, 1-7 Mart Deprem Haftası dolayısıyla yaptığı açıklamada Bingöl'ün deprem riski açısından kritik bir bölgede bulunduğunu belirterek yetkilileri acil önlem almaya çağırdı. Saadet Partisi Bursa Milletvekili Mehmet Atmaca'nın konuyu Meclis gündemine taşıdığı bildirildi.
06.03.2026
02:51
Bingöl`de Dünya Yetimler Günü`nde Anlamlı İftar
Bingöl'de Dünya Yetimler Günü'nde Anlamlı İftar
Bingöl Valisi Cahit Çelik ve eşi Nermin Çelik, Dünya Yetimler Günü dolayısıyla düzenlenen iftar programında yetim çocuklarla bir araya geldi. Programda konuşan Vali Çelik, yetim ve öksüzlere sahip çıkmanın medeniyetin en önemli miraslarından biri olduğunu vurguladı.
06.03.2026
02:50
Akaryakıta zam! Tabelalar güncellendi
Akaryakıta zam! Tabelalar güncellendi
ABD-İsrail ile İran arasındaki çatışmanın tırmanmasıyla Orta Doğu'daki petrol ve LNG arzına ilişkin endişelerin artması fiyatları etkiledi. Gelişmeler benzin ve motorin fiyatlarına zam olarak yansıdı. Bingöl'de motorin fiyatı 66 lirayı da aştı!
06.03.2026
02:49
Bingöl`de ‘Zimem Defteri` Geleneği Bu Yıl da Yaşatıldı
Bingöl'de 'Zimem Defteri' Geleneği Bu Yıl da Yaşatıldı
Ankara'da yaşayan Bingöllü iş insanı Cevdet Ateş, Osmanlı'dan günümüze uzanan 'Zimem Defteri' geleneğini bu yıl da sürdürdü. Bingöl merkez ve Genç ilçesinde ihtiyaç sahiplerinin bakkal ve market borçları kapatılırken, yaklaşık 14 bin alışveriş kartı da mahalle muhtarları aracılığıyla dar gelirli ailelere ulaştırılmak üzere dağıtıldı.
06.03.2026
02:47
Havalimanı kapanıyor ama bilet satılıyor!
Havalimanı kapanıyor ama bilet satılıyor!
Bingöl Havalimanı bakım çalışmaları nedeniyle bayram bitiminde kapanacak ancak bazı havayolu şirketlerinin kapanma tarihinden sonra da bilet sattığı, sonrasında da 'olumsuz hava koşulları' nedeniyle bileti iptal ettiği görüldü. Bayram dönüşü mağdur olmamak için dikkat edin!
06.03.2026
02:47
Bingöl`de KYK öğrencilerinden Ramazan dayanışması
Bingöl'de KYK öğrencilerinden Ramazan dayanışması
Bingöl'de KYK öğrencileri 'Komşum Projesi' çerçevesinde yurtta hazırlanan yemekleri komşuların iftar sofrasına ulaştırarak dayanışma örneği sergiliyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın