KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Kasım 2025 Salı
°C

Çiftçiler bilgilendirildi

Solhan ilçesine bağlı Arakonak Beldesi'ndeki çiftçiler, Sütaş yatırımı konusunda bilgilendirildi.

Çiftçiler bilgilendirildi
08 KASIM 2019 CUMA 16:50
5
4255
4
AA aa

Bingöl'de önümüzdeki yıl içinde faaliyete geçecek olan Sütaş Entegre Tesisleri'nden dolayı çalışmalara başlayan Bingöl Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, Arakonak Beldesi'ndeki çiftçileri, yatırım konusunda bilgilendirdi.

Arakonak'ta düzenlenen toplantıda konuşan Tarım ve Orman İl Müdürü Burhan Bahadır, Sütaş'ın hayata geçirilmeye başlanan yatırımın Bingöl'e ve bölgeye büyük katkılar sağlayacağını söyledi.

Bahadır, “Eğitimleri kursları ve sizlerle bir araya gelerek bu konuda farkındalık oluşturmayı çok önemsiyoruz. İlimiz genelinde bu güne kadar İl ve İlçe merkezlerine bağlı tüm köylerimizde bu tür toplantı ve bilgilendirme faaliyetleri gerçekleştirdik. Bugüne kadar toplamda 6.151 üreticimize yönelik düzenlemiş olduğumuz toplantılar, kurslar vb. faaliyetlerle bir araya gelme imkânı bulduk. Bununla birlikte açtığımız 11 adet sertifikalı, 7 adet sertifikasız olmak üzere 18 Kurs programı ile de 278 üreticimize ulaştık. Ayrıca diğer sektörlerde faaliyet gösteren pek çok işletme sahibi ve çalışanları ile öğrencilerimize toplamda 12 adet ve 612 kişi olmak üzere eğitim düzenledik. Her daim siz kıymetli üreticilerimizin ve sektör paydaşlarının yanında ve destek olmaya özen gösteriyoruz. TARSİM Bölge Müdürlüğümüz ve diğer sektör paydaşlarımızla birlikte, siz değerli üreticilerimizin üretim esnasında karşılaşacağınız riskleri en aza indirgemek adına bakanlık olarak yoğun bir çaba sarf ediyoruz. Tarım Sigortaları uygulamaları çiftçilerimiz için çok önemli ve gereklidir” dedi.

TARSİM Erzurum Bölge Müdürü Meriç Özdemir ise, tarım sigortalarının çiftçilere sağlayacağı faydalar ve sigortalama işlemlerinin nasıl yapılacağı ile ilgili üreticilere bilgilendirme sunumu gerçekleştirdi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_52497)
08 Kasım 2019 Cuma 22:32
Öncelikle bu anlamlı ve güzel bilgilendirme toplantılarından dolayı başta Tarım il Müdürlüğü personellerine teşekkür ediyorum.Bir gül için bin diken sulayan anlayışla hareket ediyorsunuz Allah hepinizden razı olsun ağzı olan konuşsun siz çalışmaya devam edin elbet birilerinin nasırına basıyorsunuz ki ciyak ciyak eleştiriler oluyor moralinizi yüksek tutun üç beş kendini bilmez için çalışma ve iş şevkiniz kırılmasın
Misafir Kullanıcı (@Misafir_52487)
08 Kasım 2019 Cuma 20:48
sütasida anlatamiyorsunuz sigortaciylan gezin bakalim ne kazandirdiniz ne bilgilendirdiniz ne üretirdin ciftciye sahit oldum sigortayi anlatiyorsunuz bir köyde 20 -30 kisi toplaniyor sigortaci anlatiyor köylü dagiliyor 1-2 kisi sigorta ya yapiyor ya yapmiyor kac senedir sigortacilar geziyor üretim para etmiyor sigortanin karsiligi yok kardesim ciftcinin haklarini savunsaydiniz koperatifi anlatirdiniz her köyün koperatifi olmali koperatifler birligi olmali memlekete sütasa sigortaya köle etmeyin
Misafir Kullanıcı (@Misafir_52541)
09 Kasım 2019 Cumartesi 23:12
@Misafir Kullanıcı Köylü ürettiğini satamazsa kooperatif neye yarar kurulan kooperatifler satamıyor zaten sütün bol olduğu dönemde herkes yok fiyatına sütü düşük fiyattan almaya çalışıyor Sütaş bütün bu söylediğiniz kooperatifçilik sisteminin oluşması için ilaç gibi olacak köylü ne fiyattan sütü vereceğini bilecek kardeşim artık zarar ziyanları devlet karşılamıyor tarım sigortasında devlet yüzde elli hibe veriyor bu eğitim faaliyetlerinin neyini eleştiriyorsunuz bi bitmediniz sürekli eleştiri eleştiri adamlar çalışsa kabahat çalışmasa kabahat
Misafir Kullanıcı (@Misafir_52507)
09 Kasım 2019 Cumartesi 07:32
@Misafir Kullanıcı Helal olsun evet kooperatif olmazsa olamaz tek çare kooperatif hayvancılığı geliştiremezsiniz gerisi hikaye hep toplantı bu ülkede yüz tane paket hazırlandı hep hikaye
18.11.2025
15:56
DEM Parti`den Bingöl`de Halk Buluşması
DEM Parti'den Bingöl'de Halk Buluşması
DEM Parti Bingöl İl Eş Başkanı Sedat Ormangören; 'Halkımız ve sivil toplum kuruluşlarını etkinliğe güçlü bir katılım göstermeye davet ediyoruz' dedi.
18.11.2025
12:50
Bingöl`ün yeni üretim üssü çamurdan kurtuluyor! Vali Usta, çalışmaları yerinde inceledi
Bingöl'ün yeni üretim üssü çamurdan kurtuluyor! Vali Usta, çalışmaları yerinde inceledi
Bingöl 3. Kısım Küçük Sanayi Sitesi'nde tamamlanan asfalt çalışmalarını yerinde inceleyerek ilgililerden bilgi alan Vali Dr. Ahmet Hamdi Usta; 'Bingöl'ün faydasına olan her işte elini taşın altına koyan bir anlayışla çalışmaya devam ediyoruz' dedi.
18.11.2025
12:28
Bingöl`de asayiş uygulamaları! Uyuşturucu ve silah ele geçirildi, aranan 27 şahıs yakalandı
Bingöl'de asayiş uygulamaları! Uyuşturucu ve silah ele geçirildi, aranan 27 şahıs yakalandı
Bingöl'de bir haftada yapılan asayiş uygulamalarında uyuşturucu maddeler, silahlar ele geçirildi; aranan 27 firari yakalandı. Vali Usta; 'Görevlerini kararlılıkla sürdüren Jandarma ve Emniyet mensubu arkadaşlarıma teşekkür ediyorum' dedi.
18.11.2025
10:06
Trafikte yeni dönem! Yaka kameraları törenle takıldı
Trafikte yeni dönem! Yaka kameraları törenle takıldı
İçişleri Bakanlığı tarafından yürütülen Yaka Kamerası Projesi kapsamında Bingöl'de trafik ekiplerine 90 yeni yaka kamerası tahsis edildi. Bingöl Valisi Usta; 'Vatandaşımızın devlete olan güvenini sağlamak, kolluk kuvvetlerimizin de şefkatini göstermek amacıyla çok önemli diye değerlendiriyorum' dedi.
18.11.2025
09:52
Üniversitede 3 yıllık eğitim dönemi başlıyor
Üniversitede 3 yıllık eğitim dönemi başlıyor
YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, isteyen ve başarılı olan öğrencilerin üniversiteyi 3 yılda bitirebilmesine ilişkin uygulamanın hayata geçirileceğini açıkladı.
16.11.2025
19:51
IBAN`a para transferinde yeni dönem!
IBAN'a para transferinde yeni dönem!
Artan banka dolandırıcılıklarının ardından IBAN transferleri ve çevrim içi ödemelerde yeni güvenlik adımları devreye giriyor. Meclis'e sunulan ve aralık ayı itibarıyla yasalaşması beklenen 11. Yargı Paketi kapsamında mobil bankacılığa biyometrik doğrulama eklenerek para transferlerinde ses, parmak izi, yüz ve göz taramasıyla onay süreci zorunlu hale gelecek.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın