KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Mart 2026 Çarşamba
°C

Çiftçilere 640 milyon tl destek

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, tarımsal destekleme ödemeleri kapsamında bugün itibarıyla üreticilere 640 milyon TL’lik ödeme yapılacağını duyurdu.

Çiftçilere 640 milyon tl destek
27 EKİM 2016 PERŞEMBE 21:07
0
1732
0
AA aa

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, 2016 yılı tarımsal destekleme ödemelerine ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada, ödemeler kapsamında çiğ süt desteği için 200 milyon lira, tarım sigortaları desteği için 110 milyon lira, kırsal kalkınma desteği için 100 milyon lira, genç çiftçilere proje desteği için 50 milyon lira, büyükbaş hayvan besi desteği için 30 milyon lira, tarım danışmanlığı desteği için 30 milyon lira, süt tozu desteği için 45 milyon lira, hububat fark desteği için 20 milyon lira, buzağı desteği için 15 milyon lira, çay budama masrafı desteği için 11 milyon lira, sertifikalı tohum ve fidan kullanım desteği için 13,5 milyon lira, sertifikalı tohum üretim desteği için 5 milyon lira, hastalıktan ari işletme ve hayvan hastalıkları tazminatı desteği için 10 milyon lira olmak üzere toplam 639,5 milyon liralık hibe desteğinin yarın saat 18.00 itibarıyla üretici hesaplarına aktarılacağını belirtildi.

Ödemelerle beraber yılın 10 ayında çiftçilere toplam 10 milyar 219 milyon liralık destekleme ödemesi yapılacağını kaydedilen açıklamada, “Böylelikle 2016 için üreticilerimize vermeyi planladığımız toplam 11 milyar 644 milyon liralık tarımsal hibe desteğinin yüzde 88'lik kısmını ödemiş olacağız." Denildi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
18.03.2026
02:36
Yapıcıoğlu:
Yapıcıoğlu: 'Siyonistlerin hedefinde Türkiye de var'
Bingöl'de HAKSİAD'ın iftar programında konuşan HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Siyonist saldırganlığın Filistin'le sınırlı kalmayacağını belirterek, 'Vadedilmiş topraklar hedefinde Türkiye de var' dedi. Yapıcıoğlu, bölge ülkelerine 'birlik ve dikkat' çağrısı yaptı.
18.03.2026
02:35
Bingöl`de 100 bin liralık kolye hırsızlığı: Şüpheli tutuklandı
Bingöl'de 100 bin liralık kolye hırsızlığı: Şüpheli tutuklandı
Bingöl'de bir evden 100 bin lira değerinde kolye çalınması üzerine başlatılan çalışmada şüpheli kısa sürede yakalandı. Gözaltına alınan zanlı, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
18.03.2026
02:34
Vali Çelik:
Vali Çelik: 'Çanakkale ruhu milli birlik ve beraberliğimizin teminatıdır'
Bingöl Valisi Cahit Çelik, 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 111. yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajda, Çanakkale'nin istiklal ve istikbal uğruna verilen eşsiz bir mücadele olduğunu vurguladı.
18.03.2026
02:33
Bingöl-Diyarbakır yolunda kaza: 1 Kişi Yaralandı
Bingöl-Diyarbakır yolunda kaza: 1 Kişi Yaralandı
Bingöl'de meydana gelen tek taraflı trafik kazasında kontrolden çıkan otomobil yoldan çıktı. Kazada 1 kişi yaralanarak hastaneye kaldırıldı.
18.03.2026
02:32
Saadet Partisi Genç İlçe Başkanlığı`nda görev değişimi
Saadet Partisi Genç İlçe Başkanlığı'nda görev değişimi
Saadet Partisi Bingöl'ün Genç ilçesinde ilçe başkanlığı görevine Nihat Turhan getirildi. Uzun yıllardır görev yapan Suat İşcan, görevi Turhan'a devretti.
18.03.2026
02:30
Kebude:
Kebude: 'Çanakkale ruhu asla sönmeyecektir'
Şehit Gazi Sendikası Bingöl İl Başkanı Cihat Kebude, 18 Mart Çanakkale Zaferi dolayısıyla yayımladığı mesajda, Çanakkale ruhunun birlik, direniş ve bağımsızlığın simgesi olduğunu vurguladı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın