KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
01 Eylül 2026 Salı
°C

Çiftçilerin kış çilesi!

Bingöl’ün Karlıova ilçesinde hayvancılıkla uğraşan çiftçiler, yazın istifledikleri otları kışın sırtlanarak 1 kilometre yol yürüyor.

Çiftçilerin kış çilesi!
10 OCAK 2014 CUMA 09:46
0
3486
0
AA aa

Bingöl'ün Karlıova ilçesine 25 kilometre uzaklıkta bulunan 280 nüfuslu Geçitli köyünde hayvancılıkla geçimini sağlayan köylüler, kış aylarının gelmesiyle birlikte büyük sıkıntılar yaşıyor. 70 haneli Geçitli köylüleri yaz aylarında biçtikleri otları köye bir kilometre uzaklıkta istifleyerek kış aylarını bekliyor. Kış aylarının gelmesiyle beraber hayvan barınaklarında besiye koydukları hayvanlarına biçtikleri otları bir kilometre uzaklıktan sırtlayarak götürüyorlar.

Hava sıcaklığının eksi 20 dereceyi bulmasından dolayı büyük zorluklarla hayvanlarına yiyecek taşıyan köylüler, bölgede hayvancılığın ne kadar zor koşullarda yapıldığını anlatarak, devletin hayvancılığa daha fazla destek vermesini istiyor.

Köyde hayvancılıkla uğraşan Müjdat Düzgün (18), üç kardeşi ve annesine bakmak için mecburen hayvancılık yapmak zorunda kaldığını ifade ederek: “7 ineğim var ve bunların besiciliği için her gün bir kilometre uzaklıkta bulunan otu sırtlayarak ineklerime ulaştırıyorum. Besicilik yapmanın büyük zorluğunu burada yaşıyoruz. Her geçen gün köylüler besiciliği bırakıyor tek tük besici kaldı böyle giderse bu bölgede hayvancılık tamamen biter” dedi. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
01.09.2026
02:27
Baraç:
Baraç: 'Bingöl'ün geleceği 4 bin kişilik cezaeviyle kurulmaz'
İktidarın kamu yatırımlarını siyasi başarı olarak sunmasına tepki gösteren DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Nihat Baraç, Bingöl'ün iş, üretim ve istihdam sağlayacak kalıcı yatırımlara ihtiyacı olduğunu belirterek 4 bin kişilik cezaevi projesini, 'Bingöl'ün kalkınma modeli bu mu olacak?' sözleriyle eleştirdi.
01.09.2026
02:25
Motorine 3,60 liralık vergi zammı!
Motorine 3,60 liralık vergi zammı!
Eylül ayıyla birlikte motorinde yeni vergi artışı pompaya yansıdı. Zamla birlikte Bingöl'de de akaryakıt fiyatları yeniden tırmanışa geçti; sürücüleri önümüzdeki günlerde yeni bir tablo bekliyor.
01.09.2026
02:24
Bingöl`de ağaç kovuğundan kilo kilo doğal bal çıktı!
Bingöl'de ağaç kovuğundan kilo kilo doğal bal çıktı!
Bingöl'de ormanlık alanda inceleme yapan Hüseyin Anacur ve Cemal Anacur, bir ağacın kovuğuna giren arıları fark etti. Kovuktan çıkarılan kilo kilo doğal balın görüntüsü dikkat çekerken, Anacur o anları cep telefonu kamerasıyla kaydetti.
01.09.2026
02:23
335 STK`dan ortak çağrı:
335 STK'dan ortak çağrı: 'Karma eğitim tek seçenek olmasın'
81 ilden 335 sivil toplum kuruluşu, karma eğitimin kaldırılmasını değil, kız ve erkek okullarının da ailelere seçenek olarak sunulmasını istedi. Çağrıya Bingöl'den de 9 sivil toplum kuruluşu destek verdi. Ortak açıklamada, 'Karma eğitim kaldırılsın demiyoruz; tek seçenek olarak dayatılmasın diyoruz' ifadeleri kullanıldı.
01.09.2026
02:22
Cami bahçesinde yılan paniği!
Cami bahçesinde yılan paniği!
Cami bahçesinde yılanı gören vatandaşlar, durumu itfaiye ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine bölgeye gelen ekipler, yılanı kontrollü şekilde yakaladı.
31.08.2026
05:25
Bingöl`e 89 hekim atanacak!
Bingöl'e 89 hekim atanacak!
130. Dönem Devlet Hizmeti Yükümlülüğü (DHY) kurası kapsamında Bingöl'deki sağlık tesislerine 20'si uzman, 69'u pratisyen olmak üzere toplam 89 hekimin ataması yapılacak. Kentte ilk kez Algoloji uzmanı görevlendirilirken, Genç Devlet Hastanesi de iki yeni uzmanlık branşına kavuşacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın