KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
17 Ekim 2026 Cumartesi

Çiftçiye 2 milyon destek

Bingöl İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Çiftçi Kayıt Sistemine dahil olan 4 Bin 425 çiftçiye 2 milyon 143 bin 620 TL mazot, gübre ve toprak analizi desteği verildiğini bildirdi.

Çiftçiye 2 milyon destek
04 MART 2016 CUMA 22:24
0
1630
0
AA aa

Bingöl İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, 2016 yılı faaliyet raporunu açıkladı. Yem Bitkileri Desteklemesi ve Çiftçi Kayıt Sistemi kapsamında yapılan desteklemelere yönelik bilgilerin yer aldığı raporda, “Yem Bitkileri Desteklemesi kapsamında İl genelinde 102 çiftçi desteklemeden yararlandırılmış olup toplam 126 Bin 751 TL destek ödemesi yapılmıştır. Çiftçi Kayıt Sistemi ve Doğrudan Gelir-Mazot –Gübre ve Toprak Analizi Desteği Projesi kapsamında Çiftçi Kayıt Sistemine dahil olan çiftçilere mazot, gübre ve toprak analizi destekleme ödemesi kapsamında İlimiz genelinde 4 Bin 425 işletmeye ait 2 milyon 143 Bin 620 TL tutarında ödeme yapılmıştır” denildi.

Manda desteği kapsamında İl genelinde 41 işletmeye ait 29 Bin 850 TL tutarındaki ödeme icmali hazırlanarak bakanlığa gönderildiği kaydedilen raporda, şu ifadelere yer verildi:“ İlimiz de aşı ve küpeleme çalışmaları kapsamında 2 Bin 892 adet büyükbaş ve 2 Bin 250 adet küçükbaş hayvan olmak üzere toplam 5 Bin 142  hayvan küpelenerek kayıt altına alınmıştır.

Şubat ayı içerisinde Şap hastalığına karşı 19 Bin 905 adet büyükbaş hayvan aşılanmıştır. Ayrıca Buzağı S19 hastalığına karşı 6 bin 523 dişi buzağı aşılanmıştır. Besi erkek sığır desteği kapsamın da 54 yetiştiriciye ait toplam 40.250,00 TL tutarındaki ödeme icmali hazırlanarak bakanlığa gönderilmiştir. Hayvan hastalık ve zararlıları ile mücadele çalışmaları kapsamında İlimizde 11 Bin 200  hayvan sağlık taramasından geçirilmiş ve toplamda 46 adet cins değişikliği komisyon kararı ile gerçekleştirilmiştir. DAP işletmelerinde Bingöl de havyan ıslahı çalışmalarının geliştirilmesi projesi kapsamında 550 adet hayvanda gebelik oranlarının tespiti yapılmış. Gebe olmayan hayvanlarım maddi yük taşımaması için yetiştiricilere bilgi verilmiştir. Hayvan Islahı kapsamında projenin görünürlüğünün arttırılması amacıyla En Güzel Buzağı Yarışması düzenlenmesi için tanıtım hazırlıkları yapılmıştır. Hayvan Islahı Çalışmalarının geliştirilmesi kapsamında 300 yetiştiriciye bire bir zoonoz hastalıklar ve ıslah çalışmaları kapsamında eğitim verilmiştir.”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
16.10.2026
22:59
Bingöl`de köy yolları değişiyor: Sırada kuzey ilçeleri var!
Bingöl'de köy yolları değişiyor: Sırada kuzey ilçeleri var!
Bingöl'de Yukarı Çavuşlar köyünün 7,5 kilometrelik yolu sıcak asfaltla yenilendi. Çalışmaların tamamlanmasının ardından yolu inceleyen Vali Cahit Çelik, kuzey ilçelerine hizmet verecek saatte 120 ton kapasiteli yeni asfalt plentinin ihalesine gelecek hafta çıkılacağı müjdesini verdi.
16.10.2026
22:52
En çok ölümün yaşandığı iller belli oldu: Bingöl kaçıncı sırada?
En çok ölümün yaşandığı iller belli oldu: Bingöl kaçıncı sırada?
TÜİK'in açıkladığı ölüm istatistiklerinde Bingöl'ün sırası dikkat çekti. Kentte bir yılda bini aşkın kişi hayatını kaybederken, komşu illerle arasındaki fark da ortaya çıktı. Peki, Bingöl Türkiye genelinde kaçıncı sırada yer aldı, zirvede hangi şehirler var?
16.10.2026
16:55
Bingöl`de 689 üniversite öğrencisine iş imkânı!
Bingöl'de 689 üniversite öğrencisine iş imkânı!
Bingöl Üniversitesi ile İŞKUR iş birliğinde 689 öğrenci için Gençlik Programı düzenlenecek. Başvurular 19-23 Ekim tarihleri arasında alınacak, katılımcılar 27 Ekim'de noter kurasıyla belirlenecek. Öğrencilere katıldıkları her gün için 1.375 TL cep harçlığı ödenecek.
16.10.2026
16:37
Bingöl`de 135 kişilik alım yapılacak
Bingöl'de 135 kişilik alım yapılacak
Bingöl İŞKUR İl Müdürlüğü ile İl Sağlık Müdürlüğü ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde toplam 135 kişi İşgücü Uyum Programı (İUP) kapsamında istihdam edilecek. Başvurular 19-23 Ekim tarihleri arasında alınacak, katılımcılar 27 Ekim'de noter kurasıyla belirlenecek.
16.10.2026
16:04
İstanbul`dan Bingöl`e gönül köprüsü: Yayla YBO öğrencilerine destek
İstanbul'dan Bingöl'e gönül köprüsü: Yayla YBO öğrencilerine destek
İstanbul Tuzla'daki öğrencilerin kendi elleriyle ördüğü atkılar ve yazdıkları notlar, Bingöl'ün Genç ilçesindeki Yayla Yatılı Bölge Ortaokulu öğrencilerine ulaştı. Genç İçin Bir Saat Derneği ve Minik Çocuklar Bingöl Grubu tarafından düzenlenen etkinlikte öğrencilere çanta, kırtasiye seti ve atkı hediye edildi.
16.10.2026
15:37
Bingöl`de kaç kişiye bir araç düşüyor?
Bingöl'de kaç kişiye bir araç düşüyor?
TÜİK, Eylül 2026'ya ilişkin araç istatistiklerini açıkladı. Bingöl'de kayıtlı araç sayısı artarken, kent nüfusu dikkate alındığında kaç kişiye bir araç düştüğü de ortaya çıktı. Peki, 282 bin 299 kişinin yaşadığı Bingöl'de her kaç kişiye bir araç düşüyor?
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın