KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Ocak 2026 Pazar
°C

Çığ: bingöllü gibi gayret ettik

BİNHAD’ın veda ziyaretinde plaket takdim edilen Vali Yardımcısı Mehmet Alper Çığ; “Bingöl’de görev yaptığımız süre zarfında Bingöllü gibi düşünmeye, çalışmaya gayret ettik. Buradan ayrılıyor olsak da, kalbimiz her zaman Bingöl’de olacaktır” dedi.

Çığ: bingöllü gibi gayret ettik
08 EYLÜL 2014 PAZARTESİ 21:10
0
2323
0
AA aa

Bingöl Halkoyunları Araştırma Derneği (BİNHAD) Başkanı Ahmet Caf ve yönetim kurulu üyeleri, Osmaniye Bahçe Kaymakamlığı'na atanan Bingöl Vali Yardımcısı Mehmet Alper Çığ'a veda ziyaretinde bulundular.

Dernek faaliyetleriyle ilgili bilgi veren BİNHAD Başkanı Ahmet Caf, SODES projeleri sayesinde önemli bir yol kat ettiklerini anlattı.

“SAYIN ÇIĞ'IN GİDİŞİ BİZİM İÇİN BİR KAYIP”

Bingöl'de folklorun daha iyi noktalara gelmesi için yürütülen çalışmaların önümüzdeki dönem daha geniş bir yelpazede sürdürüleceğini kaydeden Caf: “Araştırma, derleme ve yeni ekiplerin oluşturulması noktasında çalışmalarımızı planlamaktayız. SODES kapsamında yürüttüğümüz projeler ile önemli birçok eksiği giderme fırsatı bulduk. Yakalanan gelişimi, faaliyet programlarımızı daha da yoğunlaştırarak sürdürme gayesindeyiz” dedi.

Gelişmelerde Vali Yardımcısı Mehmet Alper Çığ'ın önemli katkıları olduğunun altını çizen Caf: “Sayın Valimiz her fırsatta yanımızda oldu. Bu noktada kendisine minnettarız. Bingöl'den gidişi, elbette bizler için önemli bir kayıp. Yeni görev yerinde de sosyal ve kültürel aktivitelere gerekli duyarlılığı göstereceğine yürekten inanıyoruz. Yolu, bahtı açık olsun. Yeni görevinde başarılar diliyoruz. Ve Bingöl'e tekrar bekliyoruz” diye konuştu.

“KALBİMİZ HER ZAMAN BİNGÖL'DE OLACAKTIR”

Plaket takdim edilen Vali Yardımcısı Çığ ise BİNHAD Başkanı Caf ve Yönetim Kurulu üyelerine teşekkür etti.

Bingöl'de folklorun gelişmesini, araştırılıp derlenmesini, özellikle halk oyunlarının doğru bir şekilde öğretilip yaşatılmasını önemsediklerini anlatan Çığ; “Bu konuda önemli bir görevi ifa eden Bingöl Halkoyunları Araştırma Derneği'nin çalışmalarını taktirle karşılıyoruz. Her faaliyetlerini başarıyla sürdürdüler. Özellikle SODES projelerinde çok verimli sonuçlar elde ettiler, çok güzel çalışmalara imza attılar. İnşallah bu başarılı performansları ileriki süreçlerde de devam eder. Bugünkü nazik ziyaret ve hediyelerinden ötürü kendilerine teşekkür ediyorum. Bingöl'de görev yaptığımız süre zarfında Bingöllü gibi düşünmeye, çalışmaya gayret ettik. Buradaki görev süremiz bitti ve ayrılık vakti geldi. Buradan ayrılıyor olsak da, kalbimiz her zaman Bingöl'de olacaktır” şeklinde konuştu. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
17.01.2026
21:32
Bingöl`de otomobil domuz sürüsüne çarptı: 3 yaralı
Bingöl'de otomobil domuz sürüsüne çarptı: 3 yaralı
Yaralılar, ambulanslarla hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Güvenlik güçleri kazayla ilgili inceleme yaptı.
17.01.2026
21:23
Bingöl`de 14 aranan şahıs yakalandı
Bingöl'de 14 aranan şahıs yakalandı
Bingöl'de bir hafta içerisinde, hakkında arama kaydı bulunan 14 şüpheli yakalandı.
17.01.2026
21:11
Bingöl`de UMKE`den zorlu kış şartlarında hayat kurtaran müdahale
Bingöl'de UMKE'den zorlu kış şartlarında hayat kurtaran müdahale
Bingöl'de etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle kara yolu ulaşımının sağlanamadığı bölgede, UMKE ekipleri zorlu kış şartlarında bir hastaya ulaşarak sağlık ekiplerine teslim etti.
17.01.2026
20:52
Bingöl Hacılar`da Otobüs ile Tır Çarpıştı: 3 Yaralı
Bingöl Hacılar'da Otobüs ile Tır Çarpıştı: 3 Yaralı
Bingöl–Erzurum karayolu Hacılar Köyü mevkiinde otobüs ile tırın çarpışması sonucu yaralanan 3 kişi hastaneye kaldırıldı. Jandarma ekipleri olay yerinde inceleme yaparken yetkililer sürücüleri buzlanmaya karşı uyardı.
16.01.2026
16:16
İki Yıl Sonra Yeniden Yürüyor
İki Yıl Sonra Yeniden Yürüyor
Bingöl'de otoimmün miyelit hastalığına yakalanan 14 yaşındaki Aziz Enül, Elâzığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi'nde 2 yıl süren yoğun tedavi ve rehabilitasyonun ardından destekli şekilde yürümeye başladı. Türkiye'de sadece birkaç vakada görülen bu nadir hastalık için gerçekleştirilen tedavi süreci başarıyla sonuçlandı.
16.01.2026
15:23
Rojava`ya Yönelik Saldırılara Tepki:
Rojava'ya Yönelik Saldırılara Tepki: 'Sessizlik Bu Suça Ortak Olmaktır'
Demokratik Kurumlar Platformu, Halep'in Şêxmeqsûd ve Eşrefiyê mahallelerine yönelik saldırıları 'insanlık suçu' olarak nitelendirerek uluslararası topluma sorumluluk çağrısı yaptı. Açıklamada, saldırıların hem Suriye'de hem de bölgede barış arayışlarını sabote ettiği vurgulandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın