KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
17 Ağustos 2026 Pazartesi
°C

Çığ eğitimi

Sivil Savunma Müdürlüğü tarafından çığ felaketine karşı ekiplerine uygulamalı eğitim verildi.

Çığ eğitimi
28 OCAK 2009 ÇARŞAMBA 10:45
0
1557
0
AA aa
Bayındırlık ve İskan Müdürlüğü bahçesinde Arama ve Kurtarma Teknisyenleri Musa Işık ve Veysel Tokuz tarafından verilen eğitimde, çığ altında kalan bir canlının aranması, kurtarılması ve hastaneye kaldırılmasının nasıl olacağı hakkında bilgi verildi. Uygulamalı olarak gerçekleştirilen eğitime İl Sivil Savunma Müdürlüğü'nde görevli 24 kişi katıldı. Eğitim sonrasında bir açıklamada bulunan Sivil Savunma Müdürü Hasan Ketenalp, amaçlarının olası bir felakette olaya en hızlı şekilde müdahale etmek olduğunu söyledi. Ketenalp, “Afetler sayılırken genelde depremden bahsedilir. Halbuki afet türleri değişiktir. Deprem, su baskınları, heyelan, kaya düşmesi ve çığ düşmesi afet olarak sıralanabilir.
Ekiplerimizi eğitirken bütün bu doğal afetleri kapsayacak şekilde eğitim planları yapıyoruz. Bugün, daha önceden planlanan çığ afetine karşı yapılması gereken çalışmaları içeren bir eğitim başlattık. Bu eğitimimizin Gümüşhane ilimizde meydana gelen çığ ile ilgisi yoktur. Günler öncesinden planlanan bir durumdur. Geçen hafta çığ eğitimi için tespit ettiğimiz personelin olası afet durumunda olaya anında müdahale etmesi için bugün eğitime başladık. Üç gün sürecek olan eğitimlerimizin ardından çığın düşebileceği bir bölgede tatbikat yapmayı planlıyorduk. Ancak bu yıl kar yetersiz olunca bu tatbikatı da eğitim alanında yaptırıyoruz. Böylesi afetlerin meydana gelmesini temenni etmiyoruz fakat, geldikten sonra da en hızlı biçimde müdahaleyi yapmak üzere hazırlıklı olmak durumundayız. İlimizde çığa maruz kalabilecek bir çok yerleşim birimi mevcuttur. Her yıl Bayındırlık ve İskan İl Müdürlüğü ile kışa girmeden bu yerleşim yerlerinde oturan vatandaşlarımız uyarılmaktadır. Bu tür felaketlerde malzemelerimizin yetersiz kalması durumunda Diyarbakır Bölge Birimi'nden istediğimiz kadar malzeme ve personel takviye alabiliriz” dedi.
‘İlimizde 48 çığ noktası tespit edilmiştir'
  Sivil Savunma Müdürü Hasan Ketenalp, ilimizde çığ felaketinin meydana gelebileceği toplam 48 nokta tespit edildiğini söyledi. Ketenalp, “Bayındırlık ve İskan Müdürlüğü ile müşterek yaptığımız çalışmalar neticesinde il merkezinde 16, Karlıova'da 7, Adaklı'da 5, Genç'te 9, Solhan'da 7 ve Yedisu'da 4 olmak üzere toplam 48 nokta tespiti yapıldı” şeklinde konuştu.
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
17.08.2026
13:54
Bingöl`de 5 firari yakalandı
Bingöl'de 5 firari yakalandı
Bingöl İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin 7-14 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirdiği çalışmalarda, çeşitli suçlardan kesinleşmiş hapis cezaları bulunan 5 kişi yakalanarak tutuklandı. Operasyonlarda uyuşturucu maddeler, kaçak sigara ve kenevir/skunk bitkileri de ele geçirildi.
17.08.2026
13:49
Bingöl Otogarı`nda yenileme çalışması
Bingöl Otogarı'nda yenileme çalışması
Bingöl Belediyesi, Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde kapsamlı bakım, onarım ve yenileme çalışması gerçekleştirecek. WC'lerden güvenlik kameralarına, çatıdan sulama sistemlerine kadar birçok alanda yenileme yapılacak.
17.08.2026
01:23
Bingöl`de iki araç çarpıştı: 1 yaralı
Bingöl'de iki araç çarpıştı: 1 yaralı
Bingöl merkez Berti Kavşağı-Sancak yolu istikametinde iki aracın çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 1 kişi yaralandı. Yaralı, olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından hastaneye kaldırıldı.
17.08.2026
01:22
Çağlar, MHP İl Başkanlığına Adaylığını Açıkladı
Çağlar, MHP İl Başkanlığına Adaylığını Açıkladı
MHP Bingöl Merkez İlçe Önceki Dönem Başkanlarından Niyazi Çağlar, MHP Bingöl İl Başkanlığı kongresinde aday olduğunu açıkladı. Çağlar, adaylığının herhangi bir kişiye karşı olmadığını belirterek, teşkilatın birlik ve beraberliğini güçlendirmeyi hedeflediklerini söyledi.
17.08.2026
01:20
Bingöl Üniversitesi`nde finans eğitimine yeni dönem: Sanal Borsa Laboratuvarı açıldı
Bingöl Üniversitesi'nde finans eğitimine yeni dönem: Sanal Borsa Laboratuvarı açıldı
Borsa İstanbul'un destekleriyle Bingöl Üniversitesi bünyesinde kurulan Sanal Borsa Laboratuvarı, düzenlenen törenle hizmete açıldı. Laboratuvar, öğrenci ve sektör profesyonellerine gerçek piyasa koşullarına uygun uygulamalı eğitim ve simülasyon imkânı sunacak.
17.08.2026
01:19
Hazarşah yolu çöplüğe döndü!
Hazarşah yolu çöplüğe döndü!
Bingöl'ün Solhan ilçesine bağlı Hazarşah köyü yolunda yol kenarlarına ve uçurumlara bırakılan evsel atıklar, inşaat artıkları ve eski eşyalar tepki çekiyor. Vatandaşlar, çevre kirliliğine karşı temizlik ve etkin denetim istiyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın