KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
27 Nisan 2024 Cumartesi
°C

Çintay: 'Gelişim için varız!'

Üyelerin ihtiyaç duydukları finansmana ulaşması hususundaki girişimleri öncelediklerini vurgulayan BİNTSO Başkan Adayı Çintay; 'Toptancılar Hali'nin yapımı ve galericiler sitesinin kurulması ile Yeni Sanayi Sitesi'nin tez zamanda hayata geçirilmesi gibi birçok önemli adımı süratle atacağız. İhracat danışmanlığı, AB hibe programları ve daha birçok konuda yepyeni bir sayfa açma kararlılığındayız. Çünkü gelişim, dönüşüm ve yenilik için çıktık bu yola.'

Çintay: `Gelişim için varız!`
29 EYLÜL 2022 PERŞEMBE 18:08
61
7269
20
AA aa

Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası (BİNTSO) Komite Seçimleri 02 Ekim 2022 Pazar günü gerçekleştirilecek. Seçim öncesi bir dizi değerlendirmelerde bulunan ve hedeflerini açıklayan Başkan Adaylarından Kadir Çintay, destek talebinde bulunup tüm delegeleri sandık başına davet etti.

Başkan olması durumunda yapacaklarına dair ön bilgiler paylaşan Çintay, sorunlara değil çözümlere odaklanacaklarını, bahane yerine iş üreteceklerini vurguladı.

Çintay, seçimi kazanması durumunda yapacaklarını ise şöyle sıraladı;

“ÖNCELİĞİMİZ ÜYELERİMİZİN MENFAATİ OLACAKTIR”

Oluşturulacak yeni yönetimin kısır çekişmelerden uzak, işine ve üyelerine sağlayacağı kazanımlara odaklanacağını ifade eden Çintay; “Üyelerimizin menfaati her türlü olgunun üzerinde olacaktır. Bu hususta atacağımız ilk adımlardan biri, üyelerimizin ihtiyaç duydukları finansmana ulaşması konusunda planlı çalışmalar yapmak ve firmalarımızın finansal tablolarının hazırlanmasında, teminatlandırma konusunda ve en uygun finansman kaynağına ulaşılmasında firmalarımıza destek olmak olacaktır. Bankalarla yapacağımız görüşmeler ve protokollerle üyelerimizin ihtiyaçlarına cevap vereceğiz” dedi.

“TOPTANCILAR HALİ, GALERCİLER SİTESİ VE SANAYİ SİTESİ ÖNCELENECEK!”

Bingöl'ün kanayan yarası olarak nitelediği toptancılar sitesi için yer tespitinin yapılması ve her türlü donanıma sahip Toptancılar Hali inşa etmeye yönelik planlamalarının bulunduğunu kaydeden Çintay; “Trafik sorunu yaşanmadan, tek merkezden dağıtım ağına ulaşan bir merkez oluşturmayı hedefliyoruz. Ayrıca galerici esnafımızı da layık oldukları yeni bir alan ve mekâna kavuşturmayı, tüm galericileri tek merkezde bir araya getirmeyi ve kurumsal bir yapıya kavuşturmayı planlamaktayız. Benzer bir çalışmayı mobilya galerileri için de ön görmekteyiz. İlimizde yapımı devam eden Yeni Sanayi Sitesinin bir an önce üyelerine ek maliyetler çıkarmadan hizmete alına bilmesi için gereken tüm çalışmaların içerisinde olacağız. Tüm kamu kurum ve kuruluşları ile yapılacak iş birlikleri ile çevre düzenlemesi, sosyal alanların düzenlenmesi ve buranın bilinirliğinin arttırılması konusunda çalışmalar yapacağız ve büyük bir tutkuyla takipçisi olacağız.”

“İHRACAT, HİBE VE EĞİTİM PROGRAMLARINA YOĞUNLAŞACAĞIZ”

Üye işletmelerin ihracat konularında yeterli bilgiye sahip olması için hem personel eğitimlerinin yoğunlaştırılacağını hem de ücretsiz danışmanlık hizmeti sunulacağını anlatan Çintay: “İlimizde eğitim hizmeti veren işletmelerimizi üyelerimizle buluşturacak eğitim programlarının düzenlenmesi, eğitim ve danışmanlık bütçemizin yanı sıra Avrupa Birliğinden ve Kalkınma Ajansından bu eğitimlerin finanse edilmesi için projelerin hazırlanması, böylelikle eğitim alnında hizmet veren firmalarımızın hak ettikleri ücretleri alması ve gelişmelerine katkıda bulunması sağlanacaktır. Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası'nı ilimizin bilgi merkezi haline dönüştüreceğiz. Üyelerimiz ihtiyaç duydukları her konuda, mutlaka onlara rehberlik yapacak ve yol gösterecek nitelikli bir çalışma ekibimiz olacak. Avrupa Birliği, Türkiye'nin en önde gelen ihracat pazarı durumundadır. Odamızda kuracağımız Avrupa Birliği Bilgi Merkezi ile tüm büyük illerin üyelerine sunmuş olduğu hizmeti Bingöl'de de üyelerimizin hizmetine sunacağız. Odamızın ve üyelerimizin yararlanacağı Avrupa Birliği hibe programlarını takip etmek ve projeler hazırlamak için proje ekibi de kurulacaktır. Bu ekip, üyelerimizin hibelere ve diğer tüm ihtiyaç duyulacak bilgilere ulaşabilecekleri bir merkez olacaktır. ‘Avrupa İşletmeler Ağı'nın başkan yardımcılığı birlik başkanımız Sayın Rıfat Hisarcıklıoğlu tarafından yürütülmektedir. Türkiye'de bu ağın parçası olan birçok Oda bulunmaktadır. Haklı talebimizi yaparak Bingöl'ü de bu ağın bir parçası haline getireceğiz. Üyelerimizin uluslararası pazarlara ulaşabilmesi ve ilimizin ihracatını arttırmak için bu konuda üyelerimize sürekli danışmanlık ve mentörlük hizmeti verecek bir ekip de oluşturacağız. Üyelerimizin ticari faaliyetlerini yürütmek için ihtiyaç duydukları kurumlar için çevre illere gitmeleri, günümüzde kabul edilebilir bir durum değildir. Onun için TSE, KGF ve DAİB için odamızda temas noktaları oluşturmak için çalışmalar yapılacaktır.”

“KALİFİYE PERSONEL VE ARA ELAMAN İHTİYACI…”

İşletmelerin büyük bir çoğunluğunun nitelikli personele ulaşmakta zorluk yaşadığına dikkat çeken Çintay, İŞKUR'la yapacakları işbirlikleriyle ihtiyaç yoğunluklu sektörlere ara eleman yetiştirmek için çalışmalar yapacaklarını söyledi.

Bingöl'de öne çıkan sektörlerin gelişim planlarını hazırlayacaklarının altını çizen Çintay; “Öncelikle başka şehirlerde yaşayan hemşerilerimizin tekrar Bingöl'e yatırım yapmalarını sağlayacağız. Dışarıdan gelen yeni yatırımlar ilimize istihdam ve gelir olarak tekrar dönecektir. Bir yandan mevcut üyelerimizin sorunlarını çözüp ticari gelişimlerini desteklerken, yeni yatırımcıları da ilimize taşıyarak Bingöl olarak ticari hacmimizi de arttıracağız. Bu konuda istekli, heyecanlı ve kararlıyız” şeklinde konuştu.

“SEÇİM HAYIRLARA VESİLE OLSUN”

Seçim sonucunun hayırlara vesile olmasını dileyen Çintay; “Kırgınlıklardan uzak, hoşgörünün öne çıktığı, adil bir seçim diliyor, kazananın üyelerimiz ve Bingöl olmasını temenni ediyorum. Bizler, görev tevdi edilmesi durumunda Odamıza çok şey katacağımıza, gelişim ve yenilik odaklı bir anlayışla başarı çıtasını en üst noktaya ulaştıracağımıza inanıyoruz. Bu hususta kıymetli üyelerimizin destek ve duasını bekliyor, tüm adaylara başarılar diliyorum.”

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_95818)
03 Ekim 2022 Pazartesi 08:37
Gençliyim. bir gençli olarak söylüyorum. Genç ten kimseyi Bingöl'de makama oturtmayın. hem siz bingöl milleti için hem de kendinizin selameti için.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_95766)
30 Eylül 2022 Cuma 15:34
ONLARCA YORUMU OKUDUM TEKBİR OLUMSUZ KELAMA RASTLAMADIM. DEMEKKİ NEYMİŞ TOPLUMUN CEBİNE DEĞİL YÜREĞİNE DOKUNURSAN HERYERDE BAŞTACI YAPILIRSIN. SAHSINDA SİZİ TANIYOR BİLİYORUM İYİ KALENDER BİR İNSANSINIZ. BAŞARILARINIZ DAİM OLSUN. SAYGILAR..
Misafir Kullanıcı (@Misafir_95763)
30 Eylül 2022 Cuma 14:19
hayırlara vesile olsun.bingölde her kesimin faydasına dokundun ben bingölde resmi bir kurumda Diyarbakırlıyım bayan güvenlik görevlisiyim.sen ayırt etmedin herkes bunun farkında.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_95761)
30 Eylül 2022 Cuma 10:53
Abe senin sayende iş sahibi olduk rabbim yardımcın olsun
Misafir Kullanıcı (@Misafir_95760)
30 Eylül 2022 Cuma 10:45
Kadir Bey Ticaret ve Sanayi Katkısında Bingölümüzü geliştireceğine inanıyor bu yolda kendisine başarılar diliyorum.-Anonim
Misafir Kullanıcı (@Misafir_95756)
30 Eylül 2022 Cuma 08:25
kadir beyin bu görevi layığıyla yerine getireceğinden eminim.yaptıkları yapacaklarının teminatıdır.umarım bölgecilik gibi ırkçı konular yüzünden böyle yükselen bir değeri kaybetmeyiz.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_95749)
29 Eylül 2022 Perşembe 23:36
Kim seçilirse seçilsin ama Allah rızası için torpille iş yapmasın. Torpilin pili bitecek ya bu dünyada ya diğer dünyada
Misafir Kullanıcı (@Misafir_95748)
29 Eylül 2022 Perşembe 23:34
Hayırlısı olsun adil olan hakeden kazansın. Bingöl kazansın.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_95745)
29 Eylül 2022 Perşembe 23:17
Bim A101 olayını TBMM ye taşıyın...Mahmut Başbat bu konuda sonuna kadar haklı..
Misafir Kullanıcı (@Misafir_95743)
29 Eylül 2022 Perşembe 23:02
Projeci, genç, dinamik ve önemli vaatler sunan bir aday. Başarılar dilerim.
26.04.2024
13:17
Bingöl`de trafik nerelerde tıkanıyor? Tek tek paylaştılar
Bingöl'de trafik nerelerde tıkanıyor? Tek tek paylaştılar
Trafik konusunda büyük bir sorun yaşanan Bingöl merkezde çözümsüzlüğe tepki gösteren Bingöl Online okurları, tek tek adres gösterdi ve hem Emniyeti hem de Belediyeyi harekete geçmeye davet etti. Sürücülerin duyarsızlığından da yakınan okurlar, yapılacaklar noktasında da görüş belirttiler. İşte trafiği kilitleyen o noktalar ve çözüm önerileri…
26.04.2024
13:06
Bingöl`de uzmanından kene uyarısı! Aman dikkat!
Bingöl'de uzmanından kene uyarısı! Aman dikkat!
Hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) vakalarına karşı vatandaşları uyaran Halk Sağlığı Uzmanı Doktor Nilay İçkilli, bahçe veya piknik alanlarına gidildikten sonra vücudun kontrol edilmesi gerektiğini belirtti. İçkilli, 'Kulak arkası, koltuk altı, diz arkası, kasık bölgelerinde kene gizlenebildiği için bu yerlere tekrar tekrar önemle bakılması gereklidir' dedi.
26.04.2024
11:31
36 bin sözleşmeli sağlık personeli istihdam edilecek
36 bin sözleşmeli sağlık personeli istihdam edilecek
Yıl sonuna kadar 36 bin sözleşmeli sağlık personeli istihdam edilmesi hakkında karar Resmî Gazete'de yayımlandı.
26.04.2024
11:24
Kamuda araç tasfiyesi başlıyor...
Kamuda araç tasfiyesi başlıyor...
Kamuda uygulanacak tasarruf tedbirlerine önce makam araçlarından başlanıyor. İlk etapta 500 araç satışa çıkarılırken ikinci aşamada ise bin taşıtlık bir tasfiye listesi hazırlandı. Üst düzey bürokraside, bazı pozisyonlardaki makam aracı uygulamasına son verilecek. Personel servis araçları da iptal edilecek.
26.04.2024
11:04
Bingöl Emniyeti silahlı olaylarla ilgili son durumu paylaştı
Bingöl Emniyeti silahlı olaylarla ilgili son durumu paylaştı
Bingöl'de İl Emniyet Müdürlüğü, asayiş şube ekiplerinin nisan ayı içerisinde yaptığı faaliyetlerini açıkladı. Son dönemlerde meydana gelen silahlı saldırılarla ilgili ilgilerin de yer aldığı açıklamada kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 şahsın tutuklandığı belirtildi.
25.04.2024
18:05
Bingöl İhh`dan Gazze`ye İnsani Yardım
Bingöl İhh'dan Gazze'ye İnsani Yardım
Gazze'ye yönelik insani yardımlarını sürdüren Bingöl İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği (Bingöl İHH), işgalci İsrail'in saldırısı altındaki şehre 75 ton Un yüklü 3 TIR'lık yardım gönderdi. 1 Tır'da dayanıklı ekmek gönderen yardım derneği, 10 milyon TL de nakdi yardımda bulundu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın