KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
22 Aralık 2025 Pazartesi
°C

Civa zehirlenmesi şüphesi: 27 öğrenci tedavi altına alındı

Bingöl'de okuldaki civayı oyun hamuru sanan öğrenciler, zehirlenme şüphesiyle hastaneye kaldırıldı. 5 öğrenci ise Elazığ'a sevk edildi.

Civa zehirlenmesi şüphesi: 27 öğrenci tedavi altına alındı
20 EYLÜL 2019 CUMA 17:56
4
3422
3
AA aa

Edinilen bilgilere göre, Sancak İlk ve Ortaokulu'nda bir grup öğrenci, 16 Eylül Pazartesi günü okuldaki dolapta bulunan civayı oyun hamuru sanıp oynadı.

Bugün bir öğrencinin karın ağrısı şikayetiyle aile hekimliğine gittiği ve oradaki doktora civayla oynadıklarını söylemesi üzerine, okulda 27 öğrenci tedbir amaçlı Bingöl Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'ne kaldırıldı.

Tedavileri yapılan öğrenciler ailelerine teslim edilirken, civa ile yakından temas ettikleri öğrenilen 5 öğrenci de Elazığ'a sevk edildi.

Zehirlenmeye şüphesiyle hastaneye getirilen öğrenciler, “Pazartesini bu olay oldu. Arkadaşlarımız okuldaki dolabı açtılar, içinde civa çıktı. Oyun hamuru sanıp oynadık sonra arkadaşımız rahatsızlandı. Biz de buraya geldik, kan tahlili yaptırdık” şeklinde konuştu.

Öğrenciler velilerinden Nurettin Balama ise, durumu net olarak bilmediklerini belirterek, “Tam net olarak bilmiyoruz. Bazı öğrencileri Elazığ'a sevk ettiler. Mide bulantısı, baş ağrısı gibi durumlar var. Büyük ihtimalle birçok öğrenciyi götürecekler. Tam net bilgimiz yok henüz bizimde” dedi.

İdari soruşturma başlatıldı

Öte yandan yaşanan olayın ardından Bingöl İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından okulda idari soruşturmanın başlatıldığı da öğrenildi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_50346)
23 Eylül 2019 Pazartesi 07:28
Öğretmenlerin deneylerde ne kullandığını bilmemeleri çok üzücü
Misafir Kullanıcı (@Misafir_50261)
21 Eylül 2019 Cumartesi 10:06
Öğrenciler ne kadar zavallı eğitiliyor Cıvayı oyun hamuruna benzeten bir nesil ve bu nesli eğiten öğretmen camiası yazık
Misafir Kullanıcı (@Misafir_50244)
21 Eylül 2019 Cumartesi 00:13
2019 subat 13 de bizim 8. sinif olan cocugumuz arkadaslariyla birlikte Adiyaman da civadan zehirlendiler 5 gun boyunca hastanede karantinaya alindilar tedavileri yapildi .su anda ritim bozuklugu cikti simdi en kucuk seyde bile aklimiza civa olayi geliyor .olayin sorumlulugunu henuz kimse ustlenmedi bakalim sonu ne olacak
22.12.2025
04:26
12Bingölspor`dan Hakem İsyanı: Bu Bir Operasyon
12Bingölspor'dan Hakem İsyanı: Bu Bir Operasyon
12Bingölspor, Silifke maçının ardından yaptığı sert açıklamada, verilen ve verilmeyen kararlarla adaletin yok sayıldığını belirterek, karşılaşmanın sahadaki mücadeleden çok tartışmalı hakem kararlarıyla şekillendiğini ve 'operasyon' havasında yönetildiğini savundu.
22.12.2025
04:25
Genç yolunda kaza: 4 yaralı
Genç yolunda kaza: 4 yaralı
Yaralılar, olay yerindeki ilk müdahalenin ardından ambulanslarla Bingöl Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.
22.12.2025
04:24
Bingöl gençlerinden önemli başarı!
Bingöl gençlerinden önemli başarı!
Bingöl'den sporcu gençler Antalya'da düzenlenen Kros finallerinde Türkiye şampiyonu, Mersin'de düzenlenen 'Volo Atış Oyunları'nda ise ikincilik elde ederek önemli başarılara imza attılar.
22.12.2025
04:23
Hatısaru: Seçim Değil, Geçim Zamanında da Halkımızın Yanındayız
Hatısaru: Seçim Değil, Geçim Zamanında da Halkımızın Yanındayız
Yeniden Refah Partisi Bingöl İl Başkanı Cihat Hatısaru, Adaklı'da düzenlenen Anadolu Halk Buluşması'nda vatandaşlarla bir araya gelerek ekonomik sıkıntıları dinledi, 'Sahada olmaya devam edeceğiz' mesajı verdi.
22.12.2025
04:22
Gençlerin fikirlerine 1 Milyon 850 Bin TL`lik proje desteği
Gençlerin fikirlerine 1 Milyon 850 Bin TL'lik proje desteği
UNİDES kapsamında Bingöl'de üniversite öğrencilerinin hazırladığı 26 proje desteklenirken, projeler için toplam 1 milyon 850 bin TL hibe sağlandı. Projelerde görev alan üniversite öğrencileri için sertifika töreni düzenlendi.
22.12.2025
04:20
Bingöl`de Gençler ve Aileler İçin Farkındalık Konferansları
Bingöl'de Gençler ve Aileler İçin Farkındalık Konferansları
2025 Aile Yılı kapsamında Bingöl'de düzenlenen konferanslarda gençlerin kişisel gelişimi ve aile içi iletişim konuları ele alındı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın