KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
23 Haziran 2026 Salı
°C

Çobantaşı Kavurması coğrafi işaret olacak

İnovasyon Destek Hizmetleri Uzmanı Mete Kıvanç Ünaltekin: Çobantaşı kavurmasının coğrafi işaretlerdeki yerini almasında sona gelindi. Çok kısa bir zaman zarfı içerisinde coğrafi işaretlere eklenecek' dedi.

Çobantaşı Kavurması coğrafi işaret olacak
19 ARALIK 2017 SALI 21:44
0
3514
0
AA aa

Bilim Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğü ve Bingöl Üniversitesi ortaklığıyla “Patent, Marka ve Coğrafi İşaret Seminerleri” düzenlendi.

Açılışı Bingöl Üniversitesi Enstitüler Konferans salonunda yapıldığı programa Bingöl Valisi Ali Mantı, Belediye Başkanı Yücel Barakazi, Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, kurum müdürleri, akademisyenler, çok sayıda sanayici ve iş adamı katıldı. 

Açılış konuşmasında seminerler ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Mehmet Mesut İlhan, patent, marka ve coğrafi işaretler konusunda ciddi bir bilgi ihtiyacı olduğunu ve bunu da böyle güzel bir programla gidermeye çalıştıklarını ifade etti. Programın çok faydalı olduğuna inandığını belirten İlhan, seminerlerin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.

SANAYİCİLERİMİZİ ÜRETİME ISRARLA TEŞVİK EDECEĞİZ

Açılış konuşmasını yapan Bingöl Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Solmaz ise; “Biz bu organizasyonu sonuç alma odaklı olarak düzenledik.  Üniversitemiz genç, dinamik ve hızla büyüyen bir üniversite. Daha fazla kaliteye önem vermemiz gerekiyor. Patent sayılarımız maalesef yeteri kadar değil. Bu toplantıda eminim ki güzel bir eğitim ve bilgilendirme sonrasında akademisyenlerimiz çok daha ilgi gösterir ve güzel çalışmalara imza atarlar. Bir diğer önemli husus, sanayicilerimiz. Üniversite sanayi işbirliği ile daha güzel adımlar atarak, sanayicilerimizin üretime geçmesini sağlamalıyız. Biz bu konuda umutluyuz ve ısrarla sanayicilerimizi üretime teşvik edeceğiz” dedi.

ÇOBANTAŞI KAVURMASI COĞRAFİ İŞARETLERDEKİ YERİNİ ALACAK

Programda “Marka Koruması ve Son Gelişmeler” konulu sunumunu yapan Türk Patent ve Marka Kurumu Yenilik ve Tanıtım Dairesi Başkanlığı İnovasyon Destek Hizmetleri Uzmanı Mete Kıvanç Ünaltekin, Çobantaşı kavurmasının coğrafi işaretlerdeki yerini almasında sona gelindiğini açıkladı. Bütün işlemlerin bittiğini aktaran Ünaltekin, çok kısa bir zaman zarfı içerisinde coğrafi işaretlere ekleneceğini ifade etti.

Sınai Mülkiyet Uzmanı Neşe İloğlu ise “Coğrafi İşaret Koruması ve Sınai Mülkiyet Kanunu ile Getirilen Yenilikler ve Yapılan Değişiklikler” başlıklı bir sunum gerçekleştirdi.

Türk Patent Enstitüsü Sınai Mülkiyet Uzmanı A. Bülent Daloğlu da, “Patent/Faydalı Model Sistemi” konulu sunumunu gerçekleştirdi.

Daloğlu, tüm dünyadaki teknik bilginin %80'inin patent dokümanlarında yer aldığını belirterek, yılda 2 milyona yakın patent başvurusu yapıldığını söyledi.

Tüm dünyada yaklaşık 5,4 milyon geçerli patent bulunduğunu aktaran Daloğlu, patentin buluşu yapan ile yatırımcıyı bir araya getirerek yeni teknolojileri insanlığın hizmetine sunduğunu dile getirerek, bunun da sektördeki rakiplere karşı avantaj ve ekonomik kazanç sağladığını belirtti.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
23.06.2026
20:46
Bingöl`de Bir İlk! Böbrek Alınmadan Kanser Ameliyatı Yapıldı
Bingöl'de Bir İlk! Böbrek Alınmadan Kanser Ameliyatı Yapıldı
Bingöl Devlet Hastanesi'nde ilk kez gerçekleştirilen kapalı böbrek koruyucu kanser ameliyatında, 75 yaşındaki hastanın böbreğindeki 3,5 santimetrelik tümör başarılı bir operasyonla çıkarıldı.
23.06.2026
17:38
Bingöl`de İlaçlama Çalışmalarına Start Verildi
Bingöl'de İlaçlama Çalışmalarına Start Verildi
Yaz aylarında artış gösteren haşere ve zararlılara mücadele kapsamında çalışmalarını başlatan Bingöl Belediyesi, kanal hatlarından parklara, su birikintilerinden yeşil alanlara kadar birçok noktada ilaçlama çalışması yürütüyor. Çalışmalar kapsamında mahallelerdeki ilaçlamaların da arttırılacağı vurgulandı.
23.06.2026
17:26
Bingöl Üniversitesi İçin 50 Kişi alınacak
Bingöl Üniversitesi İçin 50 Kişi alınacak
İŞKUR ve Bingöl Üniversitesi iş birliğinde yürütülecek İUP programına kabul edilecek 50 kişi, 30 Haziran 2026 tarihinde gerçekleştirilecek noter kurasıyla belirlenecek. Başvurular 22-26 Haziran 2026 tarihleri arasında İŞKUR İl Müdürlüğü, İŞKUR e-Şube, e-Devlet ve ALO 170 iletişim hattı üzerinden yapılabilecek.
23.06.2026
12:45
Zehirli Engereği Eliyle Yakalayıp Boynuna Doladı
Zehirli Engereği Eliyle Yakalayıp Boynuna Doladı
Solhan'da engerek yılanını yakalayan 'İmparator' lakaplı Ses Sanatçısı Yakup Koçak, tehlikeye dikkat çekerek uyardı: 'Sakın benim yaptığımı yapmayın. Bir ısırığı tahtalı köye gönderir.'
22.06.2026
16:45
Bingöl Belediyesi Yaz Kursları Başlıyor
Bingöl Belediyesi Yaz Kursları Başlıyor
Bingöl Belediyesi Gençlik Merkezi tarafından düzenlenecek ücretsiz yaz kursları için başvurular başladı. Akademik, kültürel, sanatsal ve sportif alanlarda açılacak 21 branştaki kurslarla çocuklar ve gençler yaz tatilini verimli geçirme imkânı bulacak.
22.06.2026
16:15
O Artık Fahri Bir Gençli
O Artık Fahri Bir Gençli
Genç Belediye Meclisi, ilçeden ayrılmaya hazırlanan Kaymakam Muhammet Güzel'e oy birliğiyle fahri hemşehrilik beratı verdi. İlçede bir kaymakama ilk kez verilen berat, duygusal anlara sahne oldu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın