KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
29 Mart 2024 Cuma
13 °C Parçalı bulutlu

'Çocuğum asil listede çıktı, elediler' iddiası

Çocuğun asil listede çıktığı halde elendiğini iddia eden Doğan Karasu: 'Liste açıklanmalı, alımların neye göre yapıldığını bütün Bingöllüler görmelidir. Mülakat sonucu iptal edilmelidir. 10 parmak daktilo kullanabiliyor, Word ve Excel programlarını biliyor ama çocuğu elediler. Üstelik çocuğun hukukuna saygı duymaları için, bu bilgi herkese gönderilmiştir. Neye göre elediklerini izah etmeliler' şeklinde açıklamalarda bulundu.

`Çocuğum asil listede çıktı, elediler` iddiası
23 KASIM 2021 SALI 16:25
34
10505
15
AA aa

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nün sürekli işçi alımı ile ilgili “şaibe” iddialarının ardı arkası kesilmiyor. DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Mikail Kovalar'ın açıklamasının ardından bir açıklama da vatandaş Doğan Karasu'dan geldi.

Karasu, kızımın asil listede çıkmasına rağmen elendiğini iddia ederek şu sözlere yer verdi:

“Çocuğum kurada asil listede çıktı.  Adalet Yüksek Okulu mezunuydu. KPSS puanı 70.954'tü.  Atatürk Üniversitesi Laborant Ve Veteriner Teknikerliği 2. Sınıf, Bingöl Üniversitesi Çocuk Gelişimi 2. Sınıf öğrencisidir. 10 parmak daktilo kullanabiliyor, Word ve Excel programlarını biliyor ama çocuğu elediler. Üstelik, çocuğun hukukuna saygı duymaları için, bu bilgi herkese gönderilmiştir. Neye göre elediklerini izah etmeliler.  Devletin imkanlarından yararlanmak herkesin hakkıdır. Bu hak kimsenin tekelinde değildir, hiçbir güç bu hakkı dilediği gibi kullanamaz. İlke ve liyakat esas alınmalıydı. Alınan 19 kişiden 5'i çocuğumun sahip olduğu niteliklere sahip olsun iddiamızdan vaz geçmeye hazırız. Açıklasınlar, alınan kişilerin özelliklerini bilelim. Önce kazananların listesini açıklasınlar. O zaman kimin ne tür özelliklere sahip olduğunu, referanslarının neler olduğunu Bingöl kamuoyu görür ve değerlendirmeyi yapar. Haksızlığa uğradık, hatta hak gaspına.  Gençlik Ve Spor Bakanlığı 'Daimi İşçi' adı ile personel alımına gitti. Alımlar herhangi bir kurala bağlanmadı. Sadece lise veya üniversite mezunu olma, güvenlik belgesine sahip olma şartı getirildi. Müracaatlar alındı, bakanlık nezdinde noter kurası çekildi. Bingöl için alınacak personel sayısı 19'du. 4 katı, yani 76 kişi asil, 76 kişi yedek listeden seçildi. Neden 4 katı kadar(yedekler de sayılırsa) 8 katı kadar kişinin kura ile belirlemenin tek sebebi kendi adamlarını seçmek için elini güçlendirmekti. Mülakata hak kazanmak için belgeler istendi. Kurada adı çıkan 40-50 arası kişinin belgeleri eksikti. Bu şahıslar elendi, mülakat hakkını kaybeden arkadaşların yerine yedek listeden kişiler alındı. Kimlerin elendiği, listeye dahil edilenlerin kimler olduğu da kamuoyundan gizlendi, en azından kimsenin haberi olmadı. Mülakatın hiç bir ilkesi yoktu. Liyakati, hak edeni belirlemede kullanılabilecek hiç bir ilke, kural yoktu. Kim, kim tarafından ve neye göre seçildi bilmiyoruz.  Adayların özelliklerinin hiç bir anlamı yoktu. Hak, adalet, liyakat, kamu yönetiminin nitelikli olması vb. özelliklerin tümü devre dışı kaldı. Mülakat komisyonu verilen listeyi onayladı, zaten onaylamaktan başka şansı yoktu. Bu ilde siyasilerin emri dışına çıkabilecek tek yönetici yoktur, olamaz da. Yetki mülakat komisyonuna verilseydi az da olsa adil bir listenin çıkma ihtimali olurdu. ‘Mülakat Komisyonu' seçim yapmış havası estirilebilir, alakası yoktur, zaten hiçbir Bingöllü buna inanmaz. Mülakat komisyonu seçilmesine karar verilen isimlere yüksek puanlar verdi, elenmesine karar verilen adaylara ise düşük puanlar verdi. Bunun da vebali var şüphesiz. Liste açıklanmalı, alımların neye göre yapıldığını bütün Bingöllüler görmelidir.  Mülakat sonucu iptal edilmelidir. Adil, şeffaf, kriter bazlı, Bingöl kamuoyunun vicdanını tatmin edecek bir yöntem ve ilkeler çerçevesinde yeni bir değerlendirme yapılmalıdır.”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_87244)
25 Kasım 2021 Perşembe 03:20
Doğan beyi caseretinden ötürü tebrik ediyorum herkesin sus pus olduğu haksızlığa Rıza gösterdiği korkunun hakim olduğu adam kayırmanın torpilin hertürlüsünün yapıldığı nice yıllar böyle geçiyor!keşke herkes haktan yana olsa kendine dahi teklif edilse torpil reddebilse bu torpille işe alınanlar hayır arkadaş haramı kabul etmiyorum diyebilse bir ömür haram lokmayı kendine layık görmese veee hayat bayram olsa!!hayal arkadaş ne yazıkki!!!ve bu u düzen böyle devam ettikçe eninde sonunda Allah'ın gazabına düçar bir topluluk oluşuyor ne yazıkki yazık çok yazık!!
Misafir Kullanıcı (@Misafir_87243)
25 Kasım 2021 Perşembe 03:18
Ben sana üzülüyorum abicim kim kendi adamı dururken senin oğluna iş verir çocuk gibi hikaye özetlemissin.1 madde önce can 2.madde sonra canan bu ülkede bunu bilmeyen yokki oy vermeyene kim yol verir bu ülkede.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_87225)
24 Kasım 2021 Çarşamba 14:50
Tayipci deyilsiniz kim size is verir
Misafir Kullanıcı (@Misafir_87212)
24 Kasım 2021 Çarşamba 11:48
4857 İşçi Kanununa uygun olarak yapılmıştır. Sürekli İşçi alımı yapılırken başvuru yapan kişiler arasından noter huzurunda 4 katı asil 4 katı yedek olarak adaylar seçilir, daha sonra onların arasından da kuruma uygun adaylar belirlenir. Burada kura kısmında kesinlikle bir hak yenilmesi mümkün olmamaktadır. Mülakat nasıl işler orası Kurumun kendi bildiği bir durumdur.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_87247)
25 Kasım 2021 Perşembe 08:04
@Misafir Kullanıcı Mülakat kurumun kendi bildiği bir iş olmamalı objektif olmalı kardeş.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_87201)
23 Kasım 2021 Salı 21:27
Benim kardeşimde Elazığ il özel idaresinde asil kadroda olmasına rağmen hiçbir gerekçe gösterilmeden elendi. Ahiret yurdunda hesaplasacaz inşallah
Misafir Kullanıcı (@Misafir_87194)
23 Kasım 2021 Salı 18:55
Sevgili Doğan Karasu biyiklara bakılırsa siz bir Koministsiniz hakkı arayışımız elbete hoş bir durum lakin iş sizin çocuğunuza geldi diyemi ortalığı bu kadar welweleye vermişsin ...Eski AKP Belediye başkanı 2009 yılında aday adaylığı haberini okuyunca şaşırdım demek çok etkiliydin 93 alıp elenenlerin olduğu dönemde niye meydanlarda yoktun eee Hek bıze Kel bıze tuja nimonen der bir Zaza atasözü adalet birgün herkese lazım olacak dediğimizde tamda bunu kastediyoruz
Misafir Kullanıcı (@Misafir_87311)
26 Kasım 2021 Cuma 23:41
@Misafir Kullanıcı 87265 Siz anca bu kadarsınız. Dedim ya karakter meselesi. Sizdede o plmadığına göre yapacak birşey yok. Gıdıklamaya gelince senin gibiler genelde birileri tarafından hep gıdıklandığı için rahat söylüyorsunuz bu tür şeyleri.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_87265)
25 Kasım 2021 Perşembe 18:03
@Misafir Kullanıcı 87251 anlaşılan bu bıyıklar senin bir yerlerini baya gidiklamiş
Misafir Kullanıcı (@Misafir_87251)
25 Kasım 2021 Perşembe 09:10
@Misafir Kullanıcı Tam bir karaktersizlik örneği sergilemişsin. Bıyıklarına bakınca koministmiş. Bu kadar alçakça bir tavır olurmu.Sen ve senin gibi alçak zihniyetli el etek takımımının yapabildiği ancak budur. İnsanlara bakar yorum yaparsınız.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_87192)
23 Kasım 2021 Salı 18:47
Kesinlikle katiliyorum...4 de 4 yaptim kendimi cok güzel ifade ettim.. prosedüre uygun giyindim.mulakatim da tek bir hata olmadi..sonuc başarısız. Hakkim yenildi..
Misafir Kullanıcı (@Misafir_87185)
23 Kasım 2021 Salı 17:41
Yeni mi farkına vardınız yıllardır Bingöl'de bu uygulama ile işler yürütülüyor iskurdan tut tüm özel kamu kuruluşlarına kadar binlerce garibanın hakkını yediler kendi adamları olduğu sürece iş beklemesin kimse hakkım zehir zıkkım olsun ses çıkmadıkça hep böyle olmaya da devam edecek
Misafir Kullanıcı (@Misafir_87202)
23 Kasım 2021 Salı 22:20
@Misafir Kullanıcı Türkiye'nin her ilinde ilçesinde bu tür haksızlıklar yıllardan beri var. Hakkı yenilenlerden biri de benim. Mülakatta düşük puan veriyorlar asil listeye giremiyoruz. 95 puan verdikleri adama bakıyorum birileriyle bağlantısı var! Hakkım zehir zıkkımdır. Gençliğimizi çaldılar
Misafir Kullanıcı (@Misafir_87182)
23 Kasım 2021 Salı 16:48
Tabiri caizise Al birini vur otekıne doğan bey genel değil bireysel olarak işe bakıyor kim bir başkasının hakını kaydırıyorsa allah belasını versin
28.03.2024
23:45
Bingöl sandık başına gidiyor!
Bingöl sandık başına gidiyor!
Tüm Türkiye'de olduğu gibi Bingöl'de de halk, 31 Mart 2024 Pazar günü merkez ve 7 ilçe ile 3 belde belediyesinin başkanı, belediye meclis üyeleri ile il genel meclis üyeleri ve muhtarların belirlenmesi için sandık başına gidilecek. Kim, nasıl oy kullanacak, neler yasak olacak? İşte Bingöl seçimine dair tüm detaylar….
28.03.2024
23:40
Çapak:
Çapak: 'Üniversitemiz kendi emsalleri arasında bir numara'
'Gelişimde Lider Üniversite' sloganıyla hareket ettiklerini belirten Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, 'Bütün olarak bakıldığında üniversitenin geldiği nokta, kendi emsalleri arasında bir numara. Hem fiziki olarak hem de nitelik olarak, nicelik olarak bu böyle. Fiziki anlamda 110 hektar iken, halihazırda 324 hektara çıkarıldı. Türkiye'de bal alanında ilk Avrupa Birliği Coğrafi İşaret Belgesi alan bal bizimki olacak' dedi.
28.03.2024
23:36
MEB açıkladı! 1 Nisan`da okullar tatil olacak
MEB açıkladı! 1 Nisan'da okullar tatil olacak
Türkiye 31 Mart günü sandığa gitmeye hazırlanırken yapılacak seçimlerin ertesi günü, eğitime 1 gün ara verilmesine ve öğretmenlerin idari izinli sayılmasına karar verildi.
28.03.2024
11:30
Bingöl`de iki ayrı kaza! 2 ölü, 3 yaralı
Bingöl'de iki ayrı kaza! 2 ölü, 3 yaralı
Bingöl'de gece yarısı meydana gelen iki ayrı trafik kazasında 2 kişi hayatını kaybetti, 3 kişi de yaralandı.
27.03.2024
23:07
Bingöl Üniversitesi 30 Sözleşmeli Personel Alacak
Bingöl Üniversitesi 30 Sözleşmeli Personel Alacak
Bingöl Üniversitesi Rektörlüğü'nden yapılan duyuruda, ortaöğretim mezunu toplam 30 destek, güvenlik ve büro personelleri alınacağı belirtildi. Aranan şartlar ve başvuru tarihleri şöyle;
27.03.2024
23:05
Vali Güner Orbay Ortaokulu yine gönüllere dokundu
Vali Güner Orbay Ortaokulu yine gönüllere dokundu
Ramazan ayı vesilesiyle topladıkları nakdi ve ayni yardımları maddi durumu iyi olmayan öğrencilerin ailelerine dağıttılar. Okul Müdürü Arslan; 'Ailelerimizin yanında olmak, bu mübarek ayda dualarına mazhar olmak tek gayemizdi. Tabi bu uygulamamız örnek olursa, bundan da mutluluk duyarız.'
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın