KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
26 Mart 2026 Perşembe
°C

Çocuğunun görüşüne giden anne tutuklandı

Bingöl M Tipi Kapalı Cezaevi'nde tutuklu olan çocuğunun ziyaretine giden Sürmiye Taş adlı kadın, hakkındaki cezanın Yargıtay tarafından onaylanması nedeniyle tutuklanarak cezaevine konuldu.

Çocuğunun görüşüne giden anne tutuklandı
04 TEMMUZ 2013 PERŞEMBE 07:24
0
5394
0
AA aa

Bingöl M Tipi Kapalı Cezaevi'nde tutuklu olan çocuğu Ekrem Taş'ın ziyaretine giden Sürmiye Taş, tutuklanarak Bingöl M Tipi Kapalı Cezaevi'ne gönderildi.

Konuyla ilgili İHD Bingöl Şubesi'ne başvuran Taş'ın çocuğu Tayip Taş, annesinin göğüs kanseri, yüksek tansiyon hastası olduğunu belirterek, annesinin aynı zamanda psikolojik tedavi gördüğünü dile getirdi.

Tayip Taş, şunları söyledi: "2010'da köyümüzde yaşanan bir kavga mahkemeye yansıdı. Mahkeme de karşı tarafın şikâyetinden vazgeçmesine rağmen anneme kamu davası açtı. Dava annemin 3 yıl 1 ay ceza almasıyla sonuçlandı. Biz bu kararı temyiz için Yargıtay'a gönderdik. Ceza onaylanmış ama cezasının onaylanmasında bize herhangi bir tebligat gönderilmedi. Ancak PKK davasından yargılanan davada kardeşimi cezaevinde ziyarete gittiğimizde bu durumdan dolayı annem tutuklanarak, cezaevine konuldu. Annem göğüs kanseri tedavisi görüyor. Biz bu yüzden sağlığı için endişeliyiz. Annemin derhal serbest bırakılmasını istiyoruz" dedi.

Konuyla ilgili açıklama yapan İHD Bingöl Şube Başkanı Mehmet Can İnce ise: “Bu durum kabul edilemez bir durumdur. Hem mahkeme süreciyle ilgili gerekli bilgilendirme yapılmamış, hem de hasta ve tedavisi devam eden bir insanın bu şekilde tutuklanması bir insan hakkı ihlalidir. Bu mağduriyetin giderilmesi için gerekli hukuki girişimlerde bulunacağız. Yetkililerin de bir an önce bu insanı serbest bırakmasını istiyoruz" ifadelerini kullandı.

“Cezaevi yönetimi mahkûmlara baskı uyguluyor”

İnce: “Ayrıca Bingöl M Tipi Kapalı Cezaevi'ne ziyarete giden tutuklu yakınlarından edindiğimiz bilgiye göre, cezaevi idaresinin PKK'lı tutuklu ve hükümlülere yoğun baskı uyguladığı, ortak alan kullanımı ile haftalık telefon görüşmelerinde kısıtlama yapıldığı ve hükümlülerin bu sorun giderilmediği takdirde protesto eylemi gerçekleştireceklerinin belirtildi” şeklinde konuştu. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
26.03.2026
22:03
Feci kazada otomobil ters döndü: 7 yaralı
Feci kazada otomobil ters döndü: 7 yaralı
Yaralılar, olay yerinde yapılan ilk müdahalelerin ardından ambulanslarla hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı.
26.03.2026
21:49
Bingöl`de Afet Farkındalığı İçin Kurumsal İş Birliği
Bingöl'de Afet Farkındalığı İçin Kurumsal İş Birliği
Bingöl Valiliği öncülüğünde İl Milli Eğitim ve AFAD İl Müdürlüğü arasında imzalanan iş birliği protokolüyle öğrenci, öğretmen ve milli eğitim personellerine yönelik afet bilinci eğitimleri yaygınlaştırılacak.
26.03.2026
21:32
Karlıova`da Deprem Konutları İçin Kura Tarihi Belli Oldu
Karlıova'da Deprem Konutları İçin Kura Tarihi Belli Oldu
Bingöl'ün Karlıova ilçesinde Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından yapımı tamamlanan toplam 232 konuttan 229'unun hak sahibi için noter kurası çekilecek. Kura çekimi 31 Mart 2026'da gerçekleştirilecek.
26.03.2026
21:20
Bingöl`de Sürü Yönetimi Elemanı Kursu Açılıyor
Bingöl'de Sürü Yönetimi Elemanı Kursu Açılıyor
Bingöl'de hayvancılığa nitelikli iş gücü kazandırmak amacıyla Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü'nce açılacak kurs için başvurular başladı. Eğitimler Nisan ayında gerçekleştirilecek.
26.03.2026
20:25
Vali Çelik`ten Bingöl Basın Konseyi`ne İade-İ Ziyaret
Vali Çelik'ten Bingöl Basın Konseyi'ne İade-İ Ziyaret
Bingöl Basın Konseyi çalışmaları hakkında bilgi alan Vali Cahit Çelik, basının sorumlu yayıncılık ilkesine bağlı kalmasının önemine dikkat çekti; 'Popülizm ve etkileşim odaklı değil, doğru ve sorumlu yayıncılık ilkesiyle hareket edilmesi kıymetlidir' dedi.
26.03.2026
18:07
Kiğı`da Kerek Deresi Projesi Hayata Geçiyor
Kiğı'da Kerek Deresi Projesi Hayata Geçiyor
Bingöl'ün Kiğı ilçesinde önemli mesire alanlarından Kerek Deresi için ihale süreci tamamlandı. 119 milyon TL'lik projeyle bölge hem güvenli hem de cazip bir yaşam alanına dönüşecek.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın