04-05-06 Aralık 2012 günleri 09.00, 11.00, 13.00 ve 15.00 saatlerinde dört seans halinde sahnelenecek “Dünya Çocuklarındır” adlı oyun, 06-08 yaş grubu çocuklar kapsıyor. “Dünya Çocuklarındır” adlı müzikli çocuk oyunu çevre kirliliğini, çöp ayrıştırmanın önemini, toprakların, denizlerin ve içtiğimiz suların iyice kirlendiğini anlaşılır bir dilde anlatıyor.
OLAYLAR AKIL HASTANESİNDE GEÇİYOR
Yine 04-05-06 Aralık 2012 günleri saat 19.00'da ise yetişkinlere yönelik tek seanslık “Padişah-ı Osman” adlı oyun sahnelenecek.
Her yerde büyük beğeni toplayan “Padişah-ı Osman” adlı oyun, Adım Tiyatrosu tarafından sahnelenecek.
“Padişah-ı Osman”ın konusu İstanbul'da bir akıl hastanesinde geçiyor. Osmanlı İmparatorluğu hakkında doktora tezini yazarken aklını yitiren bir kişinin kendisini padişah sanmasıyla olayların akışı başlıyor. Akıl hastanesinde görev yapan başhekim de hekim ve hastanede görevli olan personele bu hastanın tedavisinin psiko-drama olduğunu söylemesiyle olayların seyri değişiyor. Tüm hastane çalışanları Osmanlı döneminden karakterlere bürünerek, hasta olan kişinin oyununa dahil olurlar. Ancak oyunun sonunda, delinin kendi cephesinden bakılınca haklı olduğu birçok nokta olduğu anlaşılır.