KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
13 Ocak 2026 Salı
°C

Çocuklara camiyi sevdirelim

Türkiye genelinde devam eden Yaz Kur'an kurslarına Bingöl'de yoğun ilgi gösteriliyor.

Çocuklara camiyi sevdirelim
02 TEMMUZ 2016 CUMARTESİ 00:54
0
2151
0
AA aa

Türkiye genelinde başlayıp ve devam eden Yaz Kur'an kursları Bingöl'de yoğun ilgi görüyor.   Camileri dolduran çocuklar, cami içinde oluşturulan ders halkalarında Kuran-ı Kerim dersinin yanı sıra dini bilgiler alıyor.

Bingöl'de devam eden Yaz Kur'an kurslarına yoğun ilgi olduğunu söyleyen Merkez Uydukent Mahallesi Selahattin Eyyübi Camii İmam Hatibi Cahit Çakan, başlayan Yaz Kur'an Kursu çalışmaları hakkında İLKHA'ya konuştu.

Selahattin Eyyübi Camisi'nin Bingöl'de en çok öğrencisi olan camilerde ilk sırada yer aldığını ifade eden Çakan, “0nbir yıldır Selahattin Eyyübi Camisi'nde imam hatip olarak görev yapıyorum. 20 Haziran itibarıyla Yaz Kur'an kursumuz başladı. Şu an camimizde yaklaşık 300 kayıtlı öğrencimiz bulunmaktadır. Camimizin yan tarafında bulunan Kız kursunda da 150 kız öğrencimiz eğitim görmektedir. Bizler bu öğrencilerimize daha iyi eğitim vermek için 3 kadrolu eğitici ve il müftülüğümüzün görevlendirdiği ek ders karşılığında çalışan hafız veya imam hatip mezunu 9 arkadaşımızla beraber hizmetlerimize devam ettiriyoruz.” dedi.

“RAMAZAN AYINDAN SONRA ÖĞRENCİ SAYIMIZ DAHA DA ARTACAK”

Mümkün mertebe gelen çocuklara kaliteli bir eğitim verme noktasında gayretlerinin devam edeceğini ifade eden Çakan, “Önceki yıllarda olduğu gibi hizmetin en iyisini vermeye çalışacağız. Şu anda Ramazan ayının son günlerini yaşıyoruz. Ramazan ayından sonra öğrenci sayısı daha da çoğalacak ve yoğunluk yaşanacak. Ramazan'ın bitimiyle öğrenci sayısının 700'e kadar çıkacağını umuyorum. ”diye belirtti.

“EĞİTİM - ÖĞRETİME VERİLEN ÖNEMİN KUR'AN'A DA VERİLMESİ GEREKİR”

Öğrenci velilerine de tavsiyelerde bulunan Çakan, “ Öğrenci velilerinden isteğimiz, çocukların camiye daha sıkı bir şekilde bağlanabilmeleri için Yaz Kur'an kurslarına devam etmeleri gerekiyor. Öncelikle ailelerimiz bu yaz kurslarını bir eğitim kurumu gibi algılamaları gerekir. Eğitim- öğretime verdikleri önemi bu kurslarımıza vermeleri gerekir ki bu noktada çocuklarımızın devamlılığını sağlamış olalım. Çocukların cami ortamını sevmelerini, kulaklarına ezan sesinin gitmesini, en az bir vakit namazını camide cemaatle kılmalarını tavsiye ediyoruz ki, bu noktada çocuklarımızın hem toplumla bütünleşmesini hem de sosyal bağlarının güçlenmesini arzu ediyoruz. Bu noktalarda ailelerimizden biraz daha hassasiyet bekliyoruz. Sokakta, caddede, çarşıda, pazarda binlerce, milyonlarca yanlış işler yapılırken çocuklarımızın camide, cami avlusunda cami bahçesinde olması hepimize güven ve huzur veriyor. Biz bunu arzu ediyoruz. İstiyoruz ki her çocuğumuz camiden bir iz taşısın. Kur'an'ın havasını teneffüs etsin.” diye konuştu.

Okul ve camide öğrencilerin üzerinde aile faktörünün önemli olduğuna dikkati çeken Çakan, şunları söyledi: “Hem okulda ve camide aile desteği olmadan başarmamız mümkün değil. Güzel kitabımız Kur'an-ı Kerim'i ve Efendimizin (as)  hayatını, ibadeti, ahlakı ve diğer önemli konuları yaz kursumuzda en güzel şekilde çocuklarımıza öğreteceğiz. Gelecek adına daha hayırlı bir nesil bırakmamız gerekiyor. Bunun için yaz Kuran kursumuz son derece önem arz ediyor. Dolayısıyla Anne ve babaların bu konuda hassas davranmalarını istiyoruz. Efendimizin buyurduğu gibi 'Her biriniz çobansınız ve emriniz altındakilerden sorumlu ve mesulsünüz.'  inancıyla hareket etmemiz gerekiyor. En önemli sermayemiz evlatlarımızdır.”

“ÖĞRENCİLERİMİZE CAMİYİ SEVDİRMELİYİZ”

Verdikleri eğitim ile ilgili bilgi veren Çakan, “Öğrencilerimize Elif-Ba, Kur'an-ı Kerim, dini bilgiler, Peygamberimizin hayatı, ibadet, itikat ve güzel ahlakla ilgili bir Müslümanın yerine getirmesi gereken şartları öğretiyoruz. Bunları mümkün mertebe anlatmaya çalışıyoruz. Yaz kursları sadece din eğitiminin yapıldığı ortamlar değildir. Bununla birlikte çocuklarımıza camiyi, minberi, imamları, müezzin arkadaşlarımızı ve cami cemaatini tanıtmak ve sevdirmek için bir takım etkinliklerimiz oluyor. Çocukların mümkün mertebe en az günde bir defa namazlarını camide cemaatle kılmalarını sağlamaya çalışıyoruz. Bundan dolayı genelde öğle namazlarını çocuklarımızla camide cemaatle kılıyoruz. Bu da çocukların camiye bağlanmaları için olumlu bir davranış.” ifadelerini kullandı.

“AMACIMIZ ÇOCUKLARIMIZIN CAMİYE BAĞLILIĞINI ARTTIRMAK”

Çocuklara yönelik yaptıkları sosyal faaliyetlerden de söz eden Çakan, “ İl Müftülüğümüz bünyesinde faaliyet yürüten Diyanet Spor Kulübümüz çocuklara yönelik bir iftar programı tertipledi. Bu iftar programına camimize devam eden öğrencilerinden 150 kişiyle iftar programına katıldık. Ramazan'dan sonra da camiler arası halı saha turnuvalarımız olacak inşallah. Camimizde her grubumuz, hocalarıyla beraber bir yaz pikniği düzenlemektedir. Amacımız çocuklarımızın camiye bağlılığını arttırmak. Bu sosyal etkinlikler vesilesi ile çocuklarımızı sokaklardan ve kötü arkadaşlıklardan da korumuş oluyoruz.” şeklinde konuştu.

“CAMİNİN HİÇBİR EŞYASI ÇOCUKLARIMIZ KADAR KIYMETLİ DEĞİLDİR”

Cami cemaatinden de beklentilerinin olduğunu söyleyen Çakan, “Caminin hiçbir eşyası çocuklarımız kadar kıymetli ve değerli değildir. Cami cemaatimizden özelliklede yaşlı amcalarımızdan şunu istiyoruz; Camiye gelen çocuklarımızı azarlamasınlar, hiçbir halımız, hiçbir cami eşyamız çocuklarımızdan kıymetli değil. Allah'ın en şerefli yaratıkları insanlardır ve onların da en temizleri çocuklarımızdır ve çocuklarımız geleceğimizin teminatıdır.  Camimizi kirletebilirler, yaramazlık yapabilirler ama onlara sınırsız bir tolerans ve hoşgörü tanımamız gerekiyor. Bu noktada da cemaatimizin bilinçlenmesini arzu ediyoruz. Buraya gelen her bir çocuk Allah'ın bize emanetidir, onlara camiyi, cemaati, ezanı ve İslam'ı sevdirelim. Çocuklara karşı yapacağımız her bir olumsuz davranış, onlar üzerinde olumsuzluğa sebebiyet verecektir.” İfadelerini kullandı. (İLKHA)

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
12.01.2026
15:29
Bayram`dan yeni yönetime net mesaj;
Bayram'dan yeni yönetime net mesaj; 'Boyun Eğerseniz, Bir Ömür Eğik Kalır!'
Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanlık seçiminin ardından görevi devreden 52 yıllık Başkan Ali Bayram, yeni yönetime seslendi; 'Yiyicilere karşı sert olmazsanız bir kez boyun eğersiniz, bir ömür eğik kalır. O hâlinizi severler, kıymetli olursunuz, belki parayı da bulursunuz. Tercih sizin' dedi. Bayram, ağabeylik yapı tecrübe paylaşımına da açık olduğunun altını çizdi.
12.01.2026
15:08
Efrayim Bebek İçin Canlı Yayında büyük destek
Efrayim Bebek İçin Canlı Yayında büyük destek
Sosyal medya üzerinden gerçekleştirilen yayında, hayırsever vatandaşların yoğun desteğiyle 550 bin TL bağış toplandı.
12.01.2026
14:56
Araç Takla Attı: 2 Yaralı
Araç Takla Attı: 2 Yaralı
Yaralılar, ilk müdahalelerinin ardından ambulansla hastaneye kaldırıldı.
12.01.2026
14:50
Bingöl`de trafik kazası: 1 yaralı
Bingöl'de trafik kazası: 1 yaralı
Bingöl'de kar ve buzlanmadan dolayı otomobilin tıra çarpması sonucu meydana gelen kazada, 1 kişi yaralandı.
12.01.2026
14:40
Muhammed Berdibek yanıtladı: İran`daki protestoların başarı şansı var mı?
Muhammed Berdibek yanıtladı: İran'daki protestoların başarı şansı var mı?
Bingöllü Bürokrat ve Yazar Muhammed Berdibek tarafından kaleme alınan 'Mehdi'den Önce, Devrimden Sonra: İran' eseri gündemdeki yerini korurken Berdibek, canlı yayında günlerdir süren protestoların başarıya ulaşma şansının olup olmadığını değerlendirdi.
11.01.2026
15:55
HÜDAPAR, Genç`teki şehir içi ulaşım sorunu için çözüm istedi
HÜDAPAR, Genç'teki şehir içi ulaşım sorunu için çözüm istedi
HÜDA PAR Genç İlçe Başkanı Yusuf Doğru, ilçe genelinde özellikle öğrenciler, veliler, yaşlılar ve hastaların yaşadığı ulaşım sıkıntılarını belediye meclisine soru önergesiyle taşıdıklarını açıkladı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın