KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
02 Mayıs 2025 Cuma
°C

Çocukları olumsuz etkileyen estetik sorunlar..

Günümüz çocukları artık daha ilkokul yıllarında beğenilmek ve anlaşılmak duygusu ile tanışıyorlar. Bu sebeple çocukların kendine güvenini yitirmemeleri için onların bu duygularının yitirilmesine yol açan sorununun ortadan kaldırılması gerekiyor.

Çocukları olumsuz etkileyen estetik sorunlar..
17 ŞUBAT 2010 ÇARŞAMBA 09:15
0
1461
0
AA aa

Hafif duyma kayıplarına dikkat etmek gerek çünkü ilerleyen zamanlarda ciddi sorunlara neden oluyor.

Çocukların hayatta başarısız olmasının sebeplerden biri de onların psikolojisinin bozulmasına neden olan sağlık sorunlarıdır. Uzmanlar işitme kaybı olan görsel yönden burnunu veya kulağını beğenmeyen çocukların ve gençlerin kendine güvenlerini yitirmelerinden dolayı hayata olumsuz  baktığını söylüyor.

KBB ve Baş Boyun Cerrahisi Uzmanı Burun Estetiği Op. Dr. Nevzat Demirbilek,  ailelerin çocuklarını özellikle okul öncesi dönemde iyi takip etmeleri gerektiğine vurgu yaparak, çocukların derste dikkati çabuk dağılıyorsa, çocuk televizyonu çok yakından izliyorsa, daha önce normal duyuyorken aynı şiddetteki seslere cevap alamama durumunda mutlaka bir KBB hekimine başvurulmalı dedi.

Demirbilek ''İşitme azlığı tanısı öncelikle hangi yaş da olursa olsun detaylı bir kulak-burun-boğaz muayenesi ve sonrasında yapılacak işitme testleri ile konur. Bundan sonra özellikle çocuklarda eğitim, konuşmanın tam gelişmesi için erken tedavi şarttır. Dokuz yaşından sonra konuşma öğrenilemez. Bu nedenle erkenden ilaç tedavisi, ameliyat hiçbiri yapılamıyorsa işitme cihazı uygulaması bir an önce yapılmalıdır.

Kepçe kulak çocukların psikolojisini bozuyor.

Demirbilek,  çocukların kulak yapısının da çok önemli olduğunu söyleyerek,  halk arasında da kepçe kulak diye tabir edilen kulak şeklinin mutlaka düzeltilmesi gerektiğine vurgu yaparak, ‘' özellikle okul çağındaki çocukların alay konusu olmasına yol açan Kepçe Kulak tabir edilen şekil bozukluğunun ameliyatla düzeltilebildiğini söyledi. Kepçe kulak diyerek arkadaşlarının alay konusu olmaktan rahatsız olan çocuklarda ilerde psikolojik sorunlara yol açtığını söyledi.

kullan

Gençler sınav başarısını burun estetiğiyle kutluyor

Özellikle lise öğrencilerinin mezuniyetlerinde karne hediyesi olarak estetik ameliyat istediğini anlatan Demirbilek, bu örneklerin sayısının arttığını söyledi ve ‘'Gençler burunlarını yaptırarak kendilerine olan özgüvenlerini artıyorlar.

Çünkü yüzlerine baktıkları zaman düzgün görünmeyen bir burun onların kendilerini çirkin görmesine sebep oluyor. Bu sebeple ilk yaptıkları şey burunlarını düzelttirmek oluyor. Bu operasyonu yaparken gelen gençlerin yaşının 18 olmasına dikkat ettiklerini belirten Demirbilek, yaş kadar gelen genç hastanın çocuksu yüzden çıkmış, yüzünün oturmuş olmasına da dikkat ettiklerini belirtti.

 Üniversiteyi kazanan bazı gençlerin de hediye olarak burun estetiği istediğini belirten Demirbilek ''gençler için üniversite çok önemli, okula giderken kendileri ile ilgili her şeyin tam olmasını istiyorlar. Bana geldikleri zaman doktorum bu burnumu düzeltin bu şekilde okula başlamayım diyorlar.'' Bu tür hastaların daha çok yaz aylarında geldiğini söyleyen Demirbilek, aynı dönemlerde yurt dışından da çok fazla hasta geldiğini söyledi. Yurt dışında yaşayan Türklerin estetik operasyonlar için Türkiye'yi tercih ettiklerini belirten Demirbilek, kendisine de Türki Cumhuriyetlerden ve Avrupa ülkelerden hastalar geldiğini söyledi.

Burun estetiği hem kadınlar hem de erkekler arasında çok rağbet gören operasyonların başında geliyor.

Burun estetiğinin daha önceleri bir ünlüye benzemek amacıyla yapıldığını belirten Demirbilek, böyle hastalara her zaman bunun yanlış olduğunu anlattığını ve kendilerine yakışan burun hangisiyse onu yaptığını söyledi.

Burun estetiği yapılırken aynı zamanda nefes alma ile ilgili sorunları da ortadan kaldırdıklarını açıklayan Demirbilek, yapılan operasyonla hastanın eğer nefes almasında zorun varsa onu düzelttiklerini ve hastanın kendini görsel açıdan iyi hissedeceği burun şeklini yaptıklarını anlattı.

Estetik operasyonların artık lüks olmaktan çıktığına değinen Demirbilek, fiyatların da düşmesi ile talebin çok artığını söyledi. Fiyatların düşmesi ile estetik operasyon yapanlarında sayısının arttığına vurgu yapan Demirbilek, hastaların gidecekleri doktoru iyi araştırmaları gerektiğine dikkat çekerek, eğer tanıyıp güvendikleri doktor varsa onun tavsiye ettiği birine veya internetten araştırarak doktora gitmek gerektiği söyledi.

Haber7

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
02.05.2025
00:02
Başkan Arıkan zam müjdesini 1 Mayıs`ta verdi
Başkan Arıkan zam müjdesini 1 Mayıs'ta verdi
Toplu iş sözleşmesine yüzde 40 oranında zam yaptıklarının müjdesini veren Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan; 'Emeği ve alın teriyle çalışan tüm işçi kardeşlerimize hayırlı olsun.'
01.05.2025
23:56
Bingöl`de rüzgâr ortalığı birbirine kattı!
Bingöl'de rüzgâr ortalığı birbirine kattı!
Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü'nün yaptığı uyarı sonrası Bingöl'de akşam üstü etkili olan kuvvetli rüzgâr birçok noktada çatıları uçurdu. Yeşilyurt Mahallesi'nde 5 katlı bir apartmanın fırtınada uçan çatısı, sitenin bahçesindeki çocuğun üzerine düştü.
01.05.2025
23:55
Sağlık Bakanlığı Bingöl`e kaç işçi alacak?
Sağlık Bakanlığı Bingöl'e kaç işçi alacak?
Sağlık Bakanlığı, Bingöl de dahil olmak üzere Türkiye genelinde toplam 3.658 sürekli işçi alımı gerçekleştirecek. Başvurular, 5-9 Mayıs 2025 tarihleri arasında İŞKUR üzerinden yapılacak. Bingöl'e ayrılan kontenjan ve görev tanımları ise şöyle;
01.05.2025
23:53
Başkan Arıkan ‘şehrin kaderini değiştirecek` diyerek anlattı
Başkan Arıkan 'şehrin kaderini değiştirecek' diyerek anlattı
350 dönümlük askeri alanın devri noktasında Millî Savunma Bakanlığı ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığıyla protokol çalışmalarını sürdürdüklerini kaydeden Başkan Arıkan; 'Üzerine en yoğun çalıştığımız bu projeyle şehrimizi daha yaşanabilir daha modern hale getireceğiz. Yollarıyla, kavşaklarıyla, park ve sosyal yaşam alanlarıyla 226 dönümü sosyal donatı alanı; 124 dönümü ise ticari ve konut alanı olarak planlıyoruz.'
01.05.2025
23:52
12Bingölspor`dan çağrı! Formanız lisanslı olsun
12Bingölspor'dan çağrı! Formanız lisanslı olsun
3.Lig'e yükselen 12Bingölspor'dan kamuoyuna çağrı! 'Kulübümüzün adını ve logosunu kullanarak sahte forma ve ürün satışı yaptığı üzülerek görülmektedir. Bu kişi ve kurumlar hakkında yasal süreç başlatılacak. Unutmayalım ki her alınan lisanslı forma, kulübümüzün geleceğine atılan bir adımdır.'
01.05.2025
23:50
Bingöl`de
Bingöl'de 'Ceviz Çalıştayı'
Bingöl Üniversitesi Ziraat Fakültesi, Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve BİNYAD iş birliğiyle 'Memleketinde Dikili Bir Cevizin Olsun' temasıyla düzenlenen çalıştayda katılımcılar, cevizde coğrafi işaret çalışmaları ve ihracat olanaklarının artırılması yönünde ortak hedefler belirledi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın