KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
07 Temmuz 2026 Salı
°C

Çocuklarımız değil okullar engelli!

Eğitim İlke-Sen, Dünya Engelliler Günü vesilesiyle yaptığı basın açıklamasında okulların, park, oyun ve spor alanlarının öğrenciler için engel olmaktan çıkarılması çağrısı yaptı. Özlük: “Yeni yapılan okul binalarında dahi engelli öğrencilerin ve çalışanların göz ardı edilmesi, basit bir ihmal olarak açıklanamaz” dedi.

Çocuklarımız değil okullar engelli!
04 ARALIK 2012 SALI 06:32
0
1703
0
AA aa

İlkeli Eğitim ve Bilim Çalışanları Dayanışma Sendikası (Eğitim İlke-Sen) adına bir basın açıklaması yapan Kurucu Genel Başkan Doğan Özlük, engellilerin özel bir günde hatırlanıp sonrasında sorunlarıyla baş başa bırakılmasının doğru olmadığını belirterek “Engellilik, gündemden düşürülecek bir konu değil. Sadece rakamlar dahi sorunun derinliğini göstermeye yetiyor: Ülke nüfusunun yaklaşık yüzde 13'ünün engelli insanlardan oluştuğu belirtiliyor. Dünya genelinde yaklaşık 1 milyar insan, hayatını engelli olarak sürdürüyor. Engelli bireyler için en büyük engellerden birisi ise eğitime erişim noktasında ortaya çıkmaktadır. Yeni yapılan okul binalarında dahi engelli öğrencilerin ve çalışanların göz ardı edilmesi, basit bir ihmal olarak açıklanamaz. Dahası eski okullar da aradan geçen zamana rağmen özellikle bedensel engelli öğrenciler için uygun mekânlara dönüştürülememiştir.” dedi.

Eğitim İlke-Sen adına yapılan basın açıklamasında okulların, park, oyun ve spor alanlarının engelli öğrencilerin rahat ve kolay kullanımına hazır hale getirilmesi çağrısı yapılarak “Engelli öğrencilere servis araçlarına iniş-binişte, okullarda üst katlardaki sınıflarına çıkışta sorun yaşamaya devam etmektedir. Sınıflardan laboratuvarlara, atölyelerinden spor salonlarına kadar her yerde engelli öğrencilerin özel halleri yok sayılmaya devam ediyor. Böylece okullar baştan aşağı bir engele dönüşüyor. Bu konuda bir an önce tüm okul binaların engellilerin rahat ve kolay kullanımına uygun hale getirilmesi gerektiğini hatırlatmak istiyoruz. Aynı şekilde çocuklarımız parklarda, spor alanlarında ve bahçelerde de benzer sorunlarla karşılaşıyor. Dünyada engellilere dönük özel park ve eğlence alanlarının yapıldığını biliyoruz. Yerel yönetimlerimize, böyle bir imkândan çocuklarımızı mahrum bırakmamaları çağrısı yapıyoruz.” denildi ve bu konuda kalıcı çözümlerin bir an önce üretilmesi gerektiği ifade edildi. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
07.07.2026
13:31
Servi`de dut pekmezi mesaisi başladı!
Servi'de dut pekmezi mesaisi başladı!
Bingöl'ün Genç ilçesine bağlı Servi köyünde yaz mevsimiyle birlikte dut pekmezi mesaisi başladı. Tamamen geleneksel yöntemlerle ve el emeğiyle hazırlanan pekmez, günler süren zahmetli bir sürecin ardından sofralara ulaşıyor.
07.07.2026
12:09
Bingöl Umut Kervanı`ndan haziran ayında 3,8 milyon TL`lik yardım
Bingöl Umut Kervanı'ndan haziran ayında 3,8 milyon TL'lik yardım
Bingöl Umut Kervanı Derneği, 2026 yılı haziran ayı faaliyet raporunu açıkladı. Dernek, yurt içi ve yurt dışındaki ihtiyaç sahiplerine toplam 3 milyon 796 bin 291 TL tutarında ayni ve nakdi yardım ulaştırdığını duyurdu.
07.07.2026
11:26
Bingöl`deki feci kazada 3 kişi hayatını kaybetti
Bingöl'deki feci kazada 3 kişi hayatını kaybetti
Bingöl'ün Yayladere ilçesinde meydana gelen trafik kazasında pikabın uçuruma yuvarlanması sonucu 3 kişi yaşamını yitirdi, 2 kişi ise yaralandı. Hayatını kaybedenlerin Diyarbakır'ın Hani ilçesi nüfusuna kayıtlı olduğu öğrenildi.
06.07.2026
18:49
12Bingölspor`da aday çıkmadı! Sitemler sloganlarla haykırıldı
12Bingölspor'da aday çıkmadı! Sitemler sloganlarla haykırıldı
Bugün Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nde ASKF Başkanı Ali Ekber Alimoğlu'nun divan başkanlığını yaptığı 12Bingölspor Olağan Üstü Kongresine, Eski Başkan M.Engin Özturan da katıldı. Özturan, takıma sahip çıkılmaması konusundaki sitemini paylaşırken, beklenen aday çıkmaması üzerine evraklar imzalanarak kulübün Bingöl Valiliği'ne devri kararı alındı. Evraklar yarın Valiliğe teslim edilecek ve kayyum atanacak.
06.07.2026
17:52
Bingöl`de yol ve kaldırımlarda kapsamlı yenileme
Bingöl'de yol ve kaldırımlarda kapsamlı yenileme
Bingöl Belediyesi, 2026 yılı yatırım programı kapsamında 42 bin tonu aşkın BSK asfalt uygulaması ve 26 bin metrekareyi bulan parke-bazalt kaldırım çalışmasıyla şehir genelinde yol ve kaldırımları yeniliyor. Ayrıca bazı bölgelerde dekoratif aydınlatmalar da yapılacak.
06.07.2026
17:37
Sosyal yardım ödemelerine zam
Sosyal yardım ödemelerine zam
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, temmuz ayı memur maaş katsayısındaki artışla birlikte sosyal yardım ödemelerinin de yükseltildiğini açıkladı. Yaşlı aylığı, engelli aylıkları, evde bakım yardımı, SED desteği ve koruyucu aile ödemeleri yeni tutarlar üzerinden hesaplara yatırılacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın