KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
09 Mayıs 2025 Cuma
°C

Çocuklarımızı aşıyla korumalıyız

Bingöl İl Sağlık Müdürü Cihan Tekin, her insanın sağlıklı ve hastalıksız yaşama hakkı olduğunu belirterek, &';Bu da büyük oranda aşılama ile sağlanmaktadır. Bebeklerimizi ve çocuklarımızı aşılatarak, onları aşıyla önlenebilir hastalıklara karşı korumalıyız” dedi.

Çocuklarımızı aşıyla korumalıyız
04 MAYIS 2011 ÇARŞAMBA 08:56
0
1886
0
AA aa

Bingöl İl Sağlık Müdürü Cihan Tekin, ‘6. Avrupa Aşı Haftası' nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, aşılama hizmetlerinin, insanların enfeksiyona yakalanma risklerinin en yüksek olduğu dönemden önce onları aşılayarak, hastalıklara yakalanmalarını önlemek amacı ile yürütülen en temel koruyucu sağlık hizmeti olduğunu söyledi.

 
Her insanın sağlıklı ve hastalıksız yaşama hakkı bulunduğunu ifade eden Tekin, bunun da büyük oranda aşılama ile sağlandığına dikkat çekerek, bebekleri ve çocukları aşılatarak onları aşıyla önlenebilir hastalıklara karşı korumamız gerektiğini vurguladı.
 
Son yıllarda ülkemizde aşılama hizmetlerinde önemli gelişmeler kaydedildiğini dile getiren Tekin, “2005 yılı sonuna kadar sadece 7 hastalığa (difteri, boğmaca, tetanos, çocuk felci, kızamık, hepatit-B, verem) karşı aşılama yapılırken, 2006 yılında bütün sağlık kuruluşlarında uygulanmaya başlanan 'Hib, kızamıkçık, kabakulak' aşıları ile aşısı yapılan hastalık sayısı 10'a yükselmiştir. 2008 yılı başından itibaren ise asellüler boğmaca aşısını içeren 'DaBT-İPA-Hib' aşıları tek enjektör içinde uygulanmaya başlanmış, böylece bir seferde 5 hastalığa karşı aşılama yapılması sağlanmıştır. 2008 yılı kasım ayından itibaren 'konjuge pnömokok' aşısı (KPA) takvime eklenmiş ve aşı ile koruma sağlanan hastalık sayısı 11'e yükselmiştir” diye konuştu.
 
Türkiye'de aşılama oranlarının, Dünya Sağlık Örgütü Avrupa Bölgesi Ülkeleri ve Avrupa Birliği ülkeleri ortalamasından yüksek olduğuna vurgu yapan Tekin, “Dünya Sağlık Örgütü Avrupa Bölgesi, 2005 yılında aşılanmanın desteklenmesi için "Aşı Haftası" yapılmasına karar vermiştir. Böylece ilk aşı haftası 2005 yılı ekim ayında yapılmıştır. Bu kapsamda her yıl düzenlenen ''Avrupa Aşı Haftası'' etkinliklerine ülkemiz de katılmıştır” dedi.
 
Tekin, “23 Nisan - 06 Mayıs 2011 tarihlerinde gerçekleştirilecek olan 6. Avrupa Aşı Haftası etkinlikleri çerçevesinde, sağlık personelinin aşılama hizmetleri konusunda bilgilendirilmesi, toplumun aşılama konusunda duyarlılığının arttırılması, eksik aşısı olan çocuklar ile aşısız çocukların (0-5 yaş) aşılarının tamamlanması hedeflenmektedir. Bu amaçlara ulaşmak için tüm ilçelerimizde etkinlikler düzenlenmekte olup, halkımızın konuya duyarlılığının artması, sağlık personelinin bilgilendirmesi ve eksik aşılı çocukların tespit edilerek aşılarının tamamlanması sağlanacaktır” şeklinde konuştu.
 
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
08.05.2025
17:07
YKS-LGS`ye hazırlanan adaylara öneri!
YKS-LGS'ye hazırlanan adaylara öneri!
YKS ve LGS için geri sayım başladı. Yoğun hazırlık içindeki adaylara bu süreçteki stresle baş etmeye yönelik tavsiyelerde bulunan Öğrenci Koçu ve Eğitim Danışmanı Hamza Ayan, uygulanmasını tavsiye ettiği yöntemler sayesinde sürecin daha sakin ve kontrollü geçirilmesine yardımcı olacağını vurguladı.
08.05.2025
16:37
Bingöl`de okullar arası münazara yarışması
Bingöl'de okullar arası münazara yarışması
İl Finalinde toplam 8 öğrenci, temsil ettikleri eğitim bölgeleri adına bilgi ve hitabet yeteneklerini ortaya koydu.
08.05.2025
16:36
Bingöl`de 193 tüketici başvurusu karara bağlandı
Bingöl'de 193 tüketici başvurusu karara bağlandı
Bingöl'de nisan 2025'te Tüketici Hakem Heyeti'nce 193 başvuru karara bağladı. Vali Ahmet Hamdi Usta: 'Haksız fiyat artışları, fiyat etiketi, fiyat listeleri, raf- kasa fiyat farkları, aldatıcı, yanıltıcı indirimler ve tüketici mağduriyetlerine karşı her zaman yanınızdayız' dedi.
08.05.2025
16:35
Bingöl`de ruhsatsız silah ele geçirildi
Bingöl'de ruhsatsız silah ele geçirildi
Bingöl'de polis ekiplerince düzenlenen uygulamada 1 adet ruhsatsız silah ele geçirildi.
07.05.2025
19:09
Bingöl`de iki araç çarpıştı: 2`si Ağır 7 Yaralı
Bingöl'de iki araç çarpıştı: 2'si Ağır 7 Yaralı
Bingöl'ün Karlıova ilçesinde iki aracın çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 2'si ağır 7 kişi yaralandı. Kaza anı güvenlik kameralarına yansıdı.
07.05.2025
19:00
‘Farklı Perspektiflerde Bingöl`ün Deprem Gerçeği` konferansı
'Farklı Perspektiflerde Bingöl'ün Deprem Gerçeği' konferansı
Bingöl Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenecek 'Farklı Perspektiflerde Bingöl'ün Deprem Gerçeği' konulu konferansta, alanında uzman isimler önemli sunumlar yapacaklar.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın