KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
04 Kasım 2026 Çarşamba

Çocuklarımızı aşıyla korumalıyız

Bingöl İl Sağlık Müdürü Cihan Tekin, her insanın sağlıklı ve hastalıksız yaşama hakkı olduğunu belirterek, &';Bu da büyük oranda aşılama ile sağlanmaktadır. Bebeklerimizi ve çocuklarımızı aşılatarak, onları aşıyla önlenebilir hastalıklara karşı korumalıyız” dedi.

Çocuklarımızı aşıyla korumalıyız
04 MAYIS 2011 ÇARŞAMBA 08:56
0
2205
0
AA aa

Bingöl İl Sağlık Müdürü Cihan Tekin, ‘6. Avrupa Aşı Haftası' nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, aşılama hizmetlerinin, insanların enfeksiyona yakalanma risklerinin en yüksek olduğu dönemden önce onları aşılayarak, hastalıklara yakalanmalarını önlemek amacı ile yürütülen en temel koruyucu sağlık hizmeti olduğunu söyledi.

 
Her insanın sağlıklı ve hastalıksız yaşama hakkı bulunduğunu ifade eden Tekin, bunun da büyük oranda aşılama ile sağlandığına dikkat çekerek, bebekleri ve çocukları aşılatarak onları aşıyla önlenebilir hastalıklara karşı korumamız gerektiğini vurguladı.
 
Son yıllarda ülkemizde aşılama hizmetlerinde önemli gelişmeler kaydedildiğini dile getiren Tekin, “2005 yılı sonuna kadar sadece 7 hastalığa (difteri, boğmaca, tetanos, çocuk felci, kızamık, hepatit-B, verem) karşı aşılama yapılırken, 2006 yılında bütün sağlık kuruluşlarında uygulanmaya başlanan 'Hib, kızamıkçık, kabakulak' aşıları ile aşısı yapılan hastalık sayısı 10'a yükselmiştir. 2008 yılı başından itibaren ise asellüler boğmaca aşısını içeren 'DaBT-İPA-Hib' aşıları tek enjektör içinde uygulanmaya başlanmış, böylece bir seferde 5 hastalığa karşı aşılama yapılması sağlanmıştır. 2008 yılı kasım ayından itibaren 'konjuge pnömokok' aşısı (KPA) takvime eklenmiş ve aşı ile koruma sağlanan hastalık sayısı 11'e yükselmiştir” diye konuştu.
 
Türkiye'de aşılama oranlarının, Dünya Sağlık Örgütü Avrupa Bölgesi Ülkeleri ve Avrupa Birliği ülkeleri ortalamasından yüksek olduğuna vurgu yapan Tekin, “Dünya Sağlık Örgütü Avrupa Bölgesi, 2005 yılında aşılanmanın desteklenmesi için "Aşı Haftası" yapılmasına karar vermiştir. Böylece ilk aşı haftası 2005 yılı ekim ayında yapılmıştır. Bu kapsamda her yıl düzenlenen ''Avrupa Aşı Haftası'' etkinliklerine ülkemiz de katılmıştır” dedi.
 
Tekin, “23 Nisan - 06 Mayıs 2011 tarihlerinde gerçekleştirilecek olan 6. Avrupa Aşı Haftası etkinlikleri çerçevesinde, sağlık personelinin aşılama hizmetleri konusunda bilgilendirilmesi, toplumun aşılama konusunda duyarlılığının arttırılması, eksik aşısı olan çocuklar ile aşısız çocukların (0-5 yaş) aşılarının tamamlanması hedeflenmektedir. Bu amaçlara ulaşmak için tüm ilçelerimizde etkinlikler düzenlenmekte olup, halkımızın konuya duyarlılığının artması, sağlık personelinin bilgilendirmesi ve eksik aşılı çocukların tespit edilerek aşılarının tamamlanması sağlanacaktır” şeklinde konuştu.
 
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
03.11.2026
22:41
Muhtar dinmeyen silah seslerine isyan etti: `Burası sizin spor kompleksiniz değil!`
Muhtar dinmeyen silah seslerine isyan etti: 'Burası sizin spor kompleksiniz değil!'
Bingöl'de dağ keçilerinin yoğun olarak yaşadığı Öreme bölgesinin bu yıl avcılığa açılmasına tepki gösteren Sudurağı Köyü Muhtarı Mahmut İnanır, gün boyu süren silah seslerinin köylüleri ve hayvanları tedirgin ettiğini, doğumuna günler kalan iki ineğin düşük yaptığını öne sürdü. 'Burası sizin spor kompleksiniz değil!' diyerek sitemini haykıran İnanır, kontrolsüz avcılığa tepki göstererek yetkililere denetim çağrısında bulundu.
03.11.2026
22:39
Bingöl`de Eğitim ve Araştırma Hastanesi için hazırlıklar değerlendirildi
Bingöl'de Eğitim ve Araştırma Hastanesi için hazırlıklar değerlendirildi
Sağlık Bakanlığı heyeti, Bingöl'de bölgesel kamu hastanelerinin mevcut durumunu değerlendirmek üzere toplantı gerçekleştirdi. Görüşmelerde, yakın zamanda hizmete açılması planlanan Bingöl Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin hazırlık süreci, tıbbi cihaz ve donanım ihtiyaçları ile sağlık hizmetlerinin kapsamı ele alındı.
03.11.2026
22:38
Hülakü, üreticilerin mağduriyetini SÜTAŞ yönetimine taşıdı
Hülakü, üreticilerin mağduriyetini SÜTAŞ yönetimine taşıdı
DEM Parti Bingöl Milletvekili Ömer Faruk Hülakü, mısır üreticilerinin yaşadığı sorunları yerinde dinleyerek çiftçilerin talep ve mağduriyetlerini SÜTAŞ Yönetim Kurulu'na iletti. Görüşmede üreticilerin beklentileri ve çözüm önerileri ele alındı.
03.11.2026
21:09
Bingöl tek yürek oldu! Efrayim bebek Dubai yolcusu
Bingöl tek yürek oldu! Efrayim bebek Dubai yolcusu
Bingöl'de SMA hastası Efrayim Gökalp'in tedavisi için başlatılan yardım kampanyası, hayırseverlerin desteğiyle tamamlandı. Kent Meydanı'nda düzenlenen balon uçurma etkinliğiyle sevinç paylaşılırken, Efrayim bebek üç aylık tedavi süreci için ailesiyle birlikte Dubai'ye uğurlanacak.
03.11.2026
14:51
WhatsApp kullanıcılarına kritik uyarı: Hesabınız siz fark etmeden ele geçirilebilir!
WhatsApp kullanıcılarına kritik uyarı: Hesabınız siz fark etmeden ele geçirilebilir!
Siber güvenlik uzmanları, WhatsApp ve Telegram gibi mesajlaşma uygulamalarını hedef alan hesap ele geçirme ve dolandırıcılık girişimlerine karşı uyardı. Özellikle güncellenmeyen iOS cihazlarda güvenlik riskine dikkat çeken uzmanlar, doğrulama kodlarının paylaşılmaması ve iki aşamalı doğrulamanın etkinleştirilmesi gerektiğini vurguladı.
03.11.2026
14:37
Araç sahiplerine yeni MTV faturası! 2027`de kim, ne kadar ödeyecek?
Araç sahiplerine yeni MTV faturası! 2027'de kim, ne kadar ödeyecek?
Yeniden değerleme oranının yüzde 27,83 olarak açıklanmasıyla 2027 yılında Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) tarifesi de şekillendi. Cumhurbaşkanı tarafından farklı bir oran belirlenmemesi halinde araç sahipleri yeni yılda daha yüksek MTV ödeyecek. İşte motor hacmi, araç yaşı ve matrahına göre 2027 MTV ücretleri…
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın