KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
29 Haziran 2025 Pazar
°C

Çocuklarımızın hayatı riskte

Bingöl-Genç yolu İçmeler mevkiinde TOKİ tarafından yapılan konutların çevresinde gerekli tedbirler alınmadığı için çocukların hayatlarının risk altında olduğunu söyleyen Yener, beton santralinin de hangi izinle kurulduğunu sordu.

Çocuklarımızın hayatı riskte
06 AĞUSTOS 2013 SALI 01:52
0
3234
0
AA aa

İçmeler mevkiinde Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı'nca yaptırılan konutların çevresinde güvenlik sorunu yaşandığı, uyarı levha ve işaretlerinin bulunmadığı, bunun da hayati risklere sebebiyet verdiği belirtildi.

HER ŞEY ALLAH'A EMANET!

İnşası devam eden konutların çevresinde binaların oturumu için 10 metrelik bir uçurum oluşturulduğu ancak burada tedbir alınmadığını belirten çevre sakinlerinden Ali Haydar Yener: “İçmeler TOKİ artık yeni bir yaşam alanı oldu. Bölgede yüzlerce çocuk var. Yeni inşaatlar da devam ediyor fakat yeterli tedbir alınmıyor. Uçurum oluşturuyorlar ama bir tedbir almak kimsenin aklına gelmiyor. Her şey Allah'a emanet! Çocuklarımızdan biri buradan düşerse hesabını kim verecek? Kapımızın yanında yüksek vinçler çalışıyor ama yine önlem alan yok. TOKİ'den iş alan firmaların sıradan firmalardan bir farkı olması lazım. TOKİ'nin ve kontrolör teknik personelin bu hususlara daha dikkat etmesi lazım. Gereken uyarıyı anne babalar olarak yapıyoruz ama devletin yetkili mercileri devreye girmeyene kadar kimsenin vatandaşı umursadığı yok. Bu yüzden devlet yetkililerimizi bu hususta müdahaleci olmaya davet ediyoruz” dedi.

“FİRMAYI DEĞİL VATANDAŞI KORUYUN!”

İnşaat alanında beton santrali kurulmasını da eleştiren Yener, çıkan tozdan ve gürültüden dolayı ciddi rahatsızlık yaşadıklarını söyledi. Yaşam alanı bitişiğindeki inşaat alanında beton santrali kurulmasının kimi izniyle sağlandığının bilinmediğini ifade eden Yener: “Belediyeye soruyoruz ‘mücavir alan değil' deyip bilgilerinin olmadığını söylüyorlar. İl Özel İdaresi'ne soruyoruz ‘müteahhit firmaya ulaşamıyoruz' diyorlar. Bu nasıl bir anlayıştır çözemedik. Her dileyen keyfine göre iş yapabiliyor mu bu memlekette? Tozdan, gürültüden rahat vermiyorlar. Evlerin bitişiğinde beton santralini kabul eden bir yetkili varsa, biz de kabul edelim. Tedbirlerin alınması ve beton santralinin farklı bir alana taşınması için yetkilileri duyarlı olmaya ve soruna müdahale etmeye ve en önemlisi, müteahhit firmaları korudukları kadar vatandaşı korumaya davet ediyoruz” diye konuştu. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın