KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
24 Nisan 2026 Cuma
°C

Çocuklarınızı sigaraya karşı koruyun

Sağlık Müdürlüğü Tütün Kurulu Komisyonu tarafından yapılan açıklamada, anne-babalara; çocuklarını sigaraya karşı korumaları uyarısında bulunuldu.

Çocuklarınızı sigaraya karşı koruyun
17 KASIM 2007 CUMARTESİ 09:59
0
1046
0
AA aa
Sigaranın, dünyadaki en önemli önlenebilir ölüm nedeni olduğunun belirtildiği açıklamada, Türkiye'de sigaraya bağlı hastalıklar nedeniyle her yıl yaklaşık 100 bin kişinin öldüğü vurgulandı.
Sigaraya başlamada 11–15 yaş dönemi çok önemli olduğundan, bu yaştaki çocukların özellikle korunması gerektiğinin aktarıldığı açıklamada, sigara içiminin çocuklar üzerindeki zararlı etkileri şöyle özetlendi.
* Eğer anne ve baba sigara içiyorsa, çocukların sigara içme ihtimali anne ve babası içmeyenlere göre üç kat daha fazladır.
* Sigara içen çocuklarda daha sık akciğer hastalıkları görülmektedir.
* Gençlik yıllarında içilen sigara akciğerlerde kalıcı zararlara ve genetik değişikliklere neden olmaktadır.
Sigara kullanan öğrencilerin bölgelere göre dağılım yüzdeliklerinin yer aldığı açıklamada, en fazla kullanımın doğu bölgelerinde olması dikkat çekti. Büyükşehirlerde erkek öğrencilerin sigara kullanımı yüzde 8,2 olarak görülürken bu durumun doğuda yüzde 16,3 olarak göze çarptı. Yine büyük şehirlerde kız öğrencilerin sigara kullanımının yüzde 5 olarak yer aldığı açıklamada, bu oran doğu bölgelerinde yüzde 6,2 olarak gösterildi.
Sigaranın, toplumda olduğu kadar sağlık çalışanları arasında da oldukça yaygın bir sorun olduğuna dikkat çekilen açıklamada, son araştırmalarda sağlık çalışanlarının sigara kullanımının toplumun birçok kesiminden daha sık olduğunun gözlendiği kaydedildi.
Bu bağlamda Sağlık Bakanlığı ve Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ)'nün, sağlık çalışanları arasında tütün kullanım sıklığının tespitine yönelik bir araştırmayı tüm ülke genelinde başlattığının belirtildiği açıklamada şu ifadelere yer verildi.
“Sağlık Müdürlüğü Tütün Kontrol Kurulumuz da bu araştırmanın ilimizde yapılmasını sağlamıştır. Araştırma kapsamında Sağlık Bakanlığı'nın belirlediği sağlık personelimize anket uygulanmış, aynı zamanda sağlık personelimizin bulunduğu kurumların idareci ve personeliyle konu hakkında fikir alışverişinde bulunulmuştur. Bu çerçevede ilimizde hizmet veren Bingöl Devlet Hastanesi, Bingöl Yenişehir Devlet Hastanesi, Bingöl Doğum ve Çocuk Bakımevi, Genç Devlet Hastanesi, Karlıova İlçe Entegre Hastanesi ve il merkezindeki personelimiz ziyaret edilmiş ve görüşleri alınmıştır. Araştırmanın sonuçları Bakanlığımız tarafından kamuoyuna duyurulacaktır.”
 

 

 



BingolOnline / Bingöl Kent Haber
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
23.04.2026
22:02
Bingöl UMKE`ye Dünya Sağlık Örgütü Bayrağı!
Bingöl UMKE'ye Dünya Sağlık Örgütü Bayrağı!
Bingöl UMKE Lojistik, Eğitim ve Operasyon Merkezi, uluslararası verifikasyon sürecini tamamladı. Düzenlenen törende Dünya Sağlık Örgütü bayrağı teslim edilirken, merkezin üç farklı EMT yapısıyla dünyada bir ilke imza attığı vurgulandı.
23.04.2026
21:52
Vali Çelik makamını Muhammed Selim`e devretti
Vali Çelik makamını Muhammed Selim'e devretti
Bingöl Valisi Cahit Çelik, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında koltuğunu Muhammed Selim Kısa'ya devretti.
23.04.2026
18:14
Ilıcalar Bölgesinin Sorunları Meclis Gündeminde
Ilıcalar Bölgesinin Sorunları Meclis Gündeminde
HÜDA PAR Gaziantep Milletvekili Şahzade Demir, TBMM'de yaptığı konuşmada Bingöl merkez Ilıcalar beldesi ve çevre köylerde yaşanan yol, su, eğitim ve sağlık sorunlarının çözülmesini istedi.
23.04.2026
18:00
Okullarda
Okullarda '7 basamaklı güvenlik modeli' dönemi başlıyor
Şanlıurfa Siverek ve Kahramanmaraş'ta peş peşe yaşanan, 10 kişinin hayatını kaybettiği okul katliamlarının ardından İçişleri Bakanlığı harekete geçti. İçişleri Bakanı Mustafa Çitfçi'nin talimatıyla okullardaki güvenlik zafiyetlerini ortadan kaldırmak amacıyla '7 Basamaklı Okul Güvenlik Modeli' hayata geçiriliyor. Yeni sistemle her okulda özel bir 'Güvenlik Kurulu' oluşturulacak.
23.04.2026
17:42
Bingöl UMKE Uluslararası Arenaya Açılıyor
Bingöl UMKE Uluslararası Arenaya Açılıyor
Bingöl'de kurulan UMKE Lojistik, Eğitim ve Operasyon Merkezi, üç farklı EMT verifikasyonunun aynı anda gerçekleştirildiği ilk merkez olarak uluslararası alanda dikkat çekti. Dünya Sağlık Örgütü ve Azerbaycan'dan ekipler süreci yerinde takip etti.
22.04.2026
15:48
‘Yerel Kalkınma Hamlesi`yle Bingöl`e Yatırım Fırsatı
'Yerel Kalkınma Hamlesi'yle Bingöl'e Yatırım Fırsatı
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın Yerel Kalkınma Hamlesi Teşvik Programı kapsamında TRB1 Bölgesi'nde yatırımcılara 301 milyon TL'ye kadar destek sağlanacak. Programda Bingöl için hayvancılık, arı ürünleri, su ürünleri ve termal turizm yatırımları öncelikli alanlar arasında yer aldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın