KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
20 Aralık 2025 Cumartesi
°C

Çok güçlü bir adayla geliyoruz

Saadet Partisi (SP) Bingöl İl Başkanı Atik Korkutata, çok güçlü, donamlı ve Bingöl'ün toplum önderleri denilen eşraf ve hanedan kişilerin görüşleri alınarak karar verilen bir adayla   seçime gireceklerini söyledi

Çok güçlü bir adayla geliyoruz
15 OCAK 2009 PERŞEMBE 10:25
0
5827
0
AA aa
Bugün genel merkezleri tarafından Ankara'da Refah ve Fazilet Partisi döneminde belediye başkanlığı yapmış kişilere yönelik bir toplantı yapılacağını söyleyen İl Başkanı Korkutata, isim vermeden eski Bingöl belediye Başkanı Bedri Tuğ'dan bahsederek; “ Düşündüğümüz adayımız, ilimizde başkanlık yapmış tecrübe görmüş halkın beğenisini kazanmış, borçlu aldığı belediyeyi paralı bir şekilde devretmiştir. Bu onun artılarıdır. Bizim camiamıza mensuptur. Hiçbir partiye müracaat etmemiştir. Hiçbir yere tevessül etmemiştir. Bizimde sevdiğimiz beğendiğimiz halk tarafından, toplumun kanaat önderleri tarafından kabul gören bir insandır” ifadelerini kullandı
Milli Görüş dönemindeki belediyelerin tümünde “Rüşveti alan da Mel'undur veren de” yazılı büyük levhaların bulunduğunu söyleyen Korkutata; “İşte bu arkadaşımız bu sözü kendisine şiar edinmiş,  bu tecrübeden geçmiş bir simadır. Biz zamanında Van'dan tutunda Edirne'ye kadar hiçbir milletvekilimiz mecliste yokken bile buralarda belediyeleri aldık. Niye aldık İşte bu “Rüşveti alan da  Mel'undur, verende” sözü ile aldık. Ama şimdi bakıyoruz o ifadeyi değiştirmişler “Rüşveti alan da memnun, verende” durumuna getirmişlerdir.  Bu meşakattir, bu delaletler, bu zulmettir. Bu işini ehline vermemektir. Bu hak değil de kuvvet üstünlüğü olanı göreve getirmektir. Biz bunun önüne geçmek için varız, bunun için geliyoruz. Bingöl'ün, memleketin, Müslümanların yoksulun elini tutacak mazlumun yanında olacak, mağdurun sesi ve kolu olacak bu hissiyetlere sahip, bu ilkeleri benimsemiş, önemsemiş bu simamız inşallah Bingöllü bu karanlıktan Saadet Partisi ile kurtaracaktır. İlin şerifi, ilin Emin'i, ilin mükemmeli olacak bir anahtarlarla inşallah o göreve gelecektir” değerlendirmesinde bulundu.  
“Şans bizden yana”
Mart 2009 tarihinde yapılacak yerel seçimlerde şansın Saadet Partisi'nden yana olduğunu vurgulayan SP İl Başkanı Korkutata, “Niye şans bizden yanadır? Çünkü hükümetin ve belediyenin icraatı ortadadır. Halkımız milletvekilleri, belediye başkanı, il genel ve belediye meclis üyelerinin tümünü bu partiden seçmiştir. Eğer Bingöl'ün şekli, nizamı, yerindeyse, herkes Bingöl'ü gıpta ile takip ediyorsa bizde şüphe ederdik ve burada bizim şansımız yoktur diyecektik. Ama bakıyoruz gıpta değil de herkes isyan ve hüsran gözüyle bakmaktadır. Demek ki bir ilin şerifi, bir ilin belediye ve milletvekilleri emin insanlar olmalıdır. Cebi dikik, kalbi açık, gözü ferasatle dolu bir insana ihtiyaç vardır şu anda. Bu insanda Saadet Partisi'nde mevcuttur. Bizim aday olan insanımız da bu özellikler mevcuttur” dedi.  
“Adayımız çok güçlü ve donanımlıdır”
Çok güçlü, donanımlı ve Bingöl'ün toplum önderleri denilen eşraf ve hanedan kişilerin görüşleri alınarak sundukları adaylarının, halkın layık olduğu, özlemi duyduğu bir insan olarak Bingöl Belediyesi'ni yönetmeye talip olduğunu söyleyen Korkutata; “Zaten halkımızda geçmişte yaptığımız işlerin, bizim teminatımız olduğunun farkındır. Şimdi belediye başkanlığına gidilsin, ey siz belediye çalışanları! Refah döneminde size yapılan veya size başkanlık yapan insandan memnun musunuz? deseniz. Muhakkak ki büyük bir çoğunluğu “Evet memnunduk. Maaşımızı zamanında alıyorduk. Belli bir nizam ve düzen vardı. Haksızlık değil, adalet vardı. Herkesin girebileceği, herkesin rahatlıkla gidip görüşebildiği bir sima vardı. Yoksulun, mağduru elinden tutan bir makam vardı” diyeceklerdir. Bunun aynısını halkımıza sorsak aynı cevabı halkımızda verecektir. İşte bizim geçmişimiz teminatımızdır. İşte bunun için, tekrar o düzeni, o adaleti ve o hizmeti getirmek için geliyoruz” ifadelerini kullandı.
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
19.12.2025
17:06
İlaç alacaklar aman dikkat! Fiyatlar artıyor
İlaç alacaklar aman dikkat! Fiyatlar artıyor
İlaç fiyatlandırmasında kullanılan euro kuru, Cumhurbaşkanı kararıyla yüzde 17 artırılarak 21,67 TL'den 25,33 TL'ye yükseltildi. Resmî Gazete'de yayımlanan kararla birlikte ilaç barem değerlerinde de güncellemeye gidildi.
19.12.2025
16:48
İRAP`ta Son Durum: Bingöl`de 40 Eylem Tamamlandı
İRAP'ta Son Durum: Bingöl'de 40 Eylem Tamamlandı
AFAD ev sahipliğinde düzenlenen İRAP Değerlendirme Toplantısı'nda, Bingöl'de afet risklerini azaltmaya yönelik yürütülen çalışmalar ele alındı; plan kapsamında belirlenen 99 eylemden 40'ının tamamlandığı açıklandı. 6 Şubat Depremleri Sonrası Bingöl'e yapılan acil yardım miktarı da açıklandı.
19.12.2025
16:28
Bingöl Umut Kervanı`ndan Benin`de Gönüllere Dokunan Yardım
Bingöl Umut Kervanı'ndan Benin'de Gönüllere Dokunan Yardım
Bingöl Umut Kervanı Derneği, hayırseverlerin bağışlarıyla Afrika'nın Benin ülkesinde yetim ve ihtiyaç sahibi onlarca aileye kalıcı ve acil yardımlar ulaştırdı.
19.12.2025
16:13
Atık malzemelerden kuluçka makinesi yaptı
Atık malzemelerden kuluçka makinesi yaptı
Bingöl'de civcivleri çok seven ancak temin edebilecek bir yer bulamayan elektrik mühendisi Enes Akgül, atık malzemelerden kuluçka makinesi yaparak kendi civcivlerini üretti.
19.12.2025
02:45
Bingöl`de Yeni Hastane İçin Sosyal Donatı Talebi
Bingöl'de Yeni Hastane İçin Sosyal Donatı Talebi
Bingöl'de yapımı süren yeni devlet hastanesinin, yalnızca sağlık hizmeti sunan bir yapı olmasının ötesinde; hasta ve hasta yakınlarını merkeze alan cami, refakatçi evi, kütüphane ve sosyal ikram alanlarını içeren sosyal donatılarla birlikte planlanması talep ediliyor.
19.12.2025
02:43
Bingöl Balında Verimliliği Artıracak Proje
Bingöl Balında Verimliliği Artıracak Proje
Fırat Kalkınma Ajansı'nın teknik desteği ve Bingöl Üniversitesi'nin akademik katkılarıyla yürütülecek çalışmada, arıcılıkta verimliliğin artırılması ve katma değerli üretimin güçlendirilmesi amaçlanıyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın