KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
30 Haziran 2026 Salı
°C

Çok okuyanla arkadaş olacak

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğünce ortaklaşa hazırlanan “Okuyorum Spor Yapıyorum” SODES Projesi kapsamında en çok kitap okuyan ve spor yapan öğrenciler ödüllendirildi. Vali Köşger, en çok kitap okuyan öğrenciyle arkadaş olacağı sözünü verdi.

Çok okuyanla arkadaş olacak
13 EKİM 2016 PERŞEMBE 00:56
0
1603
0
AA aa

Vali Güner Orbay Ortaokulu'nda uygulanan ‘Okuyorum Spor Yapıyorum' SODES Projesi kapsamında düzenlenen ödül törenine, Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger, İl Milli Eğitim Müdürü Kadri Engin, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Erdal Arıkan ile kurum müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

ÖĞRENCİLER ÖDÜLLENDİRİLDİ

20 öğrenciye kol saati, 90 öğrenciye de spor ayakkabı hediye edilen programda konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Kadri Engin, proje için okulun giriş katında Z kütüphane oluşturulduğunu söyledi.

Engin, “Yine bu kapsamda, kütüphanenin yanı sıra okulumuzu doğu kısmında yer alan ve atıl halde bulunan alanda 45*25 metrekarelik basketbol potaları, voleybol filesi ve hentbol kaleleri yerleştirdik. Adanın etrafı kapatılarak ilerleyen zamanlarda ışıklandırmaları da yapılacak. 2 Beden Eğitimi öğretmenimizin kontrolünde bu spor sahası kullanılacak. Ayrıca Türkçe Öğretmenlerimizin kontrolünde de öğrencilerimizin Z kütüphaneden istifade etmesi sağlanacak. Spor kompleksini oluşturan basketbol, voleybol ve hentbol etkinlikleri ile hedef kitlemizde yer alan öğrencilerimizin ve mahallemizde yaşayan çocuklarımızın, spora ve kitaba ulaşamamış yoksul çocuklarımızın faydalanmalarını sağlayacağız. Öğrencilerimizin medya okuryazarlığı konusunda yetkinleşmeleri, araştırma ve bilgiye ulaşma, bilgiyi paylaşma, zamanını verimli etkinliklere değerlendirme bilinç ve alışkanlıklarını kazandırmak da en

ARIKAN: “ÇOK ÖNEMLİ SPOR TESİSLERİ YAPILMAYA BAŞLANDI”

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Arıkan ise, “Toplumumuzun önemli bir kesimini oluşturan çocuklarımızın ve gençlerimizin serbest zamanlarını değerlendirmelerini sağlamak ve potansiyellerini gerçekleştirmelerini sağlamak amacıyla son zamanlarda öncelikle okullarımızda çok önemli spor tesisleri yapılmaya başlandı. İlimiz genelinde de gençlerimizin ve çocuklarımızın spor yapmaları amacıyla gerek kapalı, gerekse açık spor alanları yapılmıştır. Bugün burada da açılışını yapmış olduğumuz bu açık spor tesisimizin ve kütüphanemizin açılışına katılmaktan büyük memnuniyet duydum. Bu çalışmaların işbirliği içerisinde devam edeceğini ümit ediyorum. Bu güzel projede emeği geçen herkese teşekkür ediyor, projenin hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

EN ÇOK KİTAP OKUYANLA ARKADAŞ OLACAK

Programda konuşan Vali Köşger, en çok kitap okuyan öğrenciyle arkadaş olacağını söyledi. Köşger, “Okumak zihin sağlığımız için, düşünce sağlığımız için, yeni fikirler üretmemiz için, ülkemizin geleceğini daha iyi kurgulayabilmek için, geleceğe daha güvenle bakabilmek için önemlidir. Spor yapmak da; sağlıklı bedene sahip olmak için önemli. Sizin sağlığınıza, beden sağlığınıza önem verdiğimiz gibi, ruh sağlığınıza da, fikir sağlığınıza da önem veriyoruz. Sizin daha iyi, daha aydınlık geleceğe hazırlanmanız için kütüphaneler de açıyoruz. Bingöl'den güzel insanlar yetişiyor” dedi.

Geleceğin teminatı olan gençlere ne tür hizmet edilirse edilsin yeterli olmayacağını vurgulayan Vali Köşger, şunları söyledi: “Ben bu okulun öğrencilerini çok sevdim. Gözleri umut, aydınlık dolu gözleri var. Ülkemizin geleceğini sizlerle birlikte kurgulayacağız. Ülkenin geleceği en çok sizleri ilgilendiriyor. Sizler için ne tür hizmet yapsak, ne tür imkân sağlasak, kütüphaneler açsak, spor sahaları yapsak azdır. Burada gerçekleştirdiğimiz projenin, sizlerin geleceğini kurgulamada önemli ufuklar açmasını diliyorum. Hayırlara vesile olmasını diliyorum.”

En çok kitap okuyan öğrenci ile arkadaş olacağının sözünü veren Vali Köşger, “Birazdan basketbol, hentbol ve voleybol müsabakalarında dereceye giren öğrencilerimizi ve en çok kitap okuyan öğrencilerimizi ödüllendireceğiz. Valilik olarak bir projemiz daha var. Bu proje ile de her okuldan iyi kitap okuyan çocukları Valiliğimizde misafir ediyoruz ve kütüphanemizdeki kitaplardan istediklerini seçip okumalarını sağlıyoruz. Ayrıca ödül de veriyoruz ama o ödüller sürpriz olsun. Vali Güner Orbay Ortaokulu öğrencilerimizden de en çok kitap okuyan öğrenciler ile bizzat arkadaş olacağım. Dereceye giren bütün öğrencilerimizi tebrik ediyorum, başarılar diliyorum” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından dereceye giren öğrencilere hediyelerini veren Vali Köşger, programdan sonra Z kütüphanede ve spor kompleksinde incelemelerde bulundu.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
30.06.2026
00:09
Berdibek`in ziyareti umutlandırdı, Özturan son noktayı koydu:
Berdibek'in ziyareti umutlandırdı, Özturan son noktayı koydu: 'Artık yokum'
AK Parti Bingöl Milletvekili Feyzi Berdibek'in, 12Bingölspor'un eski Kulüp Başkanı Mehmet Engin Özturan'ı yeniden göreve dönmesi için ziyaret etmesi, spor camiasında umut oluşturdu. Ancak Bingöl Online'a konuşan Özturan, dönüş ihtimalini kesin ifadelerle reddetti.
30.06.2026
00:08
Bingöl`de iki yılanın dişi mücadelesi kamerada
Bingöl'de iki yılanın dişi mücadelesi kamerada
Bingöl Fotoğraf ve Sinema Derneği Başkanı Kenan Nihat Elçi, halk arasında 'Çukurbaşlı kara yılanı' olarak bilinen iki erkek yılanın dişi için verdiği mücadeleyi görüntüledi. Elçi, mücadele sırasında her iki yılanın da boyun kısmında yaralanmalar oluştuğuna dikkat çekti ve vatandaşları uyardı!
30.06.2026
00:07
Bingöl`de uyuşturucu operasyonu: 1 kişi tutuklandı
Bingöl'de uyuşturucu operasyonu: 1 kişi tutuklandı
Bingöl'de narkotik ekiplerinin düzenlediği operasyonda 54 gramdan fazla esrar ile 9 kök kenevir ele geçirildi. Gözaltına alınan 2 şüpheliden biri tutuklanırken, diğeri adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
30.06.2026
00:06
Bingöl`ü KKTC Gayrimenkul Zirvesi`nde temsil etti
Bingöl'ü KKTC Gayrimenkul Zirvesi'nde temsil etti
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin Girne kentinde düzenlenen Gayrimenkul Zirvesi'ne katılan Tüm Emlakçılar Derneği Bingöl Başkanı Serhat Bukan, zirvede edinilen bilgi ve deneyimleri Bingöl'deki emlak sektörü temsilcileriyle paylaşacaklarını belirterek, sektörün daha güçlü ve kurumsal bir yapıya kavuşması için çalışmalarını sürdüreceklerini söyledi.
30.06.2026
00:05
Genç`te Etüt Merkezi ve Halk Kütüphanesi için ilk kazma vuruldu
Genç'te Etüt Merkezi ve Halk Kütüphanesi için ilk kazma vuruldu
Genç Belediyesi'nin ilçeye kazandıracağı Etüt Merkezi ve Halk Kütüphanesi Projesi'nde yapım çalışmaları başladı. Yaklaşık 400 öğrenci kapasiteli merkezin, 2026-2027 eğitim öğretim dönemine yetiştirilmesi hedefleniyor.
30.06.2026
00:04
Trafik sigortasında yeni dönem yarın başlıyor!
Trafik sigortasında yeni dönem yarın başlıyor!
Zorunlu trafik sigortasında hasar, onarım ve tazminat süreçlerini baştan sona değiştirecek yeni düzenleme 1 Temmuz itibarıyla yürürlüğe giriyor. Araç değer kaybı başvuruları otomatik yapılacak, orijinal parça kullanımına yeni kurallar getirilecek, ağır hasarlı araçlar ve kaza yerini terk eden sürücüler için daha sıkı uygulamalar devreye alınacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın