KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
10 Haziran 2026 Çarşamba
°C

‘Çöp sorunu’ kokuyor!

Kesin çözümün getirilemediği ‘çöp sorunu' devam ediyor. Vatandaş, çözümsüzlüğe tepki gösterirken belediye yetkilileri sorun bulunmadığını ısrarla savunuyor

‘Çöp sorunu’ kokuyor!
29 AĞUSTOS 2007 ÇARŞAMBA 08:30
0
3185
0
AA aa
Bingöl'ün yıllardır devam eden ‘şehir temizliği sorunu' çözülmek bilmiyor. Cadde ve sokaklarda konteynır eksikliği nedeniyle çöpler yollara taşarken varolan konteynırların da devrilmiş şekilde yol kenarında görülmesi çözüm noktasında kör düğüm oluşturuyor.
Yenişehir Mahallesi'nde ortaya çıkan görüntülere tepki gösteren duyarlı vatandaşlar, sorunun şirketten ve otorite kuramayan belediye yönetiminden kaynaklandığını öne sürdü. Yollara taşan çöplerin modern şehircilik anlayışı ile bağdaşmadığını vurgulayan vatandaşlar, çözüm için yetkililerin harekete geçmesi ve girişimlerin sözde kalmaması gerektiğinin altını çizdiler.
Çöplerini gelişi güzel atanlara da tepki gösteren duyarlı vatandaşlar; “Hepimiz sorunun birer parçasıyız. Herkes üzerine düşen görevi yerine getirmeli. Belediye şirketi kontrol etmeli, şirket çöpleri düzenli toplamalı, vatandaşlar da çöpünü düzenli atmalı” diye konuştular.
Sorunun iletildiği belediye Başkan Yardımcısı Muhittin Bukan, sorunun, çalışmalar nedeniyle araçların sokaklara girememesinden dolayı yaşandığını söyledi.
İl Trafik Komisyonu kararı gereğince çöp araçlarının gündüz saatlerinde çarşı merkezine giremediğini aktaran Bukan, çöplerin düzenli toplandığını ancak yol ve kaldırım çalışmaları nedeniyle bazı cadde ile sokaklara araç giremediğinden 1 günlük gecikmenin yaşandığını belirtti.
Konteynır sisteminin kaldırılıp, poşet sistemini uygulanması için başlattıkları çalışmaların devam ettiğini aktaran Bukan, çöplerin poşetlenerek belirlenecek bölgelere konulacağını, böylece hem görüntü kirliliğinin oluşmayacağını hem de ekiplerin çöp toplama işlemlerinin kolaylaşacağını söyledi.




BingolOnline - Bingöl Kent Haber 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
09.06.2026
22:55
Bingöl`de Kültür-Saray Köprüsü İhale Ediliyor
Bingöl'de Kültür-Saray Köprüsü İhale Ediliyor
Bingöl Belediyesi, Kültür Mahallesi ile Saray Mahallesi'ni birbirine bağlayacak betonarme araç köprüsü ve bağlantı yolları için ihaleye çıkıyor. İki yaka arasındaki ulaşım hem kısalacak hem de zamandan tasarruf sağlanacak. Özellikle Devlet Hastanesi bağlantısı önemli bir avantaj sunacak.
09.06.2026
22:24
Kiğı`da kuruldu, üç ilçeye hizmet verecek!
Kiğı'da kuruldu, üç ilçeye hizmet verecek!
Kiğı İlçesi'nde Sosyal Hizmetler Müdürlüğü kuruldu, bugün itibariyle hizmete başladı. Yeni Müdürlük, Kiğı, Yayladere ve Adaklı'ya hizmet verecek. Ayrıca Yayladere ve Adaklı Kaymakamlıklarında irtibat kişileri görevlendirildi. Bu sayede ilçelerdeki vatandaşların il merkezine gelmesine gerek kalmayacak.
09.06.2026
21:09
Kiğı Kerek Deresi Projesi`ne start verildi
Kiğı Kerek Deresi Projesi'ne start verildi
Bingöl'ün Kiğı ilçesinde önemli mesire alanlarından Kerek Deresi için yapılan ihalenin ardından çalışmalara başlandı. İnşaat alanında incelemelerde bulunan Kiğı Belediye Başkanı Özüağ; 'Bölge hem güvenli hem de cazip bir yaşam alanına dönüşecek' dedi.
09.06.2026
20:16
Bingöl Milli Eğitim`den Velilere Uyarı: Ruhsatsız Kurslara Dikkat!
Bingöl Milli Eğitim'den Velilere Uyarı: Ruhsatsız Kurslara Dikkat!
Bingöl İl Milli Eğitim Müdürlüğü, yaz tatili öncesinde velilere önemli bir uyarıda bulunarak öğrencilerin yalnızca resmi izin ve ruhsata sahip özel öğretim kurumlarına yönlendirilmesi gerektiğini bildirdi.
09.06.2026
19:50
LGS için adaylara kritik uyarı:
LGS için adaylara kritik uyarı: 'Bu Hafta Hiçbir Şeyi Değiştirmeyin'
LGS'ye sayılı günler kala Uzman Psikolojik Danışman Nihat Ekincioğlu, öğrenci ve velilere önemli tavsiyelerde bulundu. Ekincioğlu, son haftada yeni çalışma yöntemleri denemek yerine mevcut düzenin korunması gerektiğini söyledi.
08.06.2026
19:26
20 Yıl 9 Ay Hapis Cezası Bulunan Firari Yakalandı
20 Yıl 9 Ay Hapis Cezası Bulunan Firari Yakalandı
Hakkında iki ayrı suçtan toplam 20 yıl 9 ay 2 gün kesinleşmiş hapis cezası bulunan bir hükümlü, Bingöl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü yakalandı. Şahıs, çıkarıldığı adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın