KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
28 Haziran 2026 Pazar
°C

Çöplük dumanı şehirden görünür oldu

Belediye şehir çöplüğünden tüten dumanlar şehrin görüntüsünde ve sağlığında tehlike arz ediyor.

Çöplük dumanı şehirden görünür oldu
03 TEMMUZ 2008 PERŞEMBE 11:04
0
1101
0
AA aa
Belediye şehir çöplüğünü yakarak Sanayi Sitesi, Kaleönü ve Saray Mahallesi bölgesini dumanla zehirlemeye devam ederken; çöplükten çıkan dumanlar şehir merkezinden de görünüyor.  

Çapakçur Deresi üstünde bulunan cafe ve restourantlarda dinlenmek için oturmaya giden vatandaşlar, çöplerden yükselen dumanların oluşturduğu eşsiz manzaraya alıştıklarını söylediler.

Tüm dünya dumansız hava sahasını desteklerken Bingöl her gün duman altı oluyor. Bingöl'ün üstü dumansız kalmıyor. Sanayi Sitesi, Kaleönü ve Saray Mahallesi bölgelerinin üstü belediyenin yaktığı şehir çöplüğü nedeniyle hemen hemen her gün duman kaplandığı kaydedildi.

Bingöl Belediyesi tarafından düzensiz olarak kullanılan çöp alanı İnsan sağlığını tehdit ederken suda yaşayan Canlılara da büyük ölçüde zarar veriyor.

Sanayi Sitesi yolu üzerinde bulunan Gayt köprüsü altına dere kenarına Bingöl Belediye tarafından bırakılan çöpler dere suyunun taşmasıyla beraber sürüklenip içindeki tehlike saçan tıbbi atıklar dahil bir yığın çöp birikintisi sırayla Ekinyolu, Çeltiksuyu, Sarıçiçek, Büyüktekören, Kemalan, Garip köyleri Genç İlçesi Murat Nehrinden geçerek Keban barajına dökülüyor ve bu süreçte hem çevre köy ve halkına hem Bingöl'e zarar verirken hem de baraja dökülmesi bir diğer açıdan tehlike oluşturuyor.


Bingöl Olay Gazetesi

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
27.06.2026
20:40
Çotla Dağı`nda Festival Coşkusu Yaşanacak
Çotla Dağı'nda Festival Coşkusu Yaşanacak
Doğayla iç içe bir gün geçirmek isteyenler, 5 Temmuz Pazar günü Genç ilçesindeki Çotla Dağı'nda buluşacak. Zıkte SÜRKAP tarafından ilk kez düzenlenecek Çotla Festivali'nde konserlerden geleneksel oyunlara, yarışmalardan yöresel ikramlara kadar gün boyu birçok etkinlik gerçekleştirilecek.
27.06.2026
20:39
TİMBİR`de Yeni Dönem Heyecanı
TİMBİR'de Yeni Dönem Heyecanı
Türk İnternet Medya Birliği (TİMBİR), 2. Olağan Genel Kurulu Ankara'da gerçekleşti. Dr. Süleyman Basa'nın yeniden Genel Başkanlığa, Bingöl temsilcisi Hakim Bayraktar'ın da yönetim kuruluna seçildiği Genel Kurulda, TİMBİR'in yeni dönem yol haritası da belirlendi.
27.06.2026
20:38
Rektör Çelik, TÜBA Asli Üyesi Seçildi
Rektör Çelik, TÜBA Asli Üyesi Seçildi
Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Çelik, Türkiye Bilimler Akademisi'nin (TÜBA) 63. Genel Kurulu'nda yapılan seçimlerde asli üyeliğe seçildi.
27.06.2026
20:36
Burkankulu`ndan `çekildi` iddialarına yanıt
Burkankulu'ndan 'çekildi' iddialarına yanıt
12 Bingölspor başkanlığına talip olduğunu açıklayan iş insanı Ahmet Burkankulu, kamuoyunda gündeme gelen 'adaylıktan çekildi' iddialarını yalanladı. Burkankulu, destek çalışmalarını sürdürdüğünü, yeterli desteğin sağlanması halinde ise başkan adaylığını resmen ilan edeceğini söyledi.
27.06.2026
20:36
Bingöl`e 13 hekim atanacak! 4 branşta bir ilk yaşanacak
Bingöl'e 13 hekim atanacak! 4 branşta bir ilk yaşanacak
Sağlık Bakanlığı'nın 129. Dönem Devlet Hizmeti Yükümlülüğü (DHY) kurası kapsamında Bingöl'e 11 uzman ve 2 pratisyen hekim atanacak. Yapılan atamalarla birlikte kentte ilk kez Çocuk Kardiyolojisi branşında uzman görev yapacak, üç ilçe de ilk kez yeni uzmanlık alanlarına kavuşacak.
27.06.2026
20:35
Bingöl Belediyesi`nden Orman Yangını Uyarısı
Bingöl Belediyesi'nden Orman Yangını Uyarısı
Bingöl Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, yaz sıcaklıklarıyla birlikte artan orman yangını riskine karşı vatandaşları uyardı. Açıklamada, küçük bir ihmalin büyük felaketlere yol açabileceği belirtilerek, yangınlara neden olanlar hakkında ağır yaptırımlar uygulandığı hatırlatıldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın