KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
26 Nisan 2024 Cuma
°C

Çöpten elektrik üretiliyor

Karakoçan Belediyesi'nin kurduğu katı atık deposundan Bingöl'e şimdiye kadar 750 ton çöp getirildi. Merkez başta olmak üzere çevre illerden getirilen çöpler Bingöl'de elektriğe dönüştürülüyor.

Çöpten elektrik üretiliyor
29 KASIM 2020 PAZAR 15:55
9
4305
12
AA aa

Elazığ'ın Karakoçan ilçesi kurulduğu 1937 yılından itibaren yaşadığı çöp sorununu, yapılan Katı Atık Depolama Tesisi ile çözdü.

Karakoçan Belediyesi Katı Atık Depolama Tesisi 1 ay önce kuruldu. Tesisin kurulmasıyla birlikte vahşi çöp depolama sorunu ortadan kalktı. Bu sayede günlük yaklaşık 25 ton çöp katı atık depolama tesisinde toplanıyor. Toplanan çöpler günlük olarak ilçeye kazandırılan çöp transfer rampasında özel olarak alının semi treylerlerle Bingöl'e gönderiliyor ve burada elektrik enerjisine dönüştürülüyor. Bugün kadar yaklaşık 750 ton çöp ilçeye sınır olan Bingöl'e gönderilerek enerjiye dönüşümü sağlandı. Seçimlerde en büyük vaatlerinin çöp sorunun çözmek olduğunu belirten İlçe Belediye Başkanı Ayhan Akbaba, hem sorunun çözüme kavuşturulduğunu, hem de enerji üretimine destek sağlandığını aktardı.

“Çalışmalarımızı tüm hızıyla devam ettiriyoruz”

Elazığ depremi sonrasında pandemi süreçlerine rağmen çalışmalarına aralıksız devam ettiklerini dile getiren İlçe Belediye Başkanı Ayhan Akbaba, “Göreve geldiğimiz 1,5 yıllık süre zarfında çeşitli işler yapmaya devam ettik ve etmeye devam ediyoruz. Elazığ depremi ve pandemi süreci derken hayata olumsuz etkenlere rağmen bizler yolumuza devam ediyoruz. 45 projeye yakın bir kitapçığımız vardı. Bu projelerimizin yaklaşık yüzde 50'sini gerçekleştirme aşamasına vardık. Kalan 3,5 yılda ise bu projelerin tamamını bitirmeyi planlıyoruz. Seçimlerde ilçe halkına çöp sorununu halledeceğimizin sözünü vermiştik. Bizim için çok önemli bir adımdı. 1937 yılında kurulan bir ilçemiz var ve 80 yıla yakındır da hep vahşi depolama ile çöpler depolanıyordu” dedi.

"Çöpler elektrik enerjisine dönüşüyor”

Bir aylık süre zarfında ilçedeki çöp sorunu ile ilgili büyük bir değişim yaşadıklarını ifade eden Akbaba, “Bildiğimiz kadarıyla yaptığımız sistem Doğu Anadolu Bölgesinde bir ilk. İlçeye bir çöp transfer rampası kazandırdık ve akabinde de bir semi treyler aldık. Bu sistem ile ilçede çıkan tüm çöpleri Bingöl'e gönderiyoruz ve orada elektrik enerjisine dönüşüyor. Günlük ortalama 25 tona yakın çöp toplayıp gönderiyoruz. Bir aylık bir süreçte ise 750 ton civarı çöpü bugüne kadar Bingöl'e göndermiş olduk. İlçemizde kendi çöp araçlarımızla topladığımız çöpleri transfer rampasına günde iki defa geliyor. Rampada yaptığımız huni sistemi ile tıra yükleniyor. Daha sonrasında ise arkadaşlar alıp Bingöl'e götürüyor. Bu bizim için bir başarıydı. Karakoçan Belediyesi olarak vahşi depolamaya son veren bir belediyeyiz” diye konuştu.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_64871)
30 Kasım 2020 Pazartesi 22:56
Bingöl en güzel yeri üniversite olması gereken yer çöplük olmuş sözde tesisin yanındaki köyleri halini ve hastalık tehlikesi altında olduğunu bilen varmı insan sağlığı üretilen elektirekten dahaki önemli ayiptir
Misafir Kullanıcı (@Misafir_64863)
30 Kasım 2020 Pazartesi 15:45
Karakoçan Spor Kulübü 3. Türkiye liginde oynuyor. Solhan voleybolda ligde oynuyor. Bingöl maalesef konuşanı çok icraatı yok gibi. Allah yine de Belediye Başkanı Erdal beyden razı olsun, son yaptıkları ile Bingöl ile benzedi. Köylü ve taşra politikacılığına devam edilirde Bingölün geleceğine çok yazık olur. Allah Bingölü korusun, Allah Bingöllülere darlık vermedin. Selam ve hürmetlerimle. İyi ki Bingöl Online var.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_64864)
30 Kasım 2020 Pazartesi 16:33
@Misafir Kullanıcı Bu çöp için bir diyeceğin var mı? Onu söyle.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_64861)
30 Kasım 2020 Pazartesi 12:11
Bingöl' e hakaret gibi haber
Misafir Kullanıcı (@Misafir_64859)
30 Kasım 2020 Pazartesi 11:56
Çevre illerin ilçesi olduk, sömürgesi olduk yetmedi, şimdi de çöplüğü olduk !!
Misafir Kullanıcı (@Misafir_64854)
30 Kasım 2020 Pazartesi 00:53
Bingöl Online,
Size hayret ediyorum: Bunun niçin Bingöl'de kurulduğunu, Bingöl'e ne gibi bir yararı ve zararı olduğunu hiç mi düşünmek ve yorum olaark bu haberde sormak aklınıza gelmedi? Öyle bir haber yapmışsınız ki, sanki Karakoçan Belediyesi Online Bülteni gibi yayın yapmışsınız.
Vallahi içim acıdı.
Ahmet KAYINTU
Misafir Kullanıcı (@Misafir_64853)
30 Kasım 2020 Pazartesi 00:48
Bingöl Online,
Lütfen bütün Bingöl'ü uyandırın ve bu çöp depolamayı hep birlikte kaldıralım.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_64852)
30 Kasım 2020 Pazartesi 00:44
Sayın Bingöl Online,
Detayları sizin Bingöl Online sitenizde yer alan ibretlik bir olayı yayınlamanızı rica ederim: Bingöl Üniversitesi 2009 yılında Karakoçan'da bir yüksekokul açtı. o zaman yaklaşık 35 yıllık bir üniversite olan Fırat Üniversitesi Karaoçan'a bir yüksekokul açmaya tenezzül etmezken, oraya Bingöl Üniversitesinin yüksekokul açmasını hazmedemediler ve bir yıl geçmeden onu elimizden alarak Elazığ Fırat Üniversitesine bağladılar. Yani demem o ki: Bu komşularımız maalesef bize ancak çöplerini verirler, çöplerini !! Bütün Bingöl olarak buna karşı çıkmalı, buna son vermeliyiz !!
Misafir Kullanıcı (@Misafir_64851)
30 Kasım 2020 Pazartesi 00:24
Bu konu üzerinde Bingöl halkı ve yetkililer olarak çok ciddi bir şekilde durmamız gerekir. Neden kendi ilçelerinde değil deına, Karakoçan Kovancılar veya Elazığ sınırına de Bingöl'e gönderiyorlar? Çok merak ediyorum: Peki elde edilen elektrik acaba nereye gidyor? Belediye başkanı lütfedip bunu da açıklasa çok yerinde olur. Bu kesinlikle Bingöl için çevreye zarardan başka bir şey değil. Aklım almıyor: Adamlar çöplerini- başka bir katma değerini değil de-çöplerini bizim doğamızı kirletecek şekilde gönderiyorlar. Başta TEMA Bingöl Şubesi olarak hepimiz ve tüm yetkilileri duyarlığa davet ediyorum.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_64848)
29 Kasım 2020 Pazar 20:09
Bingöl'ün çöpünü döktüğünüz yerden dolayı 6 köy size her gün beddua ediyor. Kulağınız çınlarsa doktora gitmeyin yani. Köylüleri arıtma tesisi yapacağız diye kandırdınız. Şimdi ise özellikle sıcak havalarda kardeşler köyü, havsel, beyaztoprak, Göl tepesi, kervansaray, kantar konutlar, sarıçiçek, hacıçayır ve germik kokudan ciddi anlamda rahatsız. Belediye yetkilileri,defalarca söylenmesine rağmen çözüm bulmuyor maalesef.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_64843)
29 Kasım 2020 Pazar 16:57
Bingol ,lün engüzel yerini katı atık merkezi yaptınız yatacak yeriniz yok soruyorum çöp suyu nereye gidiyor dünyada örmeyi yok bir serveti parayla taşıyarak parayla gömmek bi de çevreye zarar vermek holanda yerin de geri dönüşüm yaparak bu işi yapıyor bunlarda tasimaya para gommeye para bide sözüm ona elektirik üretiyormus biz de inandık bénâ hol
Misafir Kullanıcı (@Misafir_64860)
30 Kasım 2020 Pazartesi 11:57
@Misafir Kullanıcı Sonuna kadar katılıyorum, imza toplamak, dava açmak ne gerekiyorsa yapmalı, bu hakaretten ve çevre felaketinden Bingöl'ü kurtarmalıyız !!!!
25.04.2024
18:05
Bingöl İhh`dan Gazze`ye İnsani Yardım
Bingöl İhh'dan Gazze'ye İnsani Yardım
Gazze'ye yönelik insani yardımlarını sürdüren Bingöl İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği (Bingöl İHH), işgalci İsrail'in saldırısı altındaki şehre 75 ton Un yüklü 3 TIR'lık yardım gönderdi. 1 Tır'da dayanıklı ekmek gönderen yardım derneği, 10 milyon TL de nakdi yardımda bulundu.
25.04.2024
13:07
Bingöl Zağ Mağaraları turizme kazandırılmayı bekliyor
Bingöl Zağ Mağaraları turizme kazandırılmayı bekliyor
Bingöl'de 2019-2022 yılları arasında yüzey araştırmaları çerçevesinde incelenen 5 katlı Zağ Mağaları'nın binlerce yıllık tarihi olduğu tespit edildi. MS 100 ve 200'lü yıllarda ilk Hristiyanlar tarafından inşa edildiği ileri sürülen mağaraları daha sonra Müslümanlar da ilim merkezi olarak kullandı. Tarihi alanın çevre düzenlemesi yapılarak turizme kazandırılması bekleniyor.
25.04.2024
11:51
Bingöl Teksas`a mı döndü?
Bingöl Teksas'a mı döndü?
Her defasında farklı bir mahallede farklı bir silahlı kavga haberinin duyulduğu Bingöl'de son günlerin en fazla kullanılan cümlesi 'Bingöl, Teksas'a dönmüş.' Bunca silahlanma ve olaya karışanlar hakkındaki işlemler ise muamma!
25.04.2024
11:25
20 yıl hapis cezası vardı! Yakalandı
20 yıl hapis cezası vardı! Yakalandı
Bingöl Valiliği, birçok suçtan aranan ve 20,5 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahısın yakalandığını duyurdu.
25.04.2024
11:23
Bingöl İŞKUR`dan işgücü piyasa araştırması
Bingöl İŞKUR'dan işgücü piyasa araştırması
Bingöl Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Cevdet Baycuman, 2024 yılı İşgücü Piyasası Araştırması ile ilgili saha çalışmasının 15 Nisan- 17 Mayıs tarihleri arasında yapılacağını duyurdu.
25.04.2024
11:22
Meteorolojiden Bingöl için uyarı!
Meteorolojiden Bingöl için uyarı!
Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü, Bingöl, Elâzığ, Malatya, Tunceli ve Adıyaman için toz taşınımı uyarısı yaptı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın