KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
14 Ağustos 2026 Cuma
°C

Coşkun'dan işsizlere müjde

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Bingöl Milletvekili Yusuf Coşkun, Bingöl'de 500 ila bin gencin istihdam edileceği bir projeyi hayata geçireceklerinin müjdesini verdi.

Coşkun`dan işsizlere müjde
20 AĞUSTOS 2010 CUMA 09:17
0
2588
0
AA aa
Bingöl'de yıllardır kanayan bir yara haline gelen işsizlik sorununa çözüm üretilecek. İşsiz sayısı itibariyle iller arasında ilk sırada yer alan Bingöl'de sürpriz gelişme yaşandı. Bakan Yılmaz ve Milletvekillerinin bir süredir üzerinde çalıştığı istihdam projesiyle Bingöl'de yaklaşık bin kişiye iş imkânı sağlanacağı bildirildi.

Genç Caddesi Sarıoğlu Oteli mevkiinde bulunan Gözde Künefede gazetecilerle bir araya gelen Adalet ve Kalkınma Partisi Bingöl Milletvekili Yusuf Coşkun, Kısa bir süre sonra Bingöl'de 500 ila bin gencin istihdam edileceği bir projeyi hayata geçireceklerini söyledi.

Ramazan Bayramı öncesinde Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz ve Milletvekili Kazım Ataoğlu ile birlikte detaylı bir açıklama yapacaklarını belirten Milletvekili Coşkun, Söz konusu istihdam projesi hakkında detaylı bilgi vermekten kaçınarak işsiz sayısını düşürmeyi hedeflediklerini kaydetti.

Bingöl'de son yıllarda yoğun bir işsizlik sorununun baş gösterdiğine dikkat çeken Coşkun, Lise mezunu bayan ve erkeklerden olmak üzere ilk etapta 250 kişinin istihdam edileceğini ve akabinde bu sayının bin'e çıkarılacağını ifade etti. Coşkun, Yaklaşık bir buçuk yıldır Devlet Bakanı olan Cevdet Yılmaz ve Milletvekili Kazım Ataoğlu birlikte bu proje üzerinde çalıştıklarını belirtti. Coşkun, “ Bu proje ile Bingöl'de çok ciddi bir kıpırdama olacak. İşsiz olan genç erkek ve kızlarımız için önemli bir projedir. Büyük bir ihtimalle Ramazan Bayramı öncesinde projenin detayı hakkında açıklama yapacağız. Şimdilik kabataslak bir bilgilendirme yapmak istedim. Sayın Bakanımız ve Milletvekilimiz ile birlikte uzun zamandır bu proje üzerine çalışıyoruz. Bingöl'de yapılan üniversite ve yapılacak olan havaalanından sonra bu proje hayati önem arz ediyor. Projede son aşamaya geldik. Bayram sonrasında işin ne olacağı konusunda da bilgilendirmede bulunacağız. Önemli olan gençlerimizin bu işsizlik illetinden kurtulmaları ve evlerine ekmek götürmeleridir. Lise mezunu olan bayan-erkek bin kişiyi daha işsizliler ordusundan alıp kurtaracağız. Projenin ayrıntıları Sayın Bakanımız ve milletvekilimizle birlikte müjdeli bir haber olarak duyurulacaktır” dedi.

 

 

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
14.08.2026
02:27
Yeni hastaneye 617 metrelik altyapı
Yeni hastaneye 617 metrelik altyapı
Bingöl Belediyesi, 500 yataklı yeni devlet hastanesinin kanalizasyon ve yağmur suyu hatlarını tamamladı. Hastane yerleşkesine toplam 617 metrelik altyapı hattı döşendi.
14.08.2026
02:26
Bingöl`de yerel basına İŞKUR`dan 9 aya kadar istihdam desteği
Bingöl'de yerel basına İŞKUR'dan 9 aya kadar istihdam desteği
Bingöl'de basın sektörüne İŞKUR'dan 9 aya kadar destek sağlanırken, program sonrasında en az 9 ay da istihdam şartı getirildi.
14.08.2026
02:25
Kadim Aşiretler Federasyonu`ndan çerçeve yasasına destek açıklaması
Kadim Aşiretler Federasyonu'ndan çerçeve yasasına destek açıklaması
Kadim Aşiretler Federasyonu Bingöl İl Temsilcisi Erkan İŞERİ 'Milli Dayanışma ve Toplumsal Bütünleşmenin Güçlendirilmesine Dair Kanun Teklifi'ni olumlu, stratejik ve hayırlı bir adım olarak gördüklerini açıkladılar.
13.08.2026
10:43
Bingöl`de nesli tehlike altındaki su samurları görüntülendi
Bingöl'de nesli tehlike altındaki su samurları görüntülendi
Göynük Çayı'nda görülen iki su samuru, dron kamerasına yansıdı. IUCN'nin 'nesli tükenme tehlikesine yakın' kategorisinde yer alan türün görüntülenmesi, bölgedeki doğal yaşam açısından dikkat çekici bir gelişme olarak değerlendirildi.
13.08.2026
10:17
Motorinde ÖTV sıfırlandı: Akaryakıtta indirim beklentisi
Motorinde ÖTV sıfırlandı: Akaryakıtta indirim beklentisi
Resmî Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile motorinden alınan ÖTV ağustos ayının kalan dönemi için sıfırlandı. Düzenlemenin pompaya yansıması halinde litre fiyatında yaklaşık 9,25-9,30 lira arasında indirim oluşabileceği belirtiliyor. Sonraki aylarda ise yıl sonuna kadar her ay 3'er lira artırılarak belirlenecek.
13.08.2026
10:01
Yedisu hattı için dikkat çeken araştırma: Fayın altında iki magma sistemi
Yedisu hattı için dikkat çeken araştırma: Fayın altında iki magma sistemi
Uluslararası bilim insanlarının yürüttüğü araştırmada, Erzincan Havzası ile Bingöl'ün Yedisu ilçesini kapsayan Karlıova Üçlü Eklem bölgesinin altında iki ayrı sığ magma rezervuarı tespit edildi. Çalışma, deprem ve volkanik risklere ilişkin önemli veriler ortaya koydu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın