KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
02 Şubat 2026 Pazartesi
°C

Coşkun'dan mhp ve bdp'ye yanıt

Ak Parti Bingöl Milletvekili Yusuf Coşkun, MHP ve BDP İl Başkanlarının yaptığı açıklamalar üzerine yanıt verdi.

Coşkun`dan mhp ve bdp`ye yanıt
02 TEMMUZ 2010 CUMA 09:13
0
2193
0
AA aa
  • “MHP ve BDP aynı zihniyette siyaset yapıyor” açıklamasını yapan AK Parti Bingöl Milletvekili Coşkun'a MHP ve BDP İl Başkanları tepki göstermişti. Bu tepkiler üzerine yazılı bir açıklama yapan Coşkun, MHP ve BDP il başkanlarının partisinin ve şahsının üzerine yaptığı açıklamaları manidar bulduğunu söyledi.
     
“Açılımın bu ülke için ifade ettiği hayati mananın ortaya çıktığı bu günlerde açılıma karşı çıkan partilerin ard arda gazetelerde partim ve şahsım aleyhine açıklamalarda bulunmaları manidardır” diyen Coşkun, terörün bir hükümet sorunu olmadığı gibi herhangi bir partinin meselesinin de olmadığını ifade ederek, “Gencecik oğlunun mezarı başında ağlayan annenin, bir önceki seçimde hangi partiye oy verdiği ya da bir sonraki seçimde nereye oy vereceğine bakarak değerlendirme yapmak ahlaki ve insani değildir. Bu yüzden terörün partiler üstü milli bir mesele olduğu gerçeğinin bir an için bile akıldan çıkarılmaması gerektiğine inanıyoruz.

Ülkemizin en önemli meselesi olan terör ve terör koşullarının ortadan kaldırılması mücadelesinde tek sorumluluk hükümete ve partimize de ait değildir. Bu sorun mecliste olsun veya olmasın bütün partilerin sorumluluk alamsı gereken bir mücadeledir. Siyasal partilerin terör sorununu çözmek ve terör üreten bataklığı kurutmak için başladığımız açılım hamlesini desteklemeleri kendi görüşleri ile olumlu katkıda bulunarak bu sorunu, bu belayı ülkemizden defetmeye katkıda bulunmaları gereklidir. Unutulmamalıdır ki terör her yaştan, her inanıştan insanlarımıza zarar vermektedir. Açılıma karşı çıkan da, destekleyen de terörden zarar görmektedir.
 
Bir zihniyet devrimi olan demokratik açılımda yaşanan sıkıntılar tam olarak da zihniyet değişiminin zorluğundan kaynaklanmaktadır. Ancak zihniyet değişmeden bir uygulamanın değişmesi de mümkün değildir. Bizler ülkemizde sorunların kaynağı olan, varlığını sorunlara borçlu olan, gücünü sorunların karmaşıklığından alan bu zihniyetin için başladığımız açılımı kararlılıkla sürdüreceğiz” diye konuştu.


Bütün partilerin açılımın gelişmesi için görüş ve fikirleri ile katkı da bulunmalarını beklediklerini vurgulayan Coşkun, “Analar ağlamasın, kan akmasın, gencecik fidanlar toprağa düşmesin diyerek çıktığımız yolda, bütün partilerin açılımın gelişmesine görüş ve fikirleri ile katkıda bulunmalarını bekliyoruz.

MHP ve BDP' nin Bingöl teşkilatlarına da ortak değerimizin Bingöl olduğunu hatırlatıyorum. Böylesi büyük bir ortak değerimiz olduğu sürece birbirimize sevgi ve saygı da kusur etmemeye özen göstermemiz gerektiğine inanıyorum. Şehrimizi de büyük sıkıntılara sokan terör konusunda her iki partimizin Bingöl teşkilatlarının var ise katkı sağlayacak görüş ve önerilerini dinlemeye hazır değerlendirmeye açık olduğumuzu kamuoyunun bilgisine saygı ile sunarım” şeklinde konuştu.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
02.02.2026
01:51
Meteorolojiden Bingöl için kuvvetli yağış uyarısı
Meteorolojiden Bingöl için kuvvetli yağış uyarısı
Bingöl için kuvvetli yağış uyarısı yapan Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü, çığ ve yağış nedeniyle oluşması muhtemel su baskını ve sel riskine karşı dikkatli olunmasını istedi.
02.02.2026
01:50
BDDK yeni kredi kartı düzenlemesinin detaylarını açıkladı
BDDK yeni kredi kartı düzenlemesinin detaylarını açıkladı
BDDK'dan kredi kartı limitlerine yapılan düzenlemeyle ilgili yeni bir açıklama geldi. Kredi kartı kullanıcılarının yüzde 75'inin karardan etkilenmeyeceği belirtilen açıklamada düzenleme ile beraber limit artırımı için artık maaş bordrosu isteneceği belirtildi.
02.02.2026
01:49
Vali Çelik`ten İkinci Dönem Mesajı:
Vali Çelik'ten İkinci Dönem Mesajı: 'Geleceğimizi Eğitimle İnşa Ediyoruz'
Bingöl Valisi Cahit Çelik, 2025-2026 Eğitim Öğretim Yılı'nın ikinci döneminin başlaması dolayısıyla yayımladığı mesajda öğrencilere, öğretmenlere ve velilere başarı ve sağlık temennisinde bulundu.
02.02.2026
01:48
DEM Parti`den Belediyeye Kar Tepkisi:
DEM Parti'den Belediyeye Kar Tepkisi: 'Ara Sokaklar Kaderine Terk Edildi'
DEM Parti Bingöl Belediye Meclis Grubu, kentte günlerdir etkili olan yoğun kar yağışının ardından belediyenin yetersiz kaldığını savunarak, özellikle ara sokaklarda yaşanan sorunlara dikkat çekti.
02.02.2026
01:47
Yüzen Adalar`da kartpostallık manzara
Yüzen Adalar'da kartpostallık manzara
Bingöl'ün Solhan ilçesinde yer alan Yüzen Adalar, etkili olan kar yağışının ardından beyaz örtüyle kaplandı. Ortaya çıkan kartpostallık manzara dron ile görüntülendi.
02.02.2026
01:46
Parasızlığa rağmen inandılar, kazandılar!
Parasızlığa rağmen inandılar, kazandılar!
Yokluğa, sahipsizliğe ve görmezden gelinmeye rağmen 13 kişiyle çıktığı Ardahanspor deplasmanından 1-0 galip dönen Yeni Genç Muratspor, paranın değil inancın kazandığını bir kez daha gösterdi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın