KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
06 Nisan 2026 Pazartesi
°C

Coşkun'dan mhp ve bdp'ye yanıt

Ak Parti Bingöl Milletvekili Yusuf Coşkun, MHP ve BDP İl Başkanlarının yaptığı açıklamalar üzerine yanıt verdi.

Coşkun`dan mhp ve bdp`ye yanıt
02 TEMMUZ 2010 CUMA 09:13
0
2231
0
AA aa
  • “MHP ve BDP aynı zihniyette siyaset yapıyor” açıklamasını yapan AK Parti Bingöl Milletvekili Coşkun'a MHP ve BDP İl Başkanları tepki göstermişti. Bu tepkiler üzerine yazılı bir açıklama yapan Coşkun, MHP ve BDP il başkanlarının partisinin ve şahsının üzerine yaptığı açıklamaları manidar bulduğunu söyledi.
     
“Açılımın bu ülke için ifade ettiği hayati mananın ortaya çıktığı bu günlerde açılıma karşı çıkan partilerin ard arda gazetelerde partim ve şahsım aleyhine açıklamalarda bulunmaları manidardır” diyen Coşkun, terörün bir hükümet sorunu olmadığı gibi herhangi bir partinin meselesinin de olmadığını ifade ederek, “Gencecik oğlunun mezarı başında ağlayan annenin, bir önceki seçimde hangi partiye oy verdiği ya da bir sonraki seçimde nereye oy vereceğine bakarak değerlendirme yapmak ahlaki ve insani değildir. Bu yüzden terörün partiler üstü milli bir mesele olduğu gerçeğinin bir an için bile akıldan çıkarılmaması gerektiğine inanıyoruz.

Ülkemizin en önemli meselesi olan terör ve terör koşullarının ortadan kaldırılması mücadelesinde tek sorumluluk hükümete ve partimize de ait değildir. Bu sorun mecliste olsun veya olmasın bütün partilerin sorumluluk alamsı gereken bir mücadeledir. Siyasal partilerin terör sorununu çözmek ve terör üreten bataklığı kurutmak için başladığımız açılım hamlesini desteklemeleri kendi görüşleri ile olumlu katkıda bulunarak bu sorunu, bu belayı ülkemizden defetmeye katkıda bulunmaları gereklidir. Unutulmamalıdır ki terör her yaştan, her inanıştan insanlarımıza zarar vermektedir. Açılıma karşı çıkan da, destekleyen de terörden zarar görmektedir.
 
Bir zihniyet devrimi olan demokratik açılımda yaşanan sıkıntılar tam olarak da zihniyet değişiminin zorluğundan kaynaklanmaktadır. Ancak zihniyet değişmeden bir uygulamanın değişmesi de mümkün değildir. Bizler ülkemizde sorunların kaynağı olan, varlığını sorunlara borçlu olan, gücünü sorunların karmaşıklığından alan bu zihniyetin için başladığımız açılımı kararlılıkla sürdüreceğiz” diye konuştu.


Bütün partilerin açılımın gelişmesi için görüş ve fikirleri ile katkı da bulunmalarını beklediklerini vurgulayan Coşkun, “Analar ağlamasın, kan akmasın, gencecik fidanlar toprağa düşmesin diyerek çıktığımız yolda, bütün partilerin açılımın gelişmesine görüş ve fikirleri ile katkıda bulunmalarını bekliyoruz.

MHP ve BDP' nin Bingöl teşkilatlarına da ortak değerimizin Bingöl olduğunu hatırlatıyorum. Böylesi büyük bir ortak değerimiz olduğu sürece birbirimize sevgi ve saygı da kusur etmemeye özen göstermemiz gerektiğine inanıyorum. Şehrimizi de büyük sıkıntılara sokan terör konusunda her iki partimizin Bingöl teşkilatlarının var ise katkı sağlayacak görüş ve önerilerini dinlemeye hazır değerlendirmeye açık olduğumuzu kamuoyunun bilgisine saygı ile sunarım” şeklinde konuştu.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
06.04.2026
03:34
Verdiği sözü tuttu! Özturan:
Verdiği sözü tuttu! Özturan: 'Bu daha başlangıç, sırada stat var'
12 Bingölspor Başkanı Mehmet Engin Özturan, 2. Lig'e yükselmenin ardından hem memlekete hem de babasına verdiği sözü tuttuğunu söyledi. Şampiyonluk sevincinin ortasında konuşan Özturan, 'BAL'dan aldığımız takımı 2. Lig'e taşıdık. Şimdi hedefimiz stat… Bu şehir dışarıda kalmayacak' dedi.
06.04.2026
03:32
193 milyonluk yol yine çöktü! Trafiğe kapatıldı
193 milyonluk yol yine çöktü! Trafiğe kapatıldı
Bingöl-Yamaç grup köy yolunda heyelan riskine karşın 400 metrelik kısımda fore kazıklar çakıldı, 6 Bin ton demir kullanıldı ama yine de çare olmadı! 2023'te davetiye usulüyle verip 193 milyon TL harcanarak yapılan yol bir kez daha çöktü. Yol trafiğe kapatılırken kamu zararına yönelik eleştiriler yeniden gündeme geldi.
06.04.2026
03:31
Anşin:
Anşin: 'Teknikerlerin yetki, tanım ve istihdam sorunları çözülsün'
5 Nisan Teknikerler Günü dolayısıyla açıklama yapan Bingöl Teknikerler Derneği Başkanı Sadık Anşin, teknikerlerin yıllardır çözüm bekleyen mesleki tanım, yetki ve istihdam sorunlarına dikkat çekerek, teknik ara kadronun güçlendirilmesi yönünde somut adımlar atılması çağrısında bulundu.
06.04.2026
03:22
Murat Nehri ve Genç Köprüsü`nün eşsiz manzarası…
Murat Nehri ve Genç Köprüsü'nün eşsiz manzarası…
Bingöl'de karların erimeye başlaması ve devam eden yağışlarla birlikte il sınırlarından geçen Murat Nehri'nde debi yükseldi. Tarihi köprüyle birlikte oluşan eşsiz manzara havadan görüntülendi.
05.04.2026
16:59
30 yıllık hasret bitti! 12Bingölspor 2. Lig`e yükseldi
30 yıllık hasret bitti! 12Bingölspor 2. Lig'e yükseldi
1995-1996 sezonunda 3. Lig 1. Grup'ta şampiyon olarak tarihinde ilk kez 2. Lig'e yükselen Bingölspor, 30 yıllık hasreti bitirdi ve 2025-2026 sezonunda 3. Lig 2. Grup'ta rakiplerine 12 puan fark atarak bugün 4-0 kazandığı Hacettepe maçıyla şampiyonluğunu ilan etti ve 2. Lig'e yükseldi.
04.04.2026
04:35
12Bingölspor`a çirkin saldırı!
12Bingölspor'a çirkin saldırı!
U14 Gelişim Ligi Play-Off'ta Diyar İnter'i 2-1 mağlup ederek tur atlayan 12Bingölspor'un altyapı oyuncuları maç sonrası saldırıya uğradı. Yeşil Beyazlı Kulüp, 10 sporcunun hastanelik olduğunu açıklarken, olayın farklı yansıtılmasına tepki gösterdi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın