KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
01 Aralık 2025 Pazartesi
°C

'COVID-19 ve Psikososyal Etkileri' Konferansı

Bingöl Üniversitesinde, 'COVID-19 ve Psikososyal Etkileri' başlıklı çevrim içi konferans gerçekleştirildi.

`COVID-19 ve Psikososyal Etkileri` Konferansı
09 HAZİRAN 2021 ÇARŞAMBA 16:31
3
1620
1
AA aa

Bingöl Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Tıbbi Hizmetler ve Teknikler Bölümü Diyaliz Programı Öğr. Gör. Sümeyyenur Başar'ın moderatörlüğünde Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ayhan Akbulut ve Fırat Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Psikiyatri Hemşireliği Ana bilim dalı Dr. Öğr. Üyesi Filiz Ersöğütçü'nün katılımlarıyla “COVID-19 ve Psikososyal Etkileri” başlıklı çevrim içi konferans gerçekleştirildi.

Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ayhan Akbulut, Aralık 2019'da Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve tüm dünyayı etkisi altına alarak küresel bir tehdit olarak tanımlanan Koronavirüs Hastalığı (COVID-19) ve süreciyle ilgili bilgilendirmelerde bulundu. Salgının kontrol altına alınmasında aşılanmanın önemli olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Ayhan Akbulut, herkesin aşı olması gerektiğini söyledi.  Prof. Dr. Akbulut, Kabakulakta 4 yıl, Kızamıkta 9 yıl, Suçiçeğinde 34 yıl, COVID-19'da ise 10 ay gibi sürelerle aşılar elde edildiğini belirterek, “Aslında aşı ne kadar önemli, ne kadar değerli biz bunu bu salgını yaşayarak çok açık gördük. Bizden öncekiler bunu İspanyol Gribi'nde gördüler, biz de bu salgında gördük.” ifadelerini kullandı.

Fırat Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Psikiyatri Hemşireliği Ana Bilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi Filiz Ersöğütçü ise insanların bu süreçte fiziksel olarak etkilenmelerinin yanı sıra psikososyal yönden de etkilendiğine dikkati çekti. Salgın hastalıkların bireylerde bazı psikolojik ve sosyal etkilere neden olduğuna değinen Dr. Öğr. Üyesi Filiz Ersöğütçü, “Salgına yakalanan insanların hastalıkla mücadelesi ve salgından uzak durmak için alınan tedbirler, zorlu bir süreci de beraberinde getirdi.” dedi. COVID-19'a bağlı olarak hayatımızdaki değişikliklerden ve insanların bu sürece uyumundan bahseden Dr. Filiz Ersöğütçü, özellikle bu süreçte belirsizlik ve bilinmezlik gibi kavramların insanları etkileyebildiğini ve ilerleyen süreçte de COVID-19'un çok farklı psikososyal etkilerinin görülebileceğini savundu. Konferans soru-cevap kısmının ardından sona erdi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_83665)
09 Haziran 2021 Çarşamba 23:49
İyide zoomda yaptığınız bu söyleşiyi öğretmenler Hergun yapıyor sen bugün mü uyandin...Gunaydin
29.11.2025
19:09
Bingöl Engelliler Platformu`ndan Erişilebilirlik ve Destek Çağrısı
Bingöl Engelliler Platformu'ndan Erişilebilirlik ve Destek Çağrısı
'Engelliler yalnızca bir günde değil, her gün hatırlanmalı' diyen Korkutata, Dünya Engelliler Günü'nün bir kutlama değil, erişilebilirlik ve eşitlik konusunda kalıcı adımlar atılması için önemli bir farkındalık günü olduğuna dikkat çekti.
29.11.2025
18:56
Hatısaru: `Bingöl Halkı Seçimi Bekliyor, Değişim Kapıda!`
Hatısaru: 'Bingöl Halkı Seçimi Bekliyor, Değişim Kapıda!'
'Adaleti ve hakkaniyeti yeniden tesis etmek için sorumluluk almaya hazırız' diyen Yeniden Refah Partisi Bingöl İl Başkanı Cihat Hatısaru; 'Bingöl halkı seçimi bekliyor! Bu milletin derdiyle dertlenen kadrolar iktidara taliptir' dedi.
29.11.2025
18:42
Bingöl Polisi 1 Haftada 35 Şüpheliyi Yakaladı
Bingöl Polisi 1 Haftada 35 Şüpheliyi Yakaladı
Emniyet yetkilileri, Bingöl'de kamu düzeninin korunması ve vatandaşların güvenliğinin sağlanması için çalışmaların kararlılıkla sürdürüleceğini belirtti.
29.11.2025
18:26
12 Bingölspor Zirvede Güç Topluyor!
12 Bingölspor Zirvede Güç Topluyor!
Kadrosundaki açığı yeni transferlerle kapatmaya çalışan lider 12 Bingölspor, haftayı 3 puanla kapatıp en yakın takipçisi Niğde Belediyespor ile puan farkını 9'a çıkararak şampiyonluk ateşini yeniden harladı.
28.11.2025
13:27
Karaarslan`dan Çözüm Mesajı:
Karaarslan'dan Çözüm Mesajı: 'Büyük Bir Anlayış Değişikliği Kaçınılmaz'
Türkiye'de Kürt meselesinin çözümünün yalnızca güvenlik önlemleriyle mümkün olmadığını belirten iş insanı ve DEM Partili siyasetçi Ahmet Karaarslan, 2025'teki çözüm sürecini 'geri dönüşü olmayan bir fırsat' olarak nitelendirdi ve toplumsal sahiplenmenin kilit rol oynayacağının altını çizdi.
28.11.2025
11:58
Bingöl`de dezavantajlı bireylere yangın ve afet farkındalık eğitimi verildi
Bingöl'de dezavantajlı bireylere yangın ve afet farkındalık eğitimi verildi
Kömürboğa; 'Bingöl deprem bölgesi olduğu için AFAD farkındalık eğitimlerini de yoğun şekilde veriyoruz. Amacımız halkımızı muhtemel afet ve yangınlara karşı bilinçlendirmek' dedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın