KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
08 Şubat 2026 Pazar
°C

'COVID-19 ve Psikososyal Etkileri' Konferansı

Bingöl Üniversitesinde, 'COVID-19 ve Psikososyal Etkileri' başlıklı çevrim içi konferans gerçekleştirildi.

`COVID-19 ve Psikososyal Etkileri` Konferansı
09 HAZİRAN 2021 ÇARŞAMBA 16:31
3
1722
1
AA aa

Bingöl Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Tıbbi Hizmetler ve Teknikler Bölümü Diyaliz Programı Öğr. Gör. Sümeyyenur Başar'ın moderatörlüğünde Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ayhan Akbulut ve Fırat Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Psikiyatri Hemşireliği Ana bilim dalı Dr. Öğr. Üyesi Filiz Ersöğütçü'nün katılımlarıyla “COVID-19 ve Psikososyal Etkileri” başlıklı çevrim içi konferans gerçekleştirildi.

Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ayhan Akbulut, Aralık 2019'da Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve tüm dünyayı etkisi altına alarak küresel bir tehdit olarak tanımlanan Koronavirüs Hastalığı (COVID-19) ve süreciyle ilgili bilgilendirmelerde bulundu. Salgının kontrol altına alınmasında aşılanmanın önemli olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Ayhan Akbulut, herkesin aşı olması gerektiğini söyledi.  Prof. Dr. Akbulut, Kabakulakta 4 yıl, Kızamıkta 9 yıl, Suçiçeğinde 34 yıl, COVID-19'da ise 10 ay gibi sürelerle aşılar elde edildiğini belirterek, “Aslında aşı ne kadar önemli, ne kadar değerli biz bunu bu salgını yaşayarak çok açık gördük. Bizden öncekiler bunu İspanyol Gribi'nde gördüler, biz de bu salgında gördük.” ifadelerini kullandı.

Fırat Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Psikiyatri Hemşireliği Ana Bilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi Filiz Ersöğütçü ise insanların bu süreçte fiziksel olarak etkilenmelerinin yanı sıra psikososyal yönden de etkilendiğine dikkati çekti. Salgın hastalıkların bireylerde bazı psikolojik ve sosyal etkilere neden olduğuna değinen Dr. Öğr. Üyesi Filiz Ersöğütçü, “Salgına yakalanan insanların hastalıkla mücadelesi ve salgından uzak durmak için alınan tedbirler, zorlu bir süreci de beraberinde getirdi.” dedi. COVID-19'a bağlı olarak hayatımızdaki değişikliklerden ve insanların bu sürece uyumundan bahseden Dr. Filiz Ersöğütçü, özellikle bu süreçte belirsizlik ve bilinmezlik gibi kavramların insanları etkileyebildiğini ve ilerleyen süreçte de COVID-19'un çok farklı psikososyal etkilerinin görülebileceğini savundu. Konferans soru-cevap kısmının ardından sona erdi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_83665)
09 Haziran 2021 Çarşamba 23:49
İyide zoomda yaptığınız bu söyleşiyi öğretmenler Hergun yapıyor sen bugün mü uyandin...Gunaydin
07.02.2026
21:54
Zikte SÜRKAP`tan 5. Yıl Buluşması
Zikte SÜRKAP'tan 5. Yıl Buluşması
Birlik ve dayanışma mesajlarının verildiği programda eğitim çalışmaları kapsamında hayata geçirilen 'Murat Etüt Merkezi'ne dikkat çeken Platform Başkanı Mehmet Atalay, bir toplumun gelişmişlik düzeyinin en önemli göstergelerinden birinin eğitim olduğunu vurguladı ve bu anlayışla hayata geçirilen Murat Etüt Merkezi'nin kendileri için en anlamlı çalışmaların başında geldiğini söyledi.
07.02.2026
21:39
Bingöl`de göçmen kaçakçılığı operasyonu
Bingöl'de göçmen kaçakçılığı operasyonu
Bingöl'de İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince göçmen kaçakçılığına yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında 12 düzensiz göçmen yakalandı.
07.02.2026
21:30
Öztürk;
Öztürk; 'Bingöl halkı artık bu hastalıklar için başka illere gitmeyecek'
Bingöl Devlet Hastanesi'nde göreve başlayan Hematoloji Uzmanı Dr. Osman Can Öztürk, hasta kabulüne başlayan hematoloji kliniğiyle birlikte kemik iliği ve kan hastalıklarının tanı, tedavi ve düzenli takibinin artık Bingöl'de yapılabileceğini belirterek, yeni hizmetin önemli bir ihtiyacı karşılayacağını ve hastaların çevre illere gitmesine gerek kalmayacağını söyledi.
07.02.2026
21:12
Adaklı`da eğitim çalışmaları ele alındı
Adaklı'da eğitim çalışmaları ele alındı
Eğitime Destek Koordinasyon Toplantısı, Vali-Mülkiye Başmüfettişi Abdulkadir Yazıcı başkanlığında gerçekleştirildi.
07.02.2026
21:05
Bingöl`de Faciadan Dönüldü! 1 yaralı
Bingöl'de Faciadan Dönüldü! 1 yaralı
Bingöl'ün Karlıova ilçesine doğalgaz sevkiyatı yapan tırın devrilmesi sonucu meydana gelen kazada, 1 kişi yaralandı.
07.02.2026
19:35
YEM-SÜT A.Ş. arsa ihalesi yeniden gündemde!
YEM-SÜT A.Ş. arsa ihalesi yeniden gündemde!
DEM Parti İl Genel Meclis Gurubu'nca Bingöl İl Genel Meclisi'ne sunulan soru önergesinde, İl Özel İdaresi hissesi bulunan YEM-SÜT A.Ş.'ye ait arsa satış ihalesinin ardından yaşanan süreç ve kamu zararı ihtimali gündeme taşındı. Önergede, ihalenin onaylanıp onaylanmadığından tahsilat sürecine kadar birçok başlıkta açıklama talep edildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın