KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
15 Ekim 2026 Perşembe

Çözüm arayışlarımız devam ediyor

Gerekli şartları sağlayamadığı halde 2016 yılında hal kayıt sisteminden düşürülme tehlikesiyle yer sorununu gündeme getiren hal esnafının sorunu çözüm beklerken; katıldığı bir toplantıda soruna yönelik konuşan Başkan Barakazi, problemin farkında olduklarını ve çözüm arayışlarının devam ettiğini söyledi.

Çözüm arayışlarımız devam ediyor
06 KASIM 2014 PERŞEMBE 05:29
0
1699
0
AA aa

Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası (Bingöl TSO) olağan Meclis toplantısına katıldı.

Bingöl Tanıtım Günleri için bilgilendirmenin yapıldığı toplantıda konuşan Başkan Barakazi, hal esnafının yaşadığı yer sorununa ilişkin açıklamalarda bulundu.

Barakazi, Sebze ve meyve hali, gıda toptancıları ve mobilyacıların yaşadığı yer problemine ilişkin: “Problemin farkındayız ve çözüm arayışlarımız devam ediyor. Özellikle orman vasfını yitirmiş arazilerinin 2-B kapsamında kullanıma açılması, Askeriyeye ait şehrin içerisinde kalmış olan kısmın Ticari Alan olarak kullanıma açılması için gerekli girişimlerde bulunduk ve ilgili Bakanlıklar düzeyinde çalışmalarımız devam ediyor. Bu problemleri Kalkınma Bakanımız ile de sürekli görüşerek çözmeye çalışıyoruz. Fakat çözümün tek tarafı biz olmadığımız için herhangi bir takvim veremiyor ve bu konuda söz veremiyorum. Fakat aciliyet arzeden İlimizin 2016 yılına kadar gerekli şartları sağlamaması durumunda kapanması söz konusu olan Bingöl Sebze ve Meyve Hali başta olmak üzere diğer aciliyet arzeden yer problemlerini çözmek için çalışmalar yapıyoruz" dedi.

KOMPLEKS ÖNERİSİ

Başkan Barakazi, Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası tarafından “meyve ve sebze hali, gıda toptancıları, mobilyacılar, inşaat malzemeleri ve ilgili diğer sektörlerin bir arada olması olacağı bir kompleksin şehir dışında kurulması” önerisine sıcak baktıklarını ifade etti.

Toplantının ardından Bingöl TSO şeref defterini imzalayan Başkan Barakazi: “ilimizin gelişimine, ticaret ve sanayisine yön veren Bingöl TSO'nun meclis ve yönetim kurulu başkanlarına ve üyelerine davetlerinden ve çalışmalarından ötürü teşekkür ederim” dedi. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
14.10.2026
19:38
Bingöl`de motosiklet hırsızlığı şüphelisi tutuklandı
Bingöl'de motosiklet hırsızlığı şüphelisi tutuklandı
Bingöl'de polis ekiplerince motosiklet hırsızlığı suçundan yakalanan 1 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği adli makamlarca tutuklandı.
14.10.2026
19:12
DEM Parti`den zam tepkisi:
DEM Parti'den zam tepkisi: 'Ulaşım haktır'
Bingöl Belediyesi DEM Partili Meclis Üyeleri, toplu taşıma ücretlerine yapılan zamma muhalefet şerhi koyduklarını belirterek belediyenin kendi araçlarıyla toplu taşıma hizmeti sunmasını ve dar gelirli vatandaşlarla öğrencileri koruyacak destek mekanizmaları geliştirmesini istedi.
14.10.2026
18:24
Karlıova SYDV Türkiye genelinde ilk 10`a girdi
Karlıova SYDV Türkiye genelinde ilk 10'a girdi
Bingöl'ün Karlıova ilçesindeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Türkiye genelindeki 973 vakıf arasında 10'uncu sırada yer aldı. Başarıda emeği bulunan vakıf personeline Kaymakam Abdulselam Bıçak tarafından teşekkür belgesi verildi.
14.10.2026
18:11
Bingöl`de Şehir İçi Ulaşıma Zam: Tam Bilet 35 TL Oldu!
Bingöl'de Şehir İçi Ulaşıma Zam: Tam Bilet 35 TL Oldu!
Bingöl'de şehir içi toplu taşıma ücretleri 2026 yılı içerisinde üçüncü kez artırıldı. Şubat ayında 25 TL'ye, haziranda 28 TL'ye yükseltilen tam bilet ücreti, son zamla birlikte 35 TL'ye çıktı. Yılın başından bu yana tam biletteki artış yaklaşık yüzde 85'e ulaştı.
14.10.2026
12:57
12Bingölspor`un kupa maçı 27 Ekim`de
12Bingölspor'un kupa maçı 27 Ekim'de
Ziraat Türkiye Kupası 3. eleme turunda 12Bingölspor'un rakibi Corendon Alanyaspor oldu. Bingöl temsilcisi, 27 Ekim Salı günü saat 20.30'da Alanya Oba Stadyumu'nda tur bileti için sahaya çıkacak. Yeşil-beyazlılar, Süper Lig temsilcisi karşısında kupada yoluna devam etmeyi hedefliyor.
14.10.2026
11:15
Hüdayi Vakfı:
Hüdayi Vakfı: 'Toplumsal çürümeyi kabullenmiyoruz'
Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı, yayımladığı bildiride fon krizinden yolsuzluk ve torpile, eğitim sisteminden sanal kumara kadar birçok başlıkta sert eleştiriler yöneltti. 'Suçlular ve sorumlular hesap vermeden kimse güvenden söz edemez' diyen vakıf, kamu kurumlarına ve denetim mekanizmalarına çağrıda bulundu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın