KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
29 Ağustos 2026 Cumartesi
°C

&';çözüm iyice zayıflatılıyor”

Bingöl'de bir araya gelen Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölge Baroları, &';Dokunulmazlıkların kaldırılması ve belediyelere kayyum atanması tartışmaları, Kürt meselesinde çözüme olan inancı iyice zayıflatarak, hepten bitirecek niteliktedir” açıklamasında bulundu.

&`;çözüm iyice zayıflatılıyor”
11 TEMMUZ 2016 PAZARTESİ 06:38
0
2253
0
AA aa

Doğu ve Güneydoğu Bölgesi Baroları, Bingöl'de toplanarak mesleki ve toplumsal sorunları ele aldı. Toplantının ardından düzenlenen basın açıklamasında sonuç bildirgesini okuyan Bingöl Baro Başkanı Abdullah Alakuş, bozulan çözüm sürecinin ardından Türkiye'nin yakın tarihinin en yıkıcı çatışmalarının bu dönemde yaşandığını söyledi.

Alakuş, “Bu dönemde büyük bir toplumsal tahribat yaşandı. Artık sürdürülemez olan ve topluma rağmen yürüyen bu savaştan dönülmesi gerektiği açıktır. Kürt meselesi ile direkt ya da dolaylı olduğu çok açık olan ve ‘düşmanları azaltarak, dostları arttırmak' şeklinde formüle edilen dış politikadaki söylem değişikliğinin, iç barış tesis edilmeden sonuca ulaşmayacağı ortadadır. Bu nedenle yeniden müzakere ve çözüm çabalarına dönüşün hayati önemede olduğunu hatırlatmak isteriz” dedi.

TAHİR ELÇİ DOSYASI

Dört Ayaklı Minare'nin operasyonlarda zarar görmesine karşı düzenlenen eylem sırasında vurularak hayatını kaybeden Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi'nin soruşturma dosyasında yaklaşık 8 ay geçmesine rağmen hiçbir mesafe katledilmediği belirten Alakuş, “Aksine kasıtlı haberlerle sulandırılarak gündemden düşürülme çabalarını kamuoyunun dikkatine sunuyoruz. Sadece Tahir Elçi dosyasında ortaya konan idari ve adli pratik bile yargısal güvence anlamında gelinen noktayı açıkça ortaya koymaktadır” dedi.

“YASAKLAR BİR AN ÖNCE KALDIRILMALI”

Şırak ve Nusaybin'de çatışmaların bittiğinin resmi olarak açıklandığını ifade eden Alakuş, “Buna rağmen hala sokağa çıkma yasaklarının devam etmesinin, çatışmaların sonuçları ve hak ihlalleri konusunda kamuoyunun ve STK'ların tespitlerinin bertarafını amaçladığı açıktır. Yasakların bir an önce kaldırılarak, şeffaf, etkin ve sonuç alıcı soruşturma yapılması gerekmektedir” diye konuştu.

DOKUNULMAZLIKLARIN KALDIRILMASI

Dokunulmazlıkların kaldırılması ve belediyelere kayyum atanması tartışmalarının Kürt meselesinin barışçıl yollarla çözümü konusunu zayıflatıp, çözüm inancı hepten bitirecek nitelikte olduğunu kaydeden Alakuş, “Siyaset kurumunu yargı eliyle tedip ve dizayn ve yerel yönetimlere vesayetçi yaklaşımların sonuçları hem siyaset kurumu hem de yargı için ağır olacaktır” dedi.

Avukatlara yönelik yapılan saldırılara karşı hukuki mücadele içerisinde olacaklarını belirten Alakuş, şunları söyledi: “Son dönemlerde özellikle avukatlara dönük ve çoğu kez görevleri başında yapılan saldırı ve kötü muamelelerde ciddi bir artış olmuştur. Bölgemizde yaşanan hak ihlalleri konusunda avukatların hak arama yönündeki çabalarıyla doğrudan ilgili olan bu saldırılanlar bireysel olarak avukatlara değil avukatlık mesleğine ve barolara yapılmış olarak kabul ediyor her türlü hukuki mücadele içinde olacağımızı duyuruyoruz. Daha önce Diyarbakır ve Van'da Bölge Adliye Mahkemelerinin kurulması kararı verilmiş, ilan edilmiş ve her türlü fiziki altyapısı hazırlanmış olmasına rağmen, mahkemelerin açılmasının ertelenmiş olmasının hak arama hürriyeti ve adalete erişim haklanın açıkça ihlali anlamına gelmektedir. Daha önce ilan edildiği gibi Diyarbakır ve Van Bölge Adliye Mahkemelerinin kurulması ve faaliyete geçilmesi konusunda girişimlerde bulunacağımızı kamuoyuna duyuruyoruz.”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
29.08.2026
04:09
Bingöl`de 647 kişiye iş fırsatı! Başvurular 31 Ağustos`ta
Bingöl'de 647 kişiye iş fırsatı! Başvurular 31 Ağustos'ta
İŞKUR ile Milli Eğitim Müdürlükleri iş birliğinde düzenlenecek Toplum Yararına Programlar kapsamında Bingöl genelinde 457 temizlik personeli ve 190 bahçe görevlisi olmak üzere toplam 647 kişi istihdam edilecek. Başvurular 31 Ağustos-4 Eylül 2026 tarihleri arasında alınacak.
29.08.2026
04:07
Ulya-Der, Bingöl`de görkemli törenle açıldı
Ulya-Der, Bingöl'de görkemli törenle açıldı
Bingöl'de yardımlaşma, dayanışma ve sosyal destek alanlarında faaliyet göstermek amacıyla kurulan Ulya-Der, yoğun katılımla hizmete açıldı. Açılışta dernek üyelerince SMA hastası Efrayim bebeğin tedavisi için toplanan 161 bin TL'lik bağış da kampanya yürütme kuruluna teslim edildi.
29.08.2026
04:05
Bingöl Balı Türkiye yollarında tanıtılıyor
Bingöl Balı Türkiye yollarında tanıtılıyor
Bingöl Balı Üreticileri Birliği Başkanı Bilal Salcı'nın çağrısına seyahat firmaları ve düğün salonlarından destek geldi. Has Bingöl ve Cesur Bingöl otobüslerinde dijital ekran ve anonslarla Bingöl Balı tanıtılacak.
29.08.2026
04:05
Korlaelçi: `Eşit ve özgür eğitim için sözümüzü büyütüyoruz`
Korlaelçi: 'Eşit ve özgür eğitim için sözümüzü büyütüyoruz'
Ankara'da düzenlenen 6. Demokratik Eğitim Kurultayı'na katılan Eğitim Sen Bingöl Şube Başkanı Murat Korlaelçi, eşit, özgür, laik, bilimsel, anadilinde ve demokratik eğitim mücadelesinin önemine dikkat çekti.
29.08.2026
04:03
Bingöl`de zincirleme kaza!
Bingöl'de zincirleme kaza!
Solhan'da otomobil, traktör ve 2 minibüsün karıştığı kazada yaralanan olmazken, araçlarda maddi hasar meydana geldi.
29.08.2026
04:02
Düğünden ölüme… Dört can toprağa verildi
Düğünden ölüme… Dört can toprağa verildi
Genç'te düğünden dönen hafif ticari aracın uçuruma yuvarlanması sonucu hayatını kaybeden 2'si çocuk 4 kişi, gözyaşları arasında son yolculuklarına uğurlandı. Kazada yaralanan 5 kişinin hastanelerdeki tedavisi sürüyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın