KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
29 Ağustos 2026 Cumartesi
°C

Çözüm yeni anayasa!

‘Yeni Anayasa ve Başkanlık Sistemi’ konulu konferansta konuşan İçten, yeni anayasanın Kürt sorununu ve terör sorununu kökünden çözeceğini söyledi.

Çözüm yeni anayasa!
03 HAZİRAN 2016 CUMA 07:30
0
2179
0
AA aa

Bingöl Belediyesi öncülünde, ÜNİAK ve Bingöl Üniversitesi Öğrenci Konseyinin ortaklaşa düzenlediği ‘Yeni Anayasa ve Başkanlık Sistemi' konulu konferans düzenlendi.

Bingöl Belediyesi Kültür Merkezi'nde düzenlenen konferansa, AK Parti Tanıtım ve Medyadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Bingöl Milletvekili Dr. Cevdet Yılmaz, Kalkınma Bakanı Yardımcısı Yusuf Coşkun, Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, Bingöl İl Milli Eğitim Müdürü Kadri Engin, AK Parti Bingöl İl Başkanı Yılmaz Seven, Belediye Meclis Üyeleri, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Bingöl ÜNİAK Başkanı Mehmet Kolak, “Ülkemizde son olarak 1980 darbesinden sonra yazılan 1982 anayasası toplum içersinde kutuplaşmaya ve toplumun bir kesiminin yok sayılmasına sebep olmuştur. Bundan dolayı da ülke kendi iç sorunlarıyla uğraşmaktan gelişmeye fırsat bulamamıştır. AK Parti iktidarında bu anayasa ürünü olan sorunları çözmek için yeni bir anayasa yapmaya ihtiyaç duyulmuştur. Artık bizim darbelerle anılan bir anayasa ile değil, özgürlükle dolu bir anayasaya ihtiyacımız var. Önümüze gelen fırsatı iyi değerlendirip, hem bizim için hem de bizden sonraki nesiller için güçlü, dinamik ve toplumun her kesimini kapsayan bir anayasa yazmalıyız” dedi.

‘Yeni Anayasa ve Başkanlık Sistemi' konusu üzerine konuşmacı olarak katılan Yeni Medeniyet Stratejik Düşünce Hareketi Başkanı, 24. Dönem Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, Bingöl'ün elif gibi dik duran bir şehir olduğunu belirterek, “1980 darbe anayasasına en çok red oyu veren bir şehirdir. Bingöl emin ve güvenilir bir şehir. Sivil bir anayasa ile egemenlik hakkı millete verilecektir” dedi.

Ülkenin tek çıkışının yeni bir anayasa ve başkanlık sistemi olduğunu vurgulayan İçten, “Şeyh Said olaylarında 6 bin köy yakıldı. Dersim olaylarında binlerce insan katledildi. Binlerce Kurmanç ve Zaza devlet tarafından katledildi. Sözde İstiklal Mahkemeleri'nde binlerce insanı sebepsiz yere astılar. Solculara, Sağcılara, İzmirlilere, Bingöllülere, Diyarbakırlılara zulüm yaptılar. Ülkenin doğusundan batısına herkesime zulüm ettiler. Türkiye'nin kabuk değiştirmesini istediler, yaktılar, yıktılar ve bunu başardılar. Bizleri yani toplumu İslamdan uzaklaştırdılar. Sistem kurdular, bunu da anayasal güvenceye aldılar. Devletin bütün sistemlerine çöktüler. Sosyalist, Marksist veya nasıl Müslüman olmamız gerektiğini bu sistem bize öngördü. Bürokratik bir anayasa ile yönetiliyoruz. Egemenlik hakkı şuanda milletin elinde değil. Bunun için yeni bir anayasaya ihtiyaç var. Terörün sebebi de şuan ki anayasadır. Yeni bir anayasa ve Başkanlık sistemi Kürt sorununu, terör sorununu kökünden çözecektir. Tüm sorunlarımızın çözümü için sivil bir anayasa şarttır. Yeni yapılacak anayasa en kötü haliyle bile bu anayasadan iyi olacaktır” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Yeni Medeniyet Stratejik Düşünce Hareketi Başkanı, 24. Dönem Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten'e katılımlarından dolayı teşekkür plaketi takdim edildi. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
29.08.2026
04:09
Bingöl`de 647 kişiye iş fırsatı! Başvurular 31 Ağustos`ta
Bingöl'de 647 kişiye iş fırsatı! Başvurular 31 Ağustos'ta
İŞKUR ile Milli Eğitim Müdürlükleri iş birliğinde düzenlenecek Toplum Yararına Programlar kapsamında Bingöl genelinde 457 temizlik personeli ve 190 bahçe görevlisi olmak üzere toplam 647 kişi istihdam edilecek. Başvurular 31 Ağustos-4 Eylül 2026 tarihleri arasında alınacak.
29.08.2026
04:07
Ulya-Der, Bingöl`de görkemli törenle açıldı
Ulya-Der, Bingöl'de görkemli törenle açıldı
Bingöl'de yardımlaşma, dayanışma ve sosyal destek alanlarında faaliyet göstermek amacıyla kurulan Ulya-Der, yoğun katılımla hizmete açıldı. Açılışta dernek üyelerince SMA hastası Efrayim bebeğin tedavisi için toplanan 161 bin TL'lik bağış da kampanya yürütme kuruluna teslim edildi.
29.08.2026
04:05
Bingöl Balı Türkiye yollarında tanıtılıyor
Bingöl Balı Türkiye yollarında tanıtılıyor
Bingöl Balı Üreticileri Birliği Başkanı Bilal Salcı'nın çağrısına seyahat firmaları ve düğün salonlarından destek geldi. Has Bingöl ve Cesur Bingöl otobüslerinde dijital ekran ve anonslarla Bingöl Balı tanıtılacak.
29.08.2026
04:05
Korlaelçi: `Eşit ve özgür eğitim için sözümüzü büyütüyoruz`
Korlaelçi: 'Eşit ve özgür eğitim için sözümüzü büyütüyoruz'
Ankara'da düzenlenen 6. Demokratik Eğitim Kurultayı'na katılan Eğitim Sen Bingöl Şube Başkanı Murat Korlaelçi, eşit, özgür, laik, bilimsel, anadilinde ve demokratik eğitim mücadelesinin önemine dikkat çekti.
29.08.2026
04:03
Bingöl`de zincirleme kaza!
Bingöl'de zincirleme kaza!
Solhan'da otomobil, traktör ve 2 minibüsün karıştığı kazada yaralanan olmazken, araçlarda maddi hasar meydana geldi.
29.08.2026
04:02
Düğünden ölüme… Dört can toprağa verildi
Düğünden ölüme… Dört can toprağa verildi
Genç'te düğünden dönen hafif ticari aracın uçuruma yuvarlanması sonucu hayatını kaybeden 2'si çocuk 4 kişi, gözyaşları arasında son yolculuklarına uğurlandı. Kazada yaralanan 5 kişinin hastanelerdeki tedavisi sürüyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın