KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
06 Nisan 2026 Pazartesi
°C

Crowley: türkiye'ye değer veriyoruz

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Philip Crowley, Türkiye'nin, İran da dahil olmak üzere bölgedeki meselelerin çözümüne katkı sunma çabası çerçevesinde oynadığı role değer verdiklerini söyledi.

Crowley: türkiye`ye değer veriyoruz
12 ŞUBAT 2010 CUMA 09:14
0
1321
0
AA aa

Washington'da gazetecilerin sorularını yanıtlayan Crowley, Türkiye'nin İran'ın nükleer faaliyetleriyle ilgili soruna çözüm bulma çabaları ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun yakında İran'a yapacağı ziyarete ilişkin değerlendirmesinin sorulması üzerine, ''Türkiye'nin Batı ile bölge arasında oynadığı köprü rolüne değer veriyoruz''dedi.

Türkiye'nin İran'a komşu olduğunu, dolayısıyla bu ülkeyle kendi ilişkisini geliştirmesinin gerektiğini ifade eden Crowley, Türkiye ile sadece İran konusunda değil, Suriye ve daha geniş çerçevede bölgede barışa yönelik çabalara dair konularda sürekli diyalog içinde olduklarını kaydetti.

Crowley, ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton'ın Londra'dayken Davutoğlu ile görüştüğünü, iki bakanın düzenli temas halinde olduğunu ve bu temaslarında ele aldıkları konulardan birinin de İran olduğundan şüphe duymadığını söyledi.

''Durumu aynı şekilde görebilir ya da görmeyebiliriz, ancak tabii ki Türkiye'nin bu konuların çözümüne katkı sağlama çabası çerçevesinde oynadığı role değer veriyoruz'' diyen Crowley, herkesi, İran'a, izlemekte olduğu yolun doğru bir yol olmadığı ve nükleer programlarıyla ilgili uluslararası toplumun taşıdığı kaygılara yanıt vermesi gerektiğine dair net mesaj göndermeye davet ettiklerini belirtti.


-''İRAN KENDİ HALKINDAN KORKUYOR''-


Crowley, İran'da dünkü muhalefet gösterileri ve bu ülkedeki internet erişimine kısıtlamalar getirildiği haberlerine dair sorular üzerine de, İran'daki gelişmeleri dikkatle izlediklerini belirterek, ''Öyle görünüyor ki, İran ülkedeki enformasyon akışının neredeyse tamamını bloke etmeye yeltendi. Kendi halkını güç kullanarak korkutmak, toplanma ve ifade özgürlüğünü kısıtlamak, bu daha önceden hiç görülmemiş bir şey ve gaddarca bir adım. Şu çok açık ki, İran hükümeti kendi halkından korkuyor'' dedi.

İran'da telefon ağı, mesajlaşmalar, uydu televizyonu, internet gibi enformasyon sistemlerinin neredeyse tamamının engellendiğine dair haberlerin varlığına işaret eden Crowley, ''İran yönetiminin bunu yaparak, hükümetle farklı bir ilişki tarzı arayışı içinde olanlarla ilişkilerini tehlikeye atmakla kalmadığını, aynı zamanda kendi destekçilerini de uzaklaştırdığını'' savundu.

Crowley, ''İran'ın devam eden bu göz korkutma faaliyetlerinden büyük endişe duyuyoruz ve bizce bu, İran rejiminin giderek artan iflasını gösteriyor'' diye konuştu.

 

AA

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
06.04.2026
03:34
Verdiği sözü tuttu! Özturan:
Verdiği sözü tuttu! Özturan: 'Bu daha başlangıç, sırada stat var'
12 Bingölspor Başkanı Mehmet Engin Özturan, 2. Lig'e yükselmenin ardından hem memlekete hem de babasına verdiği sözü tuttuğunu söyledi. Şampiyonluk sevincinin ortasında konuşan Özturan, 'BAL'dan aldığımız takımı 2. Lig'e taşıdık. Şimdi hedefimiz stat… Bu şehir dışarıda kalmayacak' dedi.
06.04.2026
03:32
193 milyonluk yol yine çöktü! Trafiğe kapatıldı
193 milyonluk yol yine çöktü! Trafiğe kapatıldı
Bingöl-Yamaç grup köy yolunda heyelan riskine karşın 400 metrelik kısımda fore kazıklar çakıldı, 6 Bin ton demir kullanıldı ama yine de çare olmadı! 2023'te davetiye usulüyle verip 193 milyon TL harcanarak yapılan yol bir kez daha çöktü. Yol trafiğe kapatılırken kamu zararına yönelik eleştiriler yeniden gündeme geldi.
06.04.2026
03:31
Anşin:
Anşin: 'Teknikerlerin yetki, tanım ve istihdam sorunları çözülsün'
5 Nisan Teknikerler Günü dolayısıyla açıklama yapan Bingöl Teknikerler Derneği Başkanı Sadık Anşin, teknikerlerin yıllardır çözüm bekleyen mesleki tanım, yetki ve istihdam sorunlarına dikkat çekerek, teknik ara kadronun güçlendirilmesi yönünde somut adımlar atılması çağrısında bulundu.
06.04.2026
03:22
Murat Nehri ve Genç Köprüsü`nün eşsiz manzarası…
Murat Nehri ve Genç Köprüsü'nün eşsiz manzarası…
Bingöl'de karların erimeye başlaması ve devam eden yağışlarla birlikte il sınırlarından geçen Murat Nehri'nde debi yükseldi. Tarihi köprüyle birlikte oluşan eşsiz manzara havadan görüntülendi.
05.04.2026
16:59
30 yıllık hasret bitti! 12Bingölspor 2. Lig`e yükseldi
30 yıllık hasret bitti! 12Bingölspor 2. Lig'e yükseldi
1995-1996 sezonunda 3. Lig 1. Grup'ta şampiyon olarak tarihinde ilk kez 2. Lig'e yükselen Bingölspor, 30 yıllık hasreti bitirdi ve 2025-2026 sezonunda 3. Lig 2. Grup'ta rakiplerine 12 puan fark atarak bugün 4-0 kazandığı Hacettepe maçıyla şampiyonluğunu ilan etti ve 2. Lig'e yükseldi.
04.04.2026
04:35
12Bingölspor`a çirkin saldırı!
12Bingölspor'a çirkin saldırı!
U14 Gelişim Ligi Play-Off'ta Diyar İnter'i 2-1 mağlup ederek tur atlayan 12Bingölspor'un altyapı oyuncuları maç sonrası saldırıya uğradı. Yeşil Beyazlı Kulüp, 10 sporcunun hastanelik olduğunu açıklarken, olayın farklı yansıtılmasına tepki gösterdi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın