KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
07 Mayıs 2025 Çarşamba
°C

Crowley: türkiye'ye değer veriyoruz

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Philip Crowley, Türkiye'nin, İran da dahil olmak üzere bölgedeki meselelerin çözümüne katkı sunma çabası çerçevesinde oynadığı role değer verdiklerini söyledi.

Crowley: türkiye`ye değer veriyoruz
12 ŞUBAT 2010 CUMA 09:14
0
1157
0
AA aa

Washington'da gazetecilerin sorularını yanıtlayan Crowley, Türkiye'nin İran'ın nükleer faaliyetleriyle ilgili soruna çözüm bulma çabaları ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun yakında İran'a yapacağı ziyarete ilişkin değerlendirmesinin sorulması üzerine, ''Türkiye'nin Batı ile bölge arasında oynadığı köprü rolüne değer veriyoruz''dedi.

Türkiye'nin İran'a komşu olduğunu, dolayısıyla bu ülkeyle kendi ilişkisini geliştirmesinin gerektiğini ifade eden Crowley, Türkiye ile sadece İran konusunda değil, Suriye ve daha geniş çerçevede bölgede barışa yönelik çabalara dair konularda sürekli diyalog içinde olduklarını kaydetti.

Crowley, ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton'ın Londra'dayken Davutoğlu ile görüştüğünü, iki bakanın düzenli temas halinde olduğunu ve bu temaslarında ele aldıkları konulardan birinin de İran olduğundan şüphe duymadığını söyledi.

''Durumu aynı şekilde görebilir ya da görmeyebiliriz, ancak tabii ki Türkiye'nin bu konuların çözümüne katkı sağlama çabası çerçevesinde oynadığı role değer veriyoruz'' diyen Crowley, herkesi, İran'a, izlemekte olduğu yolun doğru bir yol olmadığı ve nükleer programlarıyla ilgili uluslararası toplumun taşıdığı kaygılara yanıt vermesi gerektiğine dair net mesaj göndermeye davet ettiklerini belirtti.


-''İRAN KENDİ HALKINDAN KORKUYOR''-


Crowley, İran'da dünkü muhalefet gösterileri ve bu ülkedeki internet erişimine kısıtlamalar getirildiği haberlerine dair sorular üzerine de, İran'daki gelişmeleri dikkatle izlediklerini belirterek, ''Öyle görünüyor ki, İran ülkedeki enformasyon akışının neredeyse tamamını bloke etmeye yeltendi. Kendi halkını güç kullanarak korkutmak, toplanma ve ifade özgürlüğünü kısıtlamak, bu daha önceden hiç görülmemiş bir şey ve gaddarca bir adım. Şu çok açık ki, İran hükümeti kendi halkından korkuyor'' dedi.

İran'da telefon ağı, mesajlaşmalar, uydu televizyonu, internet gibi enformasyon sistemlerinin neredeyse tamamının engellendiğine dair haberlerin varlığına işaret eden Crowley, ''İran yönetiminin bunu yaparak, hükümetle farklı bir ilişki tarzı arayışı içinde olanlarla ilişkilerini tehlikeye atmakla kalmadığını, aynı zamanda kendi destekçilerini de uzaklaştırdığını'' savundu.

Crowley, ''İran'ın devam eden bu göz korkutma faaliyetlerinden büyük endişe duyuyoruz ve bizce bu, İran rejiminin giderek artan iflasını gösteriyor'' diye konuştu.

 

AA

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
06.05.2025
16:58
Bingöl`de kardeşini öldürmekten ceza alan zanlı yakalandı!
Bingöl'de kardeşini öldürmekten ceza alan zanlı yakalandı!
Bingöl'de kardeşini kasten öldürmek suçundan 8 yıl 10 ay 20 gün kesinleşmiş hapis cezası ile aranan zanlı ile hakkında uyuşturucudan 7 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahıs polis ekipleri tarafından yakalandı.
06.05.2025
16:19
Cezaevinden çıkanlara yeni `ayar`
Cezaevinden çıkanlara yeni 'ayar'
CHP Genel Başkanı Özel'e saldırı sonrası infaz rejimi yeniden tartışmaya açıldı; Türkiye'de cezaevinden çıkan her iki kişiden biri tekrar suç işliyor. Adalet Bakanlığı verilerine göre cezaevinden çıkanların yüzde 45'i yeniden suç işliyor; Bakanlık yeni bir infaz sistemi için çalışmalara başladı.
06.05.2025
15:07
Bingöl`de 112`ye yapılan çağrılarda can sıkan istatistik!
Bingöl'de 112'ye yapılan çağrılarda can sıkan istatistik!
Duyarlılık çağrısında bulunan Bingöl Valisi Usta; 'Gereksiz yere yapılan aramalar, gerçek acil durumları geciktirebilir. Lütfen 112'yi sadece acil durumlar için arayalım. Her saniye önemli, her çağrı bir hayat kurtarabilir' dedi.
06.05.2025
15:05
Bingöl`de kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 zanlı yakalandı
Bingöl'de kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 zanlı yakalandı
Bingöl'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmada, kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 zanlı yakalandı.
06.05.2025
15:02
Şırnak`tan Bingöl`e kitap kardeşliği
Şırnak'tan Bingöl'e kitap kardeşliği
Şırnak Yeşeren Gençlik Derneğince temin edilen kitaplarla, Bingöl merkeze bağlı Sancak beldesindeki ilkokula kütüphane kuruldu.
06.05.2025
15:02
Bingöl`de uyuşturucu operasyonu: 7 şahıs tutuklandı
Bingöl'de uyuşturucu operasyonu: 7 şahıs tutuklandı
Bingöl'de polis ekiplerince düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 1 kilo 993,49 gram metamfetamin, 37,72 gram esrar ve 0,20 gram kokain ele geçirildi. Operasyonda gözaltına alınan 7 zanlı tutuklandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın