KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
16 Aralık 2025 Salı
°C

Çubukçu: eğtim kalitemiz artıyor

İstanbul Aydın Üniversitesi 2009-2010 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni'ne katılan Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, yükseköğrenim sisteminde kalitenin her geçen gün arttığını söyledi.

Çubukçu: eğtim kalitemiz artıyor
30 HAZİRAN 2010 ÇARŞAMBA 09:26
0
1630
0
AA aa

İstanbul Aydın Üniversitesi'nin Veliefendi Hipodromu'nda düzenlenen 5. dönem mezuniyet töreninin açılışında konuşan Bakan Çubukçu, vakıf ve devlet üniversitelerinin sayısının 146'ya ulaştığını, Türkiye'nin her ilinde artık bir üniversite olduğunu kaydetti. Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, 'İstanbul Aydın Üniversitesi, yüksek öğrenim içerisinde son derece güzel bir ilerleme ile ülkemizin geleceğine son derece önemli bir katkı sunuyor. Siz, buradan aldığınız eğitimle en iyi şekilde geleceği hazırlandığınızı biliyorum. Bu dört yıllık süreç içinde gösterdiğiniz çabaların ve emeklerin karşılığını alırsınız. Ailelerinizin fedakarlığını asla unutmayın. Yüksek öğrenim sitemimizde kalite artıyor. Gelişmiş ülkelerle kıyaslandığında hala istediğimiz yerde değiliz' dedi.

Türkiye'nin artık her yerinde yeni üniversitelerin kurulması girişimlerinin meclis gündeminde olduğunu kaydeden Bakan Çubukçu, mezun olan öğrencilerin hayallerini gerçekleştirmesi temennisinde bulundu. Çubukçu, daha sonra üniversiteyi ilk 3 dereceyle bitiren öğrencilere plaket verdi.

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu da, gençlere Atatürk'ün ''Sevgili gençler, sizler bizim geleceğimizin pırıltısı, gönül bahçelerimizin mis kokulu güllerisiniz'' sözlerini hatırlatarak, ''Bu güzel ülkeye, bu güzel şehre, cumhuriyete ve cumhuriyetin değerlerine sahip çıkarak üreteceksiniz ve ülkemizin geleceğini aydınlatacaksınız, sizlere inanıyoruz'' diye konuştu.

Öte yandan, törende verilmesi planlanan konserin son dönemde yaşanan terör olayları nedeniyle iptal edildiği bildirildi.

İstanbul Aydın Üniversitesi Anadolu Bil Meslek Yüksekokulu'nun gündüz 35, akşam 34 farklı bölümünde verilen eğitim sonucu 3 bin 813 öğrenci mezun oldu.

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kutlama mesajı gönderdiği törene İstanbul Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, öğretim üyeleri, mezunlar ile aileleri katıldı.

İHA

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
15.12.2025
23:04
Bingöl`de Sinema Dolu Üç Gün
Bingöl'de Sinema Dolu Üç Gün
T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteğiyle, Bingöl Valiliği ev sahipliğinde düzenlenen 7. Uluslararası Bingöl Kısa Film Festivali, açılış programıyla başladı. Festival kapsamında üç gün boyunca Bingöl merkez ve ilçelerinde film gösterimleri ve söyleşiler gerçekleştirilecek.
15.12.2025
23:03
Lider 12Bingölspor`da Hedef Net: Farkı Açmak, Yolu Yarılamak
Lider 12Bingölspor'da Hedef Net: Farkı Açmak, Yolu Yarılamak
TFF 3. Lig 2. Grup'ta zirvede yer alan 12 Bingölspor, haftanın kritik maçında Osmaniyespor'u konuk ediyor. Yeşil beyazlılar, taraftar desteğiyle galibiyet serisini sürdürerek şampiyonluk yürüyüşünü güçlendirmek istiyor.
15.12.2025
23:02
Çamurlu mezra yolu Meclis Gündeminde
Çamurlu mezra yolu Meclis Gündeminde
Bingöl'ün Solhan ilçesine bağlı Melekan (Mutluca) Köyü Beroj/Cevizli Mezrası'nda yıllardır çözüm bekleyen ulaşım sorunu Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşındı. DEM Parti Bingöl Milletvekili Ömer Faruk Hülakü, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın yanıtlaması istemiyle yazılı soru önergesi verdi.
15.12.2025
23:01
12Bingölspor taraftarının tezahüratına para cezası
12Bingölspor taraftarının tezahüratına para cezası
12Bingölspor'un Niğde Belediyespor ile oynadığı karşılaşmada taraftarların kötü tezahüratı nedeniyle PFDK, yeşil beyazlı kulübe para cezası verdi. Aynı maçta bir antrenöre de talimat ihlali gerekçesiyle ceza uygulandı.
15.12.2025
23:00
Siber Suç Operasyonlarında 301 Şüpheli Yakalandı
Siber Suç Operasyonlarında 301 Şüpheli Yakalandı
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, aralarında Bingöl'ün de bulunduğu 55 ilde siber suçlara yönelik son 6 günde düzenlenen operasyonlarda 301 şüphelinin yakalandığını açıkladı. Operasyonlarda çocuk istismarı, dolandırıcılık ve yasa dışı bahis suçlarına darbe vuruldu.
15.12.2025
03:15
Bingöllü milli atlet maratonda birinci oldu
Bingöllü milli atlet maratonda birinci oldu
Milli atlet 12 Bingölspor sporcusu Yavuz Ağralı, Uluslararası Mersin Maratonu'nda 15. Türkler klasmanında 2:22:52'lik derecesiyle birinci oldu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın