KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
13 Mayıs 2025 Salı
°C

Çubukçu'nun okul öncesi mutluluğu

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, 2002'de okul öncesi eğitimde okullaşma oranının yüzde 4'lerde olduğunu belirterek, ''Bu yıl bu oran yüzde 80'i aşmış. Bu da çok sevindirici bir gelişme'' dedi.

Çubukçu`nun okul öncesi mutluluğu
01 KASIM 2009 PAZAR 05:14
0
1314
0
AA aa
Gümüşhane Üniversitesi'nin (GÜ), 2009-2010 akademik yılı açılış törenine katılmak üzere kente gelen Çubukçu, Vali Enver Salihoğlu'nu ziyaret etti.

Ziyarette, Valiliğin başlattığı ''Haydi Kızlar Liseye'' kampanyası kapsamında, Kız Teknik ve Meslek Lisesinde okuyan öğrenciler, Bakan Çubukçu'ya çiçek verdiler.

-BAKAN ÇUBUKÇU, GRİP OLDUĞU İÇİN ÇOCUKLARI ÖPMEDİ-

Çiçekleri alan Çubukçu, grip olduğu için öğrencileri öpmeyeceğini belirterek, ''Grip enfeksiyonu geçiriyorum. Hiçbirinize bu enfeksiyonu bulaştırmak istemem. İnşallah bir gün sizleri işlerinizin başında görürüm'' dedi.

Daha sonra Valilik şeref defterini imzalayan Bakan Çubukçu, burada yaptığı açıklamada, Gümüşhane'ye gelmekten mutlu olduğunu ifade ederek, ''Bu ziyarete, özellikle üniversitemizin akademik yıl açılış töreninin vesile olmasından dolayı, daha çok memnuniyet duyuyorum. Zira 2008 yılında kurulan üniversitelerden birisidir Gümüşhane Üniversitesi. İnanıyorum ki sonradan kurulan tüm üniversiteler, aslında o şehre güç vermektedir. Üniversiteler, şehirlerin kendi iç dinamiklerini yakalaması, kalkınması, donanımlı ve yetişmiş bir jenerasyonu şehirde tutması bakımından belki de en önemli fonksiyonları ifa eder'' diye konuştu.

Bakan Çubukçu, Gümüşhane'nin, temel eğitim sorunlarını aşmada büyük başarı elde ettiğini belirterek, ''Kız çocuklarının okullaşmasına, orta öğretime devamının artırılmasına, okullaşma oranlarının yükseltilmesine, okul öncesi eğitimin artırılmasına çok önem veriyoruz. 2002 yılında okul öncesi eğitimde okullaşma oranı yüzde 4'lerde idi. Bu yıl bu oran yüzde 80'i aşmış durumda. Buda çok sevindirici bir gelişme'' dedi.

Okul öncesi eğitimin, eğitimin en önemli noktalarından biri olduğunu ifade eden Çubukçu, şunları kaydetti:

''Okul öncesi eğitim, çocukların zeka ve gelişimlerinin en hızlı olduğu dönemde, onların eğitime kazandırılmasıdır. Uzun yıllar, engellilerimiz ve kız çocuklarımız belirli nedenlerle ayrımcılığa uğradılar ve eğitimleri bir manada aksadı. Halbuki böyle olduğu sürece hiçbir toplum ne demokratikleşebilir ne de kalkınabilir. Bu konudaki gelişmelere baktığımızda kız çocuklarının okullaşmasında Gümüşhane bayrağı önde taşıyor. Bu hem çok gurur verici, hem de çok özendirici. Emin olun ki, bu kız çocukları meslek sahibi olduklarında önce kendilerini, sonra ailelerini, sonra çocuklarını, sonra da toplumu ve ülkeyi değiştireceklerdir.''

Çubukçu, daha sonra, kız öğrencilere çeşitli hediyeler verdi. Gümüşhane Halk Eğitim Merkezi bünyesindeki gümüş işleme atölyesi çalışanları da, bakana el işlemeli gümüş kolye hediye etti.

Ardından Gümüşhane Belediyesi'ni ziyaret eden Çubukçu'ya, Belediye Başkanı Mustafa Canlı, ipek halı hediye etti.

Bu arada, Bakan Çubukçu'nun, programında yer alan Sağlık Meslek Lisesi öğrenci pansiyonu ziyaretini, grip olması nedeniyle iptal ettiği öğrenildi.


Haber7

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
13.05.2025
14:38
Bingöl`de kamyonet takla attı: 1 yaralı
Bingöl'de kamyonet takla attı: 1 yaralı
Bingöl'de sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği kamyonet refüje çıkıp takla attı. Kazada 1 kişi yaralandı.
13.05.2025
14:37
Hakkında hapis cezası vardı! Polis yakaladı
Hakkında hapis cezası vardı! Polis yakaladı
Bingöl'de hakkında 6 yıl 8 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahıs polis ekiplerince yakalandı.
13.05.2025
14:36
MEB Daire Başkanları Bingöl`de…
MEB Daire Başkanları Bingöl'de…
Millî Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü Bingöl'de temaslarda bulundu. Toplantıların ve ziyaretlerin, halk eğitimi faaliyetlerinin niteliğini artırmaya, yereldeki uygulamaların güçlendirilmesine ve eğitim politikalarının daha etkin uygulanmasına katkı sağlamasının hedeflendiği kaydedildi.
13.05.2025
00:33
Ankara BİNYAR`da seçim! Zazaoğlu güven tazeledi
Ankara BİNYAR'da seçim! Zazaoğlu güven tazeledi
Dernek faaliyetlerinin yalnızca yönetim kurulu üyeleriyle sınırlı olmadığını belirterek tüm Bingöllülerin desteğine ihtiyaç duyduklarını vurgulayan Başkan Yakup Zazaoğlu: 'Bu dernek hepimizin. Tüm hemşerilerimiz derneğimizin doğal üyesidir. Yeni dönemde projelerimizi daha da çeşitlendirecek, Bingöl kültürünü ve dayanışmasını Ankara'da daha görünür hale getireceğiz' dedi.
12.05.2025
17:33
Baran:
Baran: 'Bu topraklarda kardeşlik çiçek açmıştır'
PKK'nın silah bırakma kararıyla ilgili 'Aziz milletimizin yıllardır beklediği bir sürecin önemli bir eşiği olarak görülmektedir' sözleriyle yorumlayan MHP Bingöl İl Başkanı Osman Zeki Baran: 'Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli'nin liderliğinde, Türk milletinin her bir ferdine sabırla, kararlılıkla ve fedakârlıkla ekilen huzur tohumları artık yeşermiş, umutla sulanan bu topraklarda kardeşlik çiçek açmıştır' dedi.
12.05.2025
16:59
Seven: `Yeni bir dönemin kapısı açılacaktır`
Seven: 'Yeni bir dönemin kapısı açılacaktır'
PKK, 5-7 Mayıs'ta topladığı kongresinin ardından fesih kararını ve silah bıraktığını açıkladı. Açıklamanın ardından değerlendirmesini paylaşan AK Parti Bingöl İl Başkanı Seven: 'Ülkemiz ve bölgemiz için bir milattır. Deklare edilen kararın somut olarak ve eksiksiz hayata geçmesi bir dönüm noktası olacak, terörün tamamen bitmesi halinde yeni bir dönemin kapısı açılacaktır' dedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın